Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Iphone 4 iz UK
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 29.06.2010 21:56:13
Iphone 4 iz UK
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ker nisem zasledil še podobne teme, sem odpru novo. Imam nekaj vprašanj, za katere bi bil vesel če bi poznali odgovor Embarassed
Pa gremo lepo po vrsti.. Konec meseca(julija) se morda odpravim v anglijo (London) in ker nimam iphona obstaja varjanta da ga bi prav tam kupil. Me pa zanima:

1. Rezervacija: Na njihovi strani piše da je za pošiljo 3 tedne (link: http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=OTY2ODA2OQ ). To me zanima a morš nujno bit UK resident al lahko tut jaz, kot tujec si rezerviram telefonck ? Povem kdaj bom tam, v ker apple store pridm iskat ? Morda jih kontaktiram po mailu ali telefonu poklicem ? Ma kdo ksno podobno izkusnjo ? Poznam sicer osebo, ki živi tam, vendar jo raje ne bi vpletal v tole če res ni potrebe...

2. Adapter: Adapter bo najbrz UK, bo mogoče v tistem apple storu kupit adapter za SLO ? Ali je kakšen drug način, da bom pri nas lahko filal telefon (npr. preko USBja ?)

Zelo bom hvaležen če mi bo kdo uspel odgovorit na zastavljena vprašanja + povedal še kaj koristnega...

LP Cool
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 29.06.2010 21:58:12
Za rezervacijo moraš biti UK rezident..
Glede filanja lahko dokupiš mensezdi za par $ preko ebaya samo adapterček za naše vtičnice ali pa kar cel nov adapter.. Vedno pa ostane šansa da se fila preko računalnika..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 29.06.2010 22:39:54
Ena opcija je, da naročiš na netu in ti ga dostavijo na naslov znanca pa ga potem tam dvigneš.

Vprašanje pa je, ali bo do tvojega obiska iPhone dostavljen.

Jaz tudi razmišljam o Angliji.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 30.06.2010 00:03:33
@TheZeroX: Piše, da je shiping 3 weeks. Jaz pa imam cca 1 mesec do takrat Wink

Aja pa še tole, kako je z garancijo ? Se jo da tudi v Italiji uveljavlat ? Koliko je "osnovna" garancija - 1 leto ? Jo lahko podalšam še za 1 leto(2leti skupaj) ? Nisem glih vešč kako je z apple garancijami... Smile
Jabček

Jabček

Kraj: MB
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 30.06.2010 00:35:44
A niso iPhoni iz UK zaklenjeni?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 30.06.2010 01:57:39
Joker je napisal/a:
A niso iPhoni iz UK zaklenjeni?

3jka ja, 4ke pa so odklenjene Smile Cool
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 30.06.2010 02:11:46
garancijo uveljavljaš v angliji Smile

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 30.06.2010 03:45:51
Re: Iphone 4 iz UK
Odgovori s citatom
[DELETED]

Nazadnje urejal/a Gost Sre 18. Avg 2010 21:30; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 30.06.2010 06:13:52
Jaz sem ga naročil v Londonu. Ker sem se malo obotavljal pri naročilu sem ravno zamudil datum dobave 29.6. in imam predviden rok dobave 14.7. (naročilo sem oddal 18.6.)

Zadevo sem naročil on-lilne na naslov v UK (tam imam prijatelja). Pri naročilu sem uporabil njegove podatke, vendar sem vnesel svoj email tako da njemu nisem naredil s tem nobenega dela (delo bo imel s prevzemom in dostavo v SI). Na srečo sprejmejo kreditno kartico in ni pogoj da je ime enako kot pri naslovu za dostavo niti ni pogoj da je kartica iz UK.

Glede garancije sem pred naročilom klical 1-800 številko Apple v UK, kjer so mi rekli da lahko telefon vedno odnesem v katerikoli Apple store na svetu (se pravi nam najbližja Milano, Rim) obstaja pa tudi varjanta preko DHL in stane 29 GBP.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 30.06.2010 07:30:41
Re: Iphone 4 iz UK
Boris42 je napisal/a:

2. Adapterja ne moreš zamenjati, ker je tisto, kar bi ti zamenjal, adapter.

Samo ti pa znaš svetovno komplicirat. Oz. bolje rečeno, talaš čudne oksimorone okoli. Rolling Eyes

iPhone uporablja za polnenjen USB standardno napetost. Kar pomeni, da ga lahko polniš na vsakem USB priključku (če zmore dovolj napetosti - načeloma vedno) in tudi na vsakem že obstoječem adapterju/polnilcu v bajti, ki ima USB priklop (recimo Blackberryji, HTCji, WinMo telefoni, ipd.).

Skratka, kar se tiče UK polnilca lahko dokupiš "travel set" in uporabljaš priloženi polnilec ali pa kupiš v kakšni elektro štacuni "USB polnilec" pa je problem rešen.

Sploh se ne obremenjuj s tem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Copenhagen
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 30.06.2010 07:32:13
not to be a smartass, aaaampak če je problem v adapterju za štrom - zakaj ga ne kupite v Franciji ? pa še cenejši je?
Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 30.06.2010 07:41:26
brainatwork je napisal/a:
not to be a smartass, aaaampak če je problem v adapterju za štrom - zakaj ga ne kupite v Franciji ? pa še cenejši je?
Smile

Kakšen problem? Care to explain?

A sploh kdo ve kaj je v adapterju? Mali duh v steklenički, ki nafila iPhone z magično energijo iz paralelnega vesolja?

Resno me zanima zakaj tak hype okrog tega?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Copenhagen
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 30.06.2010 07:43:43
sej ni hype, we're just talking...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 30.06.2010 08:03:29
Tzuli je napisal/a:
Na srečo sprejmejo kreditno kartico in ni pogoj da je ime enako kot pri naslovu za dostavo niti ni pogoj da je kartica iz UK.

Kako si resil billing address? Ko sem sam poizkušal izvesti naročilo na UK strani mi ni ponudil Slovenije pri Billing naslovu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 30.06.2010 08:05:41
Ma je hype. Ker folk to potem bere in je ves prestrašen. Posledica je pa natros enostavčnih tem brez ločil, ali ajfon deluje na našem štromu in če lahko polnijo na drugem polnilcu.

Šur da lahko.

Kupiš adapter pri nas za male pare (zadeve niso drage, ker tudi niso zahtevne za izdelavo) in je problem rešen. Gor lahko polniš praktično cel mobilni/ročni Apple inventar ter še kup drugih gizmotov, ki podpirajo polnenje preko USBja.

Al to podpira pa ugotoviš tako, da prebereš navodila ali pa zadegaš kabel v prvi kompjuter na poti, priklopiš gor napravo in gledaš ali se baterija polni ali ne.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 30.06.2010 08:21:56
Bellerophon je napisal/a:

Kakšen problem? Care to explain?

A sploh kdo ve kaj je v adapterju? Mali duh v steklenički, ki nafila iPhone z magično energijo iz paralelnega vesolja?

Resno me zanima zakaj tak hype okrog tega?

Duhca verjetno res ni notri... ne bo pa slo kar z vsakim kitajskim sranjem Smile ... Vsaj pri avtopolnilcu sem imel sam izkusnje, da je enostavno napsial, da ta hardver ni zdruzljiv in je polnjenje onemogoceno ... prav tako sem enkrat v Delkotu kupil en tak unoverzalni 220V > USB adapter... pa je iPod Nanota normalno filal, pri iPhone-u pa je bila "tema" ... Tako, da sklepam, da je poleg prave voltaze v vezju se kaksna kontrola, ki otezuje uproabo neoriginalno dodatno opremo ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 30.06.2010 08:41:07
Če so šli pa še polnilec "DRMat" po domače povedano, potem so pa šit od kompanije.

Ampak najverjetneje je pri teh res poceni polnilcih problem v tem, da napetost preveč niha/nima dovolj visokega toka. Diagnostika v telefonu to zazna in pač ne dopusti polnenja.

En normalen polnilec iz kakšnega Delkota z primerno regulacijo bi moral zadostit potrebam.

P.S.: Na računalu (ne Apple), brez nameščenih iTunesov oz. gonilnikov zadeva deluje?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 30.06.2010 08:51:47
Jah polni se brez itunes-a ja... Smile
Drugače imam pa sam enake izkušne za polnjenje ipodov in iphonov. Ne delajo kar vsaka jajca.. Se spomnim ko mi nek pretvornik iz 220 na usb ni hotel polniti shuffla...
Za iphone je pa tudi tako da sem ga enkrat na nekih jajcih filal in se sploh ni polnil... Tema..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 30.06.2010 09:24:07
No, sedaj vsaj vem katera zdeva gre najprej v prafaktorje ko dobim telefon.

Vivisekcija polnilca. Very Happy
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 30.06.2010 09:30:09
Glede polnilcev, apple je zamenjal pin za napajanje, zato neavtorizirani stari adapterji ne delajo. Novi delajo. Takisto se novi ipodi in iphoni ne morejo polnit preko original applovega ipod firewire polnilca in kabla, ker vec tega pina na dock konektorju ne podpira.

Grda rec, samo kaj cmo, itak smo takihj svinjarij od Appla ze navajeni.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani