V izdelavi je SLO priročnik za Mac OS 2. izdaja
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 12.11.2009 13:28:09 V izdelavi je SLO priročnik za Mac OS 2. izdaja |
|
Da ne obujam stare teme.
Prva izdaja pričakujem bo praktično razprodana nekje do februraja, takrat je tudi predviden deadline za iPRIROČNIK - druga dopolnjena Snežni leopard izdaja, Osnove Mac OS X. Če ima kdo predlog za boljši naslov, so me sama uha.
Načrt: Glede na to, da se osnovna uporaba ni spremenila kaj dosti od Leoparda bodo v prvem planu dodatna poglavja. Od starih bo treba spremenit poglavje o exposeju in posebnih potrebah, ostalo bo pregledano, prečiščeno in po potrebi kje še kaj popravljeno. Če je kdo opazil kakšno neumnost, nepravilnost ali nedoslednost v prvi izdaji, lahko dopiše sem. Bi bil hvaležen. Takisto za vse ostale predloge.
Nova poglavja bodo o novostih v tej različici, bootcampu, ilife in iwork. Cca 25% večji obseg računam. Prvo je že napisano, drugo bo v kratkem, za tretjega se je javil zunanji sodelavec (pozlepster) in je tudi že v grobem spisano. Za četrto se tudi lahko kdo javi, plačilo v brezplačnih izvodih (količina po dogovoru oziroma obsegu napisanega) po izidu. Strokovnih sodelovcev je dovolj še iz prve izdaje, tak da nas je tu zadosti. Verjetno bo tudi nekoliko kakovostnejši papir za naslovnico, malenkost manjša naklada in posledično najbrž par eur dražja knjiga.
Če ima še kdo idejo za kakšnega sponzorja (celostranski oglas v knjigi v zamenjavo za odkup določene količine), bi bil tudi vesel. Predvsem ciljam na biznise, kjer imajo veliko opravka z mac uporabniki.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 12.11.2009 13:35:02 |
|
za štos probi kontaktirat SAE... 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 12.11.2009 17:01:57 Re: V izdelavi je SLO priročnik za Mac OS 2. izdaja |
|
Yohan je napisal/a: | druga dopolnjena Snežni leopard izdaja, Osnove Mac OS X. Če ima kdo predlog za boljši naslov, so me sama uha. |
Ime ne prevajaj. Lepo prosim.
Kar naj lepo ostane Snow Leopard.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 13.11.2009 00:10:21 |
|
SAE sem že večkrat brezuspešno poskušal kontaktirat in na žalost naletel le na ignoriranje. Dobili so promocijski izvod, povprašal večkrat po emailu, kako se zdi, če so za biznis, šel celo (ob dnevu odprtih vrat) tja in noben ni nič vedel (itak se ne da razbrat iz spletnih strani kdo je tam kaj in koga bi direktno moral vprašat). Morda le splet okoliščin ali pa sem premalo agresiven. Kaj vem, ponekod drugje imam iste probleme, drugje prihajajo sami s svojimi ponudbami. Ne škodi, če poskušam ponovno.
Naslova bržkone res ne bom slovenil, četudi se mi zdi (meni osebno) slovnjena oblika bolj kul.  Brainfart z moje strani. Zaščitena imena izdelkov se praviloma ne prevaja (brez privoljenja zaščitnika). Ja, Snow Leopard bo potemtakem pisalo na naslovnici.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 13.11.2009 08:00:56 Re: V izdelavi je SLO priročnik za Mac OS 2. izdaja |
|
Yohan je napisal/a: | Da ne obujam stare teme.
... Če ima kdo predlog za boljši naslov, so me sama uha.
|
Napiše se ušesa ...
Ja, drugače OK... sploh pa varianta iLife, da se obrazloži kaj vse to "orodje" omogoča.
Drugače pa bi rad videl nek priročnik, ki bi "obdelal" tudi SL Server, da bi se veleumnim IT-jevcem na Win$ih zataknilo...
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 13.11.2009 09:48:21 Re: V izdelavi je SLO priročnik za Mac OS 2. izdaja |
|
faganel je napisal/a: | Drugače pa bi rad videl nek priročnik, ki bi "obdelal" tudi SL Server, da bi se veleumnim IT-jevcem na Win$ih zataknilo... |
Ne verjamem, da bi se jim zataknilo, že zaradi tega, ker je PC strojna oprema še vedno cenejša kot Mac in tako bo vedno.
Podjetja ti ne bodo začela kupovati Applove izdelke.
Že zaradi tega ne, ker lahko že za 300 € ali manj dobiš solidnega namiznika z Linuxom za pisarniško delo. Itak pa kupijo še Windows licence.
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana) |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 13.11.2009 23:39:18 Re: V izdelavi je SLO priročnik za Mac OS 2. izdaja |
|
wildapple je napisal/a: | faganel je napisal/a: | Drugače pa bi rad videl nek priročnik, ki bi "obdelal" tudi SL Server, da bi se veleumnim IT-jevcem na Win$ih zataknilo... |
Ne verjamem, da bi se jim zataknilo, že zaradi tega, ker je PC strojna oprema še vedno cenejša kot Mac in tako bo vedno.
Podjetja ti ne bodo začela kupovati Applove izdelke.
Že zaradi tega ne, ker lahko že za 300 € ali manj dobiš solidnega namiznika z Linuxom za pisarniško delo. Itak pa kupijo še Windows licence. |
Pol pa kar gre denar za WIN support. 
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Izola, Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 10.07.2010 10:59:51 |
|
Zdravo,
na netu sem zasledil, da je nekdo napisal prav knjigo o mac os x snow leopard sistemu v slovenščini. Obstaja 2. izdaja za katero je potrebno odšteti dobrih 25 eurov.
Skratka zanima me, če bi se dalo kjer koli dobit v .pdf obliki to knjigo? Imenuje iPriročnik. Avtorju knjige sem že pisal sms na gsm številko, katero ima objavljeno na svoji spletni strani, vendar mi ne odpiše nazaj.
Seveda sem za ta .pdf fajl pripravljen tudi plačat in s tem podpredi avtorja knjige.
Ima kdo idejo kako priti do tega?
Sej bi načeloma lahko tudi kupil knjigo, vendar bi imel raje elektronsko obliko navodil, ko bom kej potreboval da iščem preko SEARCH v adobe readerju 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 10.07.2010 11:14:46 |
|
PDF ne boš dobil in niti ne pričakuj. Avtor knjige ima svojo založbo in z njo misli zaslužit.
Če pa bo enkrat začel prodajati elektronsko različico, pa bodi prepričan, da tudi ne bo v PDF-ju, ker je precej enostavno tole kopirati.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 10.07.2010 11:56:45 |
|
Pa sej bi mu plačal za ta pdf fajl enako kot za knjigo, samo da bo meni lažje pri iskanju...
Sicer pa lahko naredi neko drugo obliko, ni nujno da je pdf....tako, da ne bo nihče mogu kopirat itd.... ni mi v interesu kopirat (morda pa komu je).
Hm...očitno bom res mogu knjigo kupit.....čeprav dvomim, da bom ker mi ni praktična...sem bolj elektronski tip 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 13.07.2010 22:13:53 |
|
Ma ja, tak oger pa spet nisem (oglaša se založnik). Neke poslovne principe (temelječe na izkušnjah in raziskavah) pač moram imet, kot tudi po drugi strani fleksibilnost. Nisem nikoli trdil, da delam za karitas in pa saj veš kako je, če daš enemu, hočejo vsi. Sem dobil tudi sms par dni nazaj na dopustu na to temo in še nisem odgovoril, ma je možno, da si ista oseba. Tak, da pošlji email z vsemi podatki za račun (ime, priimek, naslov) in ti pošljem pdf skupaj z računom -20%, kot ga itak dobijo vsi tu prisotni jabučkarji, če insistirajo. V pdf ali otipljivi obliki.
Ampak svetujem, da malo počakaš, ker se pripravlja drugi teden reklamna kampanja na zelo podobno temo (ker je tudi del raziskave za mojo diplomsko zaenkrat ne bi o podrobnostih). Spremljaj moje spletne strani, bo pa tudi tu verjetno novica.
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 13.07.2010 22:30:44 Re: V izdelavi je SLO priročnik za Mac OS 2. izdaja |
|
[DELETED]
Nazadnje urejal/a Gost Čet 12. Avg 2010 09:20; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 03.08.2010 14:28:54 |
|
Evo obljuba dela dolg, sicer bo tudi najbrž v novicah. Uraden PR pač. Komentarji zaželeni.
Ljubljana 1.8.2010
Koliko ste pripravljeni dati za knjigo?
Pri založbi Štrancar.com so se odločili sicer razprodano knjigo IPRIROČNIK (Leopard izdaja, Osnove Mac OS X) ponuditi lokalnemu tržišču v formatu PDF pod licenčnimi pogoji „plačaj-kolikor-hočeš.„ To pomeni, da jo lahko vsakdo, ki se s temi pogoji strinja, prosto prenese s spletnega naslova http://www.strancar.com/katalog.php?c=20&p=25 in se nato sam odloči, kolikšen znesek bo nakazal avtorju, glede na koristi, ki jih je imel od nje. Seveda pa lahko tisti bolj konzervativni še vedno posežejo po tiskani dopolnjeni drugi izdaji (za Snow Leopard) s fiksno ceno 24,90 EUR.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Velika Nedelja |
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 03.08.2010 18:10:17 |
|
sylver je napisal/a: | Pa sej bi mu plačal za ta pdf fajl enako kot za knjigo, samo da bo meni lažje pri iskanju... |
Spoštovani dragi sobralci,
trditve, da je v dobi digitalnega knjiženja (ki ga je Amazon za letos prodal več kot trdih tiskanih izdaj), čisto pravično pričakovati povpraševanje po PDF obliki knjige in po pričakovanju pričakovanja bi jo morali enkrat kupcu tudi ponuditi.
Zraven imetništva tiskane kopije knjige iPriročnik za Leopard sem tudi močno slavobidna oseba, ki - kaj pravite - mu ni v neizmerno zadovoljstvo škilenje med malotiskanimi vrsticami, ko bi knjigo le lahko prebral v oudobju svojega nekoliko večjega zaslona z vključeno možnostjo povečave.
Z navedbo svojega stanja primera nisem želel dramatizirati, le opozoriti, da preveč instinkten kazalec na nepridiprave s strani založnikov danes ne pride v poštev.
In ko gledamo na piratiziranje strani, naj v kratkem razložim primer iz mojega procesa šolanja. Tudi v tem sem potreboval različne učbenike in knjige, katerih zame najprimernejša oblika je digitalna - trenutno imam največ v PDF formatu.
Za poučevanje prvega tujega jezika, angleščine, sem potreboval tudi učbenik Oxford Press, ki tega sprva v željeni obliki ni želela izdati navajajoč, da nimajo toliko zaupanja do mene, saj bi (čim bi kopijo dobil) učbenik objavil na spletu. Po vmešavanju državne inštitucije (Zavoda za slepe in slabovidne) so se omehčali in po podpisu neke vrste pogodbe, ki izreco prepoveduje objavo dela na javno dostopnem mediju, sem učbenik le dobil.
A kasneje sem iz radovednosti, ne da bi se tega spomnil prej, na interweb pogledal za enako stvar. In z iskanjem "ime_ucbenika filetype:pdf" pri stricu Googlu sem uspel najti (sicer prejšnjo) izdajo njihovega dela na 6 ali 7 strani iskalnih zadetkov. Opozarjam, da je objavil nisem jaz. In toliko o pazljivosti Oxforda ...
V nasprotju grejo lahko vse pohvale slovenski založbi Rokus, ki je brez odvečne birokracije priskrbela vse potrebno.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 07.08.2010 21:27:57 |
|
Yohan, koliko ljudi si je preneslo knjigo? Imaš števec prenosov? Koliko jih je plačalo? Kakšen je bil najvišji in najnižji znesek nakazila?
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 08.08.2010 10:28:50 |
|
Pa ne glih zdaj, ko sem si prejšnji teden kupil tiskano različico!!!
No, bom pa počaku še na PDF obliko za 2. izdajo snow leopard, če bo v pdf obliki.
Drugače pa pohvalno, glede odločitve za elektronsko obliko 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 08.08.2010 20:35:42 |
|
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Velemesto Krško |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 08.08.2010 21:58:57 |
|
Sam moram povedati, da zelo podpiram elektronske knjige.
Sem pa priročnik 1. izdajo kupil, pa ne zaradi tega, ker bi jo potreboval, ampak da podprem trud avtorjev. Vem koliko časa in truda je potrebnega vložit, da nastane tako kvaliteten izdelek.
Bi pa lahko avtorji mogoče razmislili in jo oddali na Apple Store po neki simbolični ceni (sedaj jo bodo samo downloadili)... Ker iz lastnih izkušenj povem, da bo izredno malo nakazil za zahvalo.
Tak čas je pač, da ljudje iščemo informacije na brezplačen način.
Je pa res, da je čudovito brati na iPadu sploh če si napol slep kot jst
Drugač pa še enkrat hvala avtorju za čudovit izdelek in le tako naprej!!!
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 08.08.2010 22:10:57 |
|
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 10.08.2010 09:55:03 |
|
Ah analiza bo konec meseca. Itak eno z drugim, ker je ta analiza tudi del moje diplomske.
Je pa zanimivo poskočilo število individualnih naročil tiskane izdaje.
BTW, a ve kdo komu težim tu za novico in link. Včasih je bil mitja za take zadeve, ampak se mi zdi on ni več tu bwana.
|
 |