Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
novi Mac Mini, kot "ultimativni" home media server
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Copenhagen
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 21.06.2010 13:40:18
novi Mac Mini, kot "ultimativni" home media server
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hello,

no nisem se še ukvarjal z novodobnimi multimedia rešitvami, ker enostavno nismo investirali v stanovanje.
Zdaj pa se stvari malo spreminjajo (kupujemo novo stanovanje), kjer bi pa rad imel več Jabolk in seveda boljši user experience doma.

Moja ideja je nekako taka:

novi Mac Mini (predvsem zaradi hdmi z zvokom), Drobo FS kot data storage, Xbox ali Wii, LEDLCD TV oz. projektor in nek 7.1 zvočni sistem.

Načeloma, vse jasno kot pasulj - nič posebnega, vendar me predvsem zanima, ali se je kdo podobnega projekta že lotil? Sklepam, da z novim minijem še ne - ampak vseeno.

Ostala vprašanja kar (po številkah):
1. Drobo FS - ga kdo ima? Mnenja?
2. Obstaja kak HDMI "switch" ? Imam en starejši TV, kateri ima samo en HDMI vhod - zanima me ali obstaja kak switch za HDMI? In če ja, kako to deluje? Se da' softwersko preklapljat? Po domače, brez hardware "telekomande"
3. Načeloma bom imel T-2 jev set top box, vem da se da' mappirat postaje na VLC-ju in narest playliste - tako, da bi se ognil še enega dodatnega (nepotrebnega) kosa hardware-ja.
4. Ker doma z ženo imamo vsak svoj iphone, ipad prihaja - bi krmilil kar vse preko iphonov oz. ipada (no za backup bi imel še en "daljinec") - pozna kdo kako aplikacijo ki bi služilo prav temu? Poznam, vnc varjante, apple remote, in te ostale zadeve kjer installiraš daemon na Mac-u in klient na iphonu, - ma vseeno obstaja še kaj takega?
5. ker "gradim" nek sistem, kateri bi naj trajal nekaj let - kateri software za organiziranje slik/video uporabljate? Photos je cool? Aperture?
6. itunes library bo seveda na Drobo-tu, vezan na gigabitni router, kateri bo tudi imel 802.11n - po izkušnjah, to dela ok če je več klientov? Cca 3,4 klienti ... mac in pc

No naslednji korak je pa ta, da naredim nek daemon kateri krmili okna, alarm, hladilnik in vse ostalo - ampak prvi korak je "HTPC".

Najlepša hvala Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 21.06.2010 15:41:47
3. Če boš imel T-2, potem vzemi samo tistih 6 kanalov, za najmanj denarja, set up box pospravi lepo v omaro in lahko prek VLC na računalniku gledaš (zaenkrat še) vse kanale, tudi HD Smile Playlisto se dobi na "neuradnem T2 forumu".

Investiraj v VLC remote ali kakšen drugi remote app za iphone, ki podpira VLC in mirna bosna...

Morda bi prišla prav tudi Logitech diNovo mini tipkovnica - sam iphone lahko to nadomesti...

Glede televizorja pa razmisli ali se ne splača bolj kupiti samo kkšn full HD monitor, ker dejansko če kupiš TV, boš njegov dalinc uporabljal samo za on/off in nastavitev na HDMI-1 Smile Vse ostale funkcije televizorja (če boš imel T2, Siol,...), kot so naprimer picture in picture,... ne boš uporabljal

google in youtube sta polna home theater setupov.

na koncu pošlji kkšno slikco sistema Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 21.06.2010 15:56:23
recimo da Smile ...

imam od D-Linka nas (do 6 TB) gre max... to je povezano v D-Linkov ruter (N wirelles) ... s tem imam server prek neta, music server (itunes tudi lahko) predvaja ...

v dnevni:

wd live player - tu stremam filme&muziko iz serverja brez težav edino pri 1008p šteka... ampak 720p tam do 5-7 GB fajl gre brez težav...
tv lcd philipsov z ethernetom (lahko muziko,slike ter filme z mpeg1&2 stremaš), blue-ray isto ethernet (za BD Live)... + še imam xbox360 kjer tudi lahko divx filme ter muziko streamaš... vse to imam priklopljeno v acces point od d-linka... oba dva sepravi ruter wifi in acces point imata 2,4 ali 5 GhZ frekfenco tako da se nemoti ob uporabi enega ... ali drugega sepravi do interneta prek iphona,macbooka,notebuka ter imaca dostopam prek 2,4 za multimedijo pa uporabljam 5 ghz !

Polek tega še imam apple tv da stremam orginalno glazbo in filme iz itunes-ov od imaca ( to gre tudi prek 2,4 ghz ) tudi seveda svoje slike in filme...

v spalnici pa imam še wifi internet radio player od philipsa kjer stremam lahko muziko iz Nas-a (D-Link) + internetni radio (tudi 2,4 ghz)

vse mi lepo laufa tak na windowsih in macih ... lahko nalagam dostopam kaj hočeš...

sicer je to vse nekak drago prišlo ampak zdaj mi lepo vse igra... kot mora! Smile

sound system imam pa 5.1 od bose-a in mi wd tv player brez težav nudi DTS zvok preko wifi-ja !

Kabelsko imam od Telemacha.... tako da ga morem v omrežje povezati

HDMI switch obstaja (mislim da 4 priklope max) ampak jaz ga nimam...

vse to pa upravljam z HARMONY1000-ko polek tega še z njim lahko pilotiram v spalnici (phipilsov internet streamer) ter klimo od mitsubishija

in glih nekaj dni sem premišljeval da bi namesto apple tv-ja dal mac mini server... (zaradi HDMI-ja) ampak še vedno premišljujem... raziskujem... + ter - ... kaj bi pridobil...

za daljinca uporabljati iPhoneja ter iPada nebi vedel saj iphone imam prvo generacijo kjer to ni bilo možno... ampak sem pa videl en video na netu da se izdali nek programček kater deluje kot EPG na iPAD-u kateri je bil povezan z nekim TV-jem ali kakteri je bil pa se več nespomnim.. ampak definitivno čez čas bo na voljo v taki ali drugi obliki tudi pri nas...

evo to bi bilo to Wink upam da ti to kaj pomaga...

Lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 21.06.2010 20:05:27
amen je napisal/a:
recimo da Smile ...

imam od D-Linka nas (do 6 TB) gre max... to je povezano v D-Linkov ruter (N wirelles) ... s tem imam server prek neta, music server (itunes tudi lahko) predvaja ...

v dnevni:

wd live player - tu stremam filme&muziko iz serverja brez težav edino pri 1008p šteka... ampak 720p tam do 5-7 GB fajl gre brez težav...
tv lcd philipsov z ethernetom (lahko muziko,slike ter filme z mpeg1&2 stremaš), blue-ray isto ethernet (za BD Live)... + še imam xbox360 kjer tudi lahko divx filme ter muziko streamaš... vse to imam priklopljeno v acces point od d-linka... oba dva sepravi ruter wifi in acces point imata 2,4 ali 5 GhZ frekfenco tako da se nemoti ob uporabi enega ... ali drugega sepravi do interneta prek iphona,macbooka,notebuka ter imaca dostopam prek 2,4 za multimedijo pa uporabljam 5 ghz !

Polek tega še imam apple tv da stremam orginalno glazbo in filme iz itunes-ov od imaca ( to gre tudi prek 2,4 ghz ) tudi seveda svoje slike in filme...

v spalnici pa imam še wifi internet radio player od philipsa kjer stremam lahko muziko iz Nas-a (D-Link) + internetni radio (tudi 2,4 ghz)

vse mi lepo laufa tak na windowsih in macih ... lahko nalagam dostopam kaj hočeš...

sicer je to vse nekak drago prišlo ampak zdaj mi lepo vse igra... kot mora! Smile

sound system imam pa 5.1 od bose-a in mi wd tv player brez težav nudi DTS zvok preko wifi-ja !

Kabelsko imam od Telemacha.... tako da ga morem v omrežje povezati

HDMI switch obstaja (mislim da 4 priklope max) ampak jaz ga nimam...

vse to pa upravljam z HARMONY1000-ko polek tega še z njim lahko pilotiram v spalnici (phipilsov internet streamer) ter klimo od mitsubishija

in glih nekaj dni sem premišljeval da bi namesto apple tv-ja dal mac mini server... (zaradi HDMI-ja) ampak še vedno premišljujem... raziskujem... + ter - ... kaj bi pridobil...

za daljinca uporabljati iPhoneja ter iPada nebi vedel saj iphone imam prvo generacijo kjer to ni bilo možno... ampak sem pa videl en video na netu da se izdali nek programček kater deluje kot EPG na iPAD-u kateri je bil povezan z nekim TV-jem ali kakteri je bil pa se več nespomnim.. ampak definitivno čez čas bo na voljo v taki ali drugi obliki tudi pri nas...

evo to bi bilo to Wink upam da ti to kaj pomaga...

Lp

whooa, cel kup informacij Wink hvala lepa Smile

@amen: nisem dobro razumel z wifi AP-jem in Routerjem. Imaš dve napravi? Ena je router ki dela na 2,4 in ena pa ločen AP, kateri je naštiman na 5ghz? ali imaš router z dvemi ločenimi antenami?
Če imaš en router - je ta gigabitni? In glede na to da tudi sam gledam D-linkovega, kako si zadovoljen z njim? dela bp, ali so tu-pa-tam rebooti potrebni?

Jaz nameravam razvlečt kable po celi hiši, in za to imet gigabitni router. prenos podatkov iz NAS-a (Drobo) do MacMinija bo potekal po kablu - zaradi nemotenega "streamanja". Prenosne naprave bodo pa po wifi N, ne mislim ločiti posebno frekvenc, ker ne predvidevam pretiranega wifi prometa - internet surfanje, pa radio streaming. Ta veliki downloadi se bodo dogajali na MacMini-ju(in to po kablu), kateri bo snemal na NAS (Drobo).

MacMini, bi želel da ima dve mrežni kartici - ima kdo izkušnje z USB-NIC? Dve kartici pa za to, da mapiram eno na T-2jev subnet in IP za IPTV(VLC), drugo pa za DHCP adreso lokalnega routerja. Eventuelno bi lahko lokalno vezal na 802n, ampak glede na to, da bo macmini statičen imam raje kabel.

@s-lash,
LCD TV ali večji monitor - saj je vseeno? mar ne? pri mojem 22" monitorju sem ravnotako dobil daljinec.
ampak verjetno novega TV-ja, se zaenkrat ne bom lotil - bom kar tega uporabljal (par let star samsung 37").

@amen - harmony 1000 - to je kaj tocno? Smile
pa še koliko "telekomand" imaš v dnevni na mizici? Smile
Bose sistem, je vezan iz baze do vira po HDMI-ju ali audio kablic ali WIFI direkt?

Wifi DTS zvok sounds very cool Smile A imaš zvočnik tudi v kopalnici? eventuelno ločen potenciometer?

uh.. kolko tega, sej vem - težko vsemu sledit.. ampak no ja, upam da nam rata Smile

ko bom imel ideje bolj jasne, bom spisal en blog oz. dokumentiral postopek z slikami in videom, tole je prav zabavno Smile

aja @amen - praviš, da te je drago stalo vseskupaj - kaj pomeni "drago" ?:=)

hvala še enkrat:)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 21.06.2010 20:37:07
ok...

1) naprava

DIR-855 Wireless N Quadband Router
Concurrent dual-band operation at both 2.4GHz and 5.0GHz frequencies

2) naprava

DAP-1522 Acces point (wifi N)
Brezžična naprava z 4imi ethernet priključki (pride zelo prav če tvoja naprava nima WIFI-ja in tako lahko za 150 € omrežiš brezžično 4 naprave

Sepravi... ruter dela na obeh 2,4 in 5 ghz (vse v enem) ampak na DAP-1522 mam nastavljeno na 5 ghzov samo za multimedijo da streamam filme, glazbo in slike.... (dostop za DAP) medtem ko na 2,4 ghz mirno surfam,downloadam po netu preko računalnikov, iphonov,...

ja ruter je gigabitni ampak mislim da je N maximum 300 mb/s !
ampak kot že povedal 720p filme streama brez težav... zatika se edino pri 1008p ... (fajl večji kot 10 GB)

D-Linki mi delujejo ok ... v tem 1,5 letih nisem imel nobenih težav... se zgodilo že da je kaj zmrznilo.. in pač dal iz elektrike ven... in to je to! pa to če je bilo 4-5 x to je to!

Če imaš res v mislih stremati 1008p-je pol definitivno predlagam kable.. pa če imaš "možnost" Wink če pa nisi "izbirčen" in se zadovoljiš z kvaliteto do 720p + DTS zvok je čisto nepotrebno (pomoje) ampak spet odvisno od razdalje! saj če imaš nekaj sten vmes... pa veliko razdaljo bo vsekakor štekalo...

Harmony 1000 je napravica od Logitecha (universal remote control)

@glede zvoka v kopalnici je plan wifi TV Smile ne pa samo zvok (sem najšel eno podjetje katero izdeluje take TVje proti vlagi in lahko stremaš kablesko preko 5,0 GhZ...

@Bose imam oboje samo mi lagga preveč prek hdmi-ja in imam zaradi tega z optičnim kabelom povezano...

hm... recimo samo omrežna oprema (nas,diski,wifi ruter,acces point) me je prišel 1.500 EUR (pred 2 letoma) + še prištej LCDTV , Bose 5.1 in ostale naprave...

Lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 21.06.2010 20:43:50
Harmony so daljinci od Logitecha. Za kak film pogledat pa jaz uporabljam NMT Xtreamer in na njega priključen 1TB HDD. Podpira tudi IPTV.

Včasih sem imel en malo starejši PC, ampak sem ga nehal uporabljat, ker ni prebavljal HD .mkv fajlov. Že pri 720p se je zatikalo, kaj šele 1080p. Imam tudi Xbox 360, ampak ga uporabljam več ali manj samo za igre. Hišni kino imam od Logitecha Z-5500, ni potrebe po kaj več. TV Panasonic TX-P50V10-E. Podatke prenašam po mreži 100 Mbit, WiFi je zgolj za browsanje preko laptopa.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 21.06.2010 22:12:17
aha, no namesto harmony-ja - bom jaz nekaj takega:
http://www.youtube.com/watch?v=8p2AwTIRkwY
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 22.06.2010 10:35:42
brainatwork je napisal/a:

Jaz nameravam razvlečt kable po celi hiši, in za to imet gigabitni router. prenos podatkov iz NAS-a (Drobo) do MacMinija bo potekal po kablu - zaradi nemotenega "streamanja". Prenosne naprave bodo pa po wifi N, ne mislim ločiti posebno frekvenc, ker ne predvidevam pretiranega wifi prometa - internet surfanje, pa radio streaming. Ta veliki downloadi se bodo dogajali na MacMini-ju(in to po kablu), kateri bo snemal na NAS (Drobo).

MacMini, bi želel da ima dve mrežni kartici - ima kdo izkušnje z USB-NIC? Dve kartici pa za to, da mapiram eno na T-2jev subnet in IP za IPTV(VLC), drugo pa za DHCP adreso lokalnega routerja. Eventuelno bi lahko lokalno vezal na 802n, ampak glede na to, da bo macmini statičen imam raje kabel.

@s-lash,
LCD TV ali večji monitor - saj je vseeno? mar ne? pri mojem 22" monitorju sem ravnotako dobil daljinec.
ampak verjetno novega TV-ja, se zaenkrat ne bom lotil - bom kar tega uporabljal (par let star samsung 37").

Ne kaperam cist zakaj dve mrezni, sam ok, itak mi networking ni najbolj jasna stvar Smile

Ampak, kaj bi pa blo narobe če bi mel samo lepo internet kabel not v minija in konc?

Moj racunalnik (PC) dela tako: en internetni kabel not in konc. In imam internet in T2 prek VLC-ja (hkrati). Ce pa se kej DL-jam prek torentov mi zna TV prek VLCja stekat, ampak verjetno zato ker mam linijo 10/10. Ce bi dal 20/20 pomoje nebi bilo problemov.

Ce bos mel networking vzpostavljen bo bajti lahko kupis mrezni disk, ki ima torrent client vgrajen notri (to sem slišal da obstaja), tako da ti ne bo obremenjevalo minija in bos imel minija samo za VLC in Internet.

