Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Album Artwork
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 21.07.2010 07:36:41
Album Artwork
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zanima me, če obstaja kje kakšna stran, kjer si brezplačno dol povlečeš mp3 albume, kateri že imajo album artwork?

Samo zaradi slike albuma melodij ne bom kupoval prek iTunes, potem raje ročno vstavljam slike albumov.

Če ve kdo za kaj bi bilo super!
Lp
Ice
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 21.07.2010 08:12:41
Re: Album Artwork
Icebreaker je napisal/a:
Zanima me, če obstaja kje kakšna stran, kjer si brezplačno dol povlečeš mp3 albume, kateri že imajo album artwork?

Samo zaradi slike albuma melodij ne bom kupoval prek iTunes, potem raje ročno vstavljam slike albumov.

Če ve kdo za kaj bi bilo super!
Lp
Ice

OK, ne bom moraliziral ... Amazon ima veliko albumov, za katere imajo objavljenje tudi artworke.
Jaz grem na njihovo stran, poiščem "plato" in shranim naslovnico, ki jo potem dam za artwork.
Ali pa kar v iTunsih izberem find artwork in v veliki večini primerov ga najde in "polinka".
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 21.07.2010 08:18:30
Ja, no saj tako sem do sedaj počel...da sem pač ustavil naslovnico albuma, a me je zanimalo če obstaja to kje, kjer je že vstavljeno.

iTunsi mi pa niti enega komada ne polinkajo, pa imamo notri prek 3.000 komadov...s kot pa vlečeš dol komade, da ti iTunsi najdejo Artwork?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 21.07.2010 08:31:57
Z zastonj US iTunes Store računom dobiš tudi dostop do artworkov.

LP
-J
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 21.07.2010 09:31:37
Jap. Al pa letiš na google...vpišeš ime albuma in klikneš slike (tako ,da dobiš rezultate kot slike). Iščeš take, ki so vsaj 150x150 oz pripročena velikost je 300x300 in več. Ko imaš to sliko v browserju odprto pa jo samo povlečeš na artwork mesto v itunes.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 21.07.2010 09:42:10
S tem da so original artworki iz iTunes Store dosti bolj visoko resolucijski (1000), kar pride v poštev pri predvajanju preko kakšnih HDTV ipd.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 21.07.2010 10:03:02
Icebreaker je napisal/a:
iTunsi mi pa niti enega komada ne polinkajo, pa imamo notri prek 3.000 komadov...s kot pa vlečeš dol komade, da ti iTunsi najdejo Artwork?

Na tem mestu bi tebe vprašal, kakšen je tvoj vir glasbe. In potem še drugo vprašanje, imaš urejene IDv3 "značke" (tage) pri tvojih MP3-jih?

V zapis IDv3 tagov se (pri MP3-okusu datoteke) shranjujejo informacije o naslovu skaldbe, albumu ter avtorju. Te podatke lahko prepozna večina predvajalnikov glasbe in potem pravilno prikaže podatke o skladbi.
Vzamimo primer, da imaš komad "Swoolen" v datoteki z imenom doberkomad.mp3 ... Ko boš datoteko dvokliknil in se bo začela predvajati v iTunesih, ta ne bo prikazal "doberkomad.mp3", ampak "Chemical Brothers - Swoolen", če bodo IDv3 tagi prisotni.
Ko iTunes išče artwork za albume, ki niso bili kupljeni z iTunesa (ker ga ti že vsebujejo), najprej pregleda IDv3 tage in na njihovi osnovi poišče pripadajočo sliko. Če te informacije niso na mestu, slik ne najde.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 21.07.2010 10:06:49
Lahko pa jih urediš v iTunes. Desni klik na pesem ali album, Get Info, ter tam urediš.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 21.07.2010 10:59:19
BIG_Yack je napisal/a:
Icebreaker je napisal/a:

Na tem mestu bi tebe vprašal, kakšen je tvoj vir glasbe. In potem še drugo vprašanje, imaš urejene IDv3 "značke" (tage) pri tvojih MP3-jih?

V zapis IDv3 tagov se (pri MP3-okusu datoteke) shranjujejo informacije o naslovu skaldbe, albumu ter avtorju. Te podatke lahko prepozna večina predvajalnikov glasbe in potem pravilno prikaže podatke o skladbi.
Vzamimo primer, da imaš komad "Swoolen" v datoteki z imenom doberkomad.mp3 ... Ko boš datoteko dvokliknil in se bo začela predvajati v iTunesih, ta ne bo prikazal "doberkomad.mp3", ampak "Chemical Brothers - Swoolen", če bodo IDv3 tagi prisotni.
Ko iTunes išče artwork za albume, ki niso bili kupljeni z iTunesa (ker ga ti že vsebujejo), najprej pregleda IDv3 tage in na njihovi osnovi poišče pripadajočo sliko. Če te informacije niso na mestu, slik ne najde.

Sedaj sem pogledal...tam kjer sem že imel par slik je ID3 Tag: v2.3, tam kjer pa nimam slike im mi je tudi ne najde je pa ID3 Tag: v1.0...kako spremenim vse v verzijo 2.3, če je sploh mogoče?

Drugače so pa muske iz emule, pa raznih torrent strani iz neta.

Sej ni drugega, sam bi blo pa fajn vedet za kakšno stran, kjer je naložena glasba iz iTunsov...drugače pa bom vstavljal slike albumov kot do sedaj
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 21.07.2010 11:08:58
kaj pa kej v tem smislu..
http://www.tidysongs.com/
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 21.07.2010 11:13:42
Jah to urejanje je res nadležno! Ampak, ko enkrat porihtaš je pa super Smile Odličen za urejat je tudi MetaX, ki pa je samo za .aac, .mp4 in .m4v (vsaj zdi se mi). sam uporabim MetaX samo pri video datotekah, da nastavim parental rating za pesmi pa kar itunes + itunes store za pesmi, ki so v njem (potem ni problem dobiti artworka iz itunes store).

Najbolj idelano pa bi bilo seveda kupit zadevo preko itune store ampak... Cool
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 21.07.2010 11:24:54
lordjimy je napisal/a:
Jah to urejanje je res nadležno! Ampak, ko enkrat porihtaš je pa super Smile Odličen za urejat je tudi MetaX, ki pa je samo za .aac, .mp4 in .m4v (vsaj zdi se mi). sam uporabim MetaX samo pri video datotekah, da nastavim parental rating za pesmi pa kar itunes + itunes store za pesmi, ki so v njem (potem ni problem dobiti artworka iz itunes store).

Najbolj idelano pa bi bilo seveda kupit zadevo preko itune store ampak... Cool

Ampak pol nimaš podnapisov. Pa na računalniku ti ostane, ne na eksternem disku Wink

LP
-J
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 21.07.2010 11:37:18
Ja prvo je ful priporočljivo si naredit prezplačen US itunes račun. Potem moraš imet vse naslove pesmi in albumov vštimane. Potem pa samo označiš vse pesmi in nato desni klik ter get albums artwork in ti jih do 95% najdlo. Tako sem jaz naredu. Lahko pa recimo na partisu vlečeš muziko od MIMLU al kaj je že ona skupina in pri njih je ponavadi artwork dodan zraven in ga skupaj z komadi povlečeš v itunes in je stvar rešena.

Meni se je dalo še toliko zajebavat da imam pri večini komadov besedilo dodano, katerega mi potem predvaja na ipodu poleg glasbe. Pride prav pri kakih zakompliciranih komadih.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 21.07.2010 11:39:55
hhsk je napisal/a:
kaj pa kej v tem smislu..
http://www.tidysongs.com/

Izgleda super! Bom probal...

Evo, probal....deluje...super!

Hvala@hhsk Smile

Nazadnje urejal/a iCebreaker Sre 21. Jul 2010 12:05; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 21.07.2010 12:04:48
@icebreaker: težko boš dobu delujočo skrekano verzijo Embarassed
če jo pa dobiš, mi jo pa prosim posreduj Embarassed
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 21.07.2010 12:06:46
@hhsk Važi, če najdem ti posredujem Cool
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 21.07.2010 12:14:16
no k ti bo zamorilo iskanje pa poglej za fetch art, tega se pa dobi v pravi obliki, sicer je bl gadan pa morš pogruntat kako funkcionira, ampak men je edino ta delal. mislm da se ga dobi na brokenstone.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: radomlje
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 21.07.2010 12:53:47
GimmeSomeTune
Jaz sem ga uporabljal in je bil super, ko se je komad vrtel je dodal Artwork in besedilo komada.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 21.07.2010 13:07:14
aco je napisal/a:
GimmeSomeTune
Jaz sem ga uporabljal in je bil super, ko se je komad vrtel je dodal Artwork in besedilo komada.

Nimam Mac-a...a obstaja ta program tudi za windowse? Jst ga ne najdem Sad
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 21.07.2010 13:12:40
Icebreaker je napisal/a:
aco je napisal/a:
GimmeSomeTune

Nimam Mac-a...a obstaja ta program tudi za windowse? Jst ga ne najdem Sad

pol je pa čas da obiščeš hackintosh temo kle na jabuku.. Rolling Eyes tud jaz nimam apple računalnika, ampak s pridom izkoriščam osx Rolling Eyes
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani