Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje o omenjenem izdelku? Je prenapihnjena cena? Kako se greje? Koliko glasna je zadeva? Kakšne so možnosti menjave diskov večjih kapacitet? Je možno nadgradnja pomnilnika ali je 4GB zgornja meja?

| Mac Mini Server | |||||

Pozdravljeni, zanima me vaše mnenje o omenjenem izdelku? Je prenapihnjena cena? Kako se greje? Koliko glasna je zadeva? Kakšne so možnosti menjave diskov večjih kapacitet? Je možno nadgradnja pomnilnika ali je 4GB zgornja meja? 

| 
	|||||

Jaz sem SL Server šibal na "navadnem" miniju in zadeva je cool .... sploh dejansko ne slišiš.

Mislim, da RAM-a ni potrebe nadgrajevat, saj boš poganjal server (pa še za kakšen podcast producer, mislim, da ne rabiš). Sam se ga brez kakršnegakoli znanja o strežnikih postavil v 10 min! Poznam firmo, ki ima 2 (eden za rezervo) in zadeva dela BP. Glede cene pa ... seveda dobiš ceneje kakšen PC in naložiš kakšen Ubuntu server ampak ... j**a sem probal. Win server? Po mojem prideš s ceno na isti nivo. Mislim, da je Mini Server zares dobra zadeva. Koliko userjev pa ti bo "šarilo" gor?  | 
	|||||

Po mojih informacijah je Siol kupil 20 mini serverjev namesto xservov.

Razlog je preprost ... cena. Moja izkušnja z minijem kot file serverjem: http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=11108 Takrat, ko sem to postavljal, še ni bilo minija v server varianti. Zato laufam vse skupaj na 10.6.3 Problem pri moji varianti je, da se Mini zelo greje v dno in prenaša toploto v podlago. Zato mi nagaja prvi backup disk v podlagi, ker se ohišje pregreva. Sem ga postavil na distančnike, pa je malenkost bolje.  | 
	|||||

Mini Server namesto Xservov???

OK ... najprej je potrebno povedati, da je razlika med Minijem Server in Xservom ogromna... Na spletu (verjetno Apple Support) dobiš guideline, kateri Mac uporabljen kot strežnik je primeren za tvoje potrebe. Da pa nekdo izbere Minija namesto Xserva (in to Telekom), mi preprosto ne gre "v lajšte". Mini je dober za omejeno delovanje/št. userjev, poganjanje kakšnega web serverja ... Xserve pa praktično nima omejitev. Po nekaterih kriterijih (Mr. John Rizzo) naj bi Mac Mini deloval za do pet klijentov, pri delovanju vseh "servisov". Z zapiranjem (odpovedovanjem) določenih servisov se poveča performans in lahko "prenaša" več klijentov. Sam poznam podjetje, ki ima precej več klijenotv na mreži preko VPN-a, a poganjajo več ali manj neke web zadeve. Xserve pa lahko "prežveči" več sto klijentov pri vseh servisih ... zato ne razumem kateri (brihtni) IT-jevec se je odločal med Minijem in Xservom????  | 
	|||||

Baje so mel xserve, zdaj so pa dokupil 20 mini serverjev.

Ti pa ne vem točno povedat, zakaj jih rabijo, vendar baje za potrebe strank.  | 
	|||||

Močno dvomim, da SiOL sploh uporablja Apple HW. Sploh glede na to, da so vsi web, mail, dns, webdav strežniki na MS platformah.

LP  | 
	|||||

ja, primerjat Xserve in Mini z OSX Server je kot bi primerjal B747 z DIY Ultralight letalom.  

| 
	|||||

Da ponucam kar to temo. Kako se obnese mac mini server za web hosting? Je kdo že sprobal kje so meje ?  

| 
	|||||

Pri hostanju lahko naletiš na težave v kombinaciji z Apache-jem, PHP-jem in MYSQL-om.

Takšna je moja izkušnja.  | 
	|||||

jaz ga imam bolj za ne-resno delo. koristim ga za plexanje in ždi pod tvjem (nov model s hdmijem).

v planu nekoč je tudi resnejša konfiguracija. zadovoljen na max.  | 
	|||||

Kakšne težave ? Lahko mal opišeš ?  | 
	|||||

4 leta uporabe Apachi-Php-MySql na MacMini G4, nikoli niti najmanjše težave. LP  | 
	|||||

Ker je on imel težave s konfiguracijo strežnika, pač posplošuje problem na vse Mac strežnike... ampak dejansko imaš lahko take probleme ne glede na OS. 

| 
	|||||

@mikrohard: Zaradi mojih tezav sem uporabil pogojno obliko glagola, ne pa trdilno.

@nayreth. cavallo: Tezava je naslednja: Server postavljen, Apache PHP in MySql nastavljena. Spletna stran je nalozena in ustrezno nastavljena, vendar ko hoces stran obiskati (natipkas IP naslov), se v log-pojavi: [Mon Sep 27 14:51:08 2010] [error] [client _IP_naslov_] PHP Parse error: syntax error, unexpected $end in /Users/webadmin/Sites/_spletna_stran_/new/application/site/views/template.php on line 138 Clovek bi pomislil na napako v PHP kodi spletne strani (nisem pisal jaz), vendar enaka (ista) spletna stran deluje brez tezav na drugem hostingu (verjetno pod nekimi Windowsi). PHPmyAdmin po drugi strani pa dela brez tezav in za komunikacijo z bazo uporablja gonilnik "mysqli". Enak gonilnik uporablja spletna stran a brez uspeha. Če želim uporabljat drug gonilnik, se spletna stran (aplikacija), sploh ne more povezat z bazo.  | 
	|||||

mysqli je knjižnica za verzije mysql-a od 4.1 naprej. Ne vem, ampak verjetno nekaj nimaš vredu z nastavitvami. Uporabljaš AMP od sistema ali si inštaliral novejše verzije? LP  | 
	|||||

Samo MySql sem inštaliral ločeno. Lahko ga pa odstranim in uporabim "vgrajenega". Upam edino, da to en pomeni, da ponovnega dodajanje uporabnikov v bazo. Da? Ne? (spoznam se na clustre, ne pa na baze podatkov)

zee  | 
	|||||

A lahko kdo pove kej v številkah? Kolk ma strani na serverju, kakšni so kaj obiski teh strani in kolk je kej obremenjen strežnik.

Kar se tiče php, mysql, apache... to se reši, sploh ni panike. Bolj me zanima hardwersko.  | 
	|||||
   Gostovanje: 3fs.si | 

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | 
				  Kontakt     Domov     Na vrh strani |