Simobil in ugodnosti
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 08.07.2010 14:05:54 |
|
Primoz78 je napisal/a: | no9 je napisal/a: | zgrešu si bistvo.
Tebi avto ukradejo, ti prijavis krajo, avto izsledijo in NIČ.
Lopov vesel, ti pa plačuješ ... |
Aha my fault...se opravicujem.
Sem pa slisal, da je bil telefon prijavljen kot ukraden in sta 2 policista prisla iskat osebo, ki je ta telefon uporabljala...to je bil en delavec na terenu, ki je delal neki za naso firmo....
Lp |
Glupa fora ne ... men so ga ukradl na Tušu na blagajni. Ko sem opazu (v avto) sem se vrnu na blagajno in zahtevu naj pogledajo posnetke (kamera ja nad vsako blagajno). Rekl so mi, da so kamere FEJK. WTF ... od takrat je TUŠ zame ena poF kmetijska zadruga ... pa se smrdi not ... sploh v Litiji. sorry za offtopic..
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 08.07.2010 14:32:46 |
|
Primoz78 je napisal/a: | Soopa je napisal/a: | Svaka čast my ass... Dobit ljudi z Mobitela, pol pa HOP, cene gor  |
....pa se vezat se mores za 24 mesecev za tako narocnino. Meni pa sploh ne pride v postev ker vecina stevilk na katere klicem je na M@ in kar sem si izracunal pridem prek cene đabesta skupaj z ostalimi storitvami....
Lp |
zakaj bi se moral vezati za 24 mesecev? če ne vzameš telefona verjetno nisi nič vezan....
[quote="no9"] Primoz78 je napisal/a: | no9 je napisal/a: | Svinje so vsi po spisku.
Pred leti sem se vezu za 2 leti, za telefon sem placu polovico redne cene (cca).
Telefon so mi ukradli 2 meseca kasneje, še danes pa plačujem isto naročnino po pogodbi...
Kljub dejstvu, da je telefon prijavljen kot ukraden, da pri mobitelu vidijo, da se telefon uporablja .... se vsem jebe, sam da lahko kasirajo. MRRRRŠ.. |
Hmmm cak ne razumem....a pol ce ti avto kupljen na kredit ukradejo ti pol ni treba odplacat kredita?
Lp |
Še vseeno, mi ni jasno kaj bi ti zdaj rad od mobitela?  kolikor je meni jasno, je APEK zatežil, da se telefoni ne morejo jemat neomejeno, oziroma, da ne moreš seštevati aneksov. Kaj naj zdaj za tiste, ki jim ukradejo telefon zobidejo pravila igre? Oni bi ti z veseljem ponudili nov aparat in te zaklenili na sebe še za kako dodatno leto...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 08.07.2010 15:17:50 |
|
ma ja vsaj nekaj.
predstavli si, da kups telefon po znizani ceni, podpises za 2 leti, v paketu dobis 200 MMSjev, nevem kolk Mbjev prenosa itd itd... pol ti pa ukradejo telefon.
Sam sem dolgo casa uporablu eno staro nokio in sem od mobitela hotu samo spremembo pogodbe, saj nisem mogu uporabljat ne MMSjev ne neta. Mislis da ti grejo kaj na roko?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 08.07.2010 15:27:52 |
|
Če hočejo lahko naredijo in ti dajo nov aparat. Vse je pa odvisno od volje, beri koliko plačuješ mesečno al če koga poznaš tam. Podjetniki, ki veliko zabijejo vem, poznam, da dobijo aparate po smešnih cenah ali celo zastonj..če bi hoteli, bi ti dali aparat, očitno nočejo
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 08.07.2010 15:33:52 |
|
To je res, pri prijatelju je cela familija na mobitelu in ker foter ( biznisman ) veliko kliče v tujino in so taki računi Viiiisoki ... dobijo vsako leto 2 telefona za smešno nizko ceno( cca.10€ ), je pa njihova poraba vsaj tako velika da bi jim lahko vsak mesec dali enega 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 08.07.2010 15:48:24 |
|
moj brat je mel nekaj let zapored po vsaj 700-1000€ povprečno na mesec. Sam se v Murski ni mogel kaj pametnega zmenit in je dobil aparat za 30-40% ceneje in pa krajši aneks. Meni se je to zdelo idiotsko in sem ga nagovarjal, da gre do kakega večjega "bossa", sam ni hotel...ker ima avtoprevozništvo si je dal v tovornjake vgraditi sledilne naprave, ki pa omogočajo tudi pošiljanje sporočilv tovornjake, pa tudi med šoferji je omogočena komunikacija...telefona ima le še 60-80€ 
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 08.07.2010 17:02:01 |
|
no9 je napisal/a: | ma ja vsaj nekaj.
predstavli si, da kups telefon po znizani ceni, podpises za 2 leti, v paketu dobis 200 MMSjev, nevem kolk Mbjev prenosa itd itd... pol ti pa ukradejo telefon.
Sam sem dolgo casa uporablu eno staro nokio in sem od mobitela hotu samo spremembo pogodbe, saj nisem mogu uporabljat ne MMSjev ne neta. Mislis da ti grejo kaj na roko? |
To, da ti ukradejo telefon, ni njihova stvar... Ne bos verjel...ampak mobilnike se da kupiti tudi drugje, kot pri operaterju... Tudi nove... ne samo rabljenih na bolhi  ...
Ce torej tako razmisljas, bi rekel, da vzamem avto na kredit, ker je ravno ena full ugodna akcija... in ga razbijem... Ali moram vseeno se odplacevati obroke kredita?  ... Pa vmes sem tankal polno s kreditno kartico... in je gorivo steklo ven, ker je bil rezervoar poskodovan. Ali mi bodo vseeno trgali tisti znesek, ki sem ga placal za gorivo?
Vem... malo glupe primerjave... Ampak tako je...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 08.07.2010 19:41:36 |
|
Jest je napisal/a: | no9 je napisal/a: | ma ja vsaj nekaj.
Sam sem dolgo casa uporablu eno staro nokio in sem od mobitela hotu samo spremembo pogodbe, saj nisem mogu uporabljat ne MMSjev ne neta. Mislis da ti grejo kaj na roko? |
To, da ti ukradejo telefon, ni njihova stvar... Ne bos verjel...ampak mobilnike se da kupiti tudi drugje, kot pri operaterju... Tudi nove... ne samo rabljenih na bolhi ...
Ce torej tako razmisljas, bi rekel, da vzamem avto na kredit, ker je ravno ena full ugodna akcija... in ga razbijem... Ali moram vseeno se odplacevati obroke kredita? ... Pa vmes sem tankal polno s kreditno kartico... in je gorivo steklo ven, ker je bil rezervoar poskodovan. Ali mi bodo vseeno trgali tisti znesek, ki sem ga placal za gorivo?
Vem... malo glupe primerjave... Ampak tako je... |
Vemo kako je, sam povem da me raz**** ker je tko. Plačujem za N MMSjev itd itd in ne morem porabt niti enga ... "funky shit" ha? Ce bi jih saj dilu lahko naprej .. če so že moji ane  Prodam 300mmsjev po 0.10 Nazadnje urejal/a no9 Pet 09. Jul 2010 09:53; skupaj popravljeno 2 krat
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 08.07.2010 19:46:18 |
|
Pa si kupi drug mobilnik... Jaz tudi lahko koristim 1001 minuto videoklicev, pa ne morem, ker iPhone nima te opcije...  ...
Ampak kaksne izjave imate nekateri...  ... Poleg tega pa se kultura obnasanja in izrazanja na nikakvem nivoju  ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 09.07.2010 09:48:42 |
|
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 21.07.2010 13:43:09 |
|
SiMobil od danes naprej ponuja odklep VSEH njihovih telefonov!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: apple |
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 21.07.2010 13:44:21 |
|
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 21.07.2010 13:48:40 |
|
Puck0 je napisal/a: | SiMobil od danes naprej ponuja odklep VSEH njihovih telefonov! |
To ponuja ze uradno od 15.7. dalje... neuradno pa ze od 1.7. (vsaj tako so pisali po forumih) ...
http://www.mobile.si/articles/simobil-odklenjeni-telefoni.html
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 21.07.2010 13:50:27 |
|
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 21.07.2010 13:51:02 |
|
Puck0 je napisal/a: | SiMobil od danes naprej ponuja odklep VSEH njihovih telefonov! |
Ja in?
Jaz sem pred 6 meseci kupil nek LG za hčerko in so mi ponudili odklep.
Zgleda, da oni že dobijo vse telefone odklenjene (vsaj na prodajne punkte) in potem jih odklepajo, če nočeš naročnine ampak le telefon.
Sicer je pa po zakonu (če me spomin ne vara), da ti morajo telefon brezplačno odklenit, ko ti poteče kakšna vezava.
Drugače sem pa preko neta plačal 30USD in ti pošljejo kodo zaodklep ... tako sem naredil z BB-jem.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 21.07.2010 13:55:26 |
|
faganel je napisal/a: | Puck0 je napisal/a: | SiMobil od danes naprej ponuja odklep VSEH njihovih telefonov! |
Ja in?
Jaz sem pred 6 meseci kupil nek LG za hčerko in so mi ponudili odklep.
Zgleda, da oni že dobijo vse telefone odklenjene (vsaj na prodajne punkte) in potem jih odklepajo, če nočeš naročnine ampak le telefon.
Sicer je pa po zakonu (če me spomin ne vara), da ti morajo telefon brezplačno odklenit, ko ti poteče kakšna vezava. |
sony ericsson telefone je zaklepal dobavitelj, sem delal za njih. zato sklepam da je pri drugih firmah enako, ker dobavitelj pripelje teefone v slovenijo in jih potem razpeča med simobil, mobitel in razne trgovine..
vendar smo simobilu vsakič predložili tudi kodo za odklep, za ostale operaterje pa mislm da je biu takrat že sprejet zakon da ne smejo biti zaklenjeni, ker en čas smo še zaklepal telefone tudi za mobitel, potem se ja pa to spremenilo.
lahko pa da se je sedaj v parih letih kej spremenilo.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 22.07.2010 14:05:51 |
|
Danes zamenjal mobitelovo SIM za simobilovo(urto u nulo+internet napredni). Trenutno sem na dopustu v tujini tako da se ne morem povedat kako se mi zdi omrezje bom pa napisal takoj ko bom prispel domov.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 22.07.2010 14:17:03 |
|
A pa ste si vi poračunali, koliko vas dejansko stane ista stvar pri drugem operaterju?
Orto u nulo + internet napredni = 22eur na mesec. Ampak tukaj nimaš nič klicev v druga omrežja.
Če pa vzameš Orto u nulo + opcija 201 + internet napredni je pa to že 27eur, kar ni pa nič ceneje kot mobitel (imaš pa giga več podatkov).
Sicer je dobro, da se mobitelu pokaže, da obstajajo alternative in da ne morejo podražiti paketov brez posledic. Ampak a se vam v tem primeru zares splača?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 22.07.2010 15:01:29 |
|
Jaz sem dolgo odlasal kaj naj, potem ko so podrazili dzabest in prenos podatkov okrbili na 1GB. Zato sem se pac odlocil za simobil in bom placeval 22 eur ampak prej sm na mobitelu zmeraj presegel 25 eurov, ker ima punca simobil. Bom videl kako bo zdaj, itak se nisem vezal, ker upam, da bo mobitel vseeno naredil jeseni kak dober paket/ponudbo
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 23.07.2010 03:21:52 |
|
Še ena ogromna prednost SiMobila, ki je nihče ne omeni, je opcija Svet (no vsaj meni kar konkretno pomaga pri ohranjanju računa na normalni ravni). Kjerkoli po svetu = dohodni klic 0,9€/20 minut. Primer: Sem 1 mesec v ZDA, če me kdo pokliče plačam za 20 minut pogovora 0,9€. Če bi imel Mobitel, bi plačal 2€ na minuto dohodnega klica, se pravi za 20 minut bi plačal 40€.
|
 |