Glede TV-ja: sm mislu da bos novo kupoval. Ja monitor te zna fajn cenej pridt, tko da ce bos kdaj menjal, se splača razmislt v tej smeri.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 22.06.2010 12:07:26
S-lash je napisal/a:

@s-lash,

Ne kaperam cist zakaj dve mrezni, sam ok, itak mi networking ni najbolj jasna stvar Smile

Ampak, kaj bi pa blo narobe če bi mel samo lepo internet kabel not v minija in konc?

Moj racunalnik (PC) dela tako: en internetni kabel not in konc. In imam internet in T2 prek VLC-ja (hkrati). Ce pa se kej DL-jam prek torentov mi zna TV prek VLCja stekat, ampak verjetno zato ker mam linijo 10/10. Ce bi dal 20/20 pomoje nebi bilo problemov.

Ce bos mel networking vzpostavljen bo bajti lahko kupis mrezni disk, ki ima torrent client vgrajen notri (to sem slišal da obstaja), tako da ti ne bo obremenjevalo minija in bos imel minija samo za VLC in Internet.

Glede TV-ja: sm mislu da bos novo kupoval. Ja monitor te zna fajn cenej pridt, tko da ce bos kdaj menjal, se splača razmislt v tej smeri.

@s-lash,
dve mrezni kartici zaradi T-2 IPTV-ja in interneta. A ti imas z eno kartico oboje? Nazadnje ko sem probaval, sem moral mapirat T-2jev TV na en njihov subnet, moj lokalni subnet je pa bil nek drugi, zato sem uporabil 2 kartici.

glede torrent serverja na NAS-u, pa ja imas prav to obstaja Smile Drobotove aplikacije to omogocajo, no porocam ko bom imel hands on.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 22.06.2010 12:24:03
ja eno - cisti plug & play.

En PC, povezan na modem, narocen najcenejši paket TV pri T2, STB v omari, VLC T2 playlista skinjena z foruma, VLC program brez kakršnih koli dodatnih nastavitev - samo instal in uporaba Smile

Hkrati gledam TV prek VLC in surfam na netu. Brez problemov.

...zaenkrat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: blizu
Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 22.06.2010 13:24:32
Re: novi Mac Mini, kot "ultimativni" home media se
Hello,

no nisem se še ukvarjal z novodobnimi multimedia rešitvami, ker enostavno nismo investirali v stanovanje.
Zdaj pa se stvari malo spreminjajo (kupujemo novo stanovanje), kjer bi pa rad imel več Jabolk in seveda boljši user experience doma.

Moja ideja je nekako taka:

novi Mac Mini (predvsem zaradi hdmi z zvokom), Drobo FS kot data storage, Xbox ali Wii, LEDLCD TV oz. projektor in nek 7.1 zvočni sistem.

Načeloma, vse jasno kot pasulj - nič posebnega, vendar me predvsem zanima, ali se je kdo podobnega projekta že lotil? Sklepam, da z novim minijem še ne - ampak vseeno.

Ostala vprašanja kar (po številkah):
1. Drobo FS - ga kdo ima? Mnenja?
2. Obstaja kak HDMI "switch" ? Imam en starejši TV, kateri ima samo en HDMI vhod - zanima me ali obstaja kak switch za HDMI? In če ja, kako to deluje? Se da' softwersko preklapljat? Po domače, brez hardware "telekomande"
3. Načeloma bom imel T-2 jev set top box, vem da se da' mappirat postaje na VLC-ju in narest playliste - tako, da bi se ognil še enega dodatnega (nepotrebnega) kosa hardware-ja.
4. Ker doma z ženo imamo vsak svoj iphone, ipad prihaja - bi krmilil kar vse preko iphonov oz. ipada (no za backup bi imel še en "daljinec") - pozna kdo kako aplikacijo ki bi služilo prav temu? Poznam, vnc varjante, apple remote, in te ostale zadeve kjer installiraš daemon na Mac-u in klient na iphonu, - ma vseeno obstaja še kaj takega?
5. ker "gradim" nek sistem, kateri bi naj trajal nekaj let - kateri software za organiziranje slik/video uporabljate? Photos je cool? Aperture?
6. itunes library bo seveda na Drobo-tu, vezan na gigabitni router, kateri bo tudi imel 802.11n - po izkušnjah, to dela ok če je več klientov? Cca 3,4 klienti ... mac in pc

No naslednji korak je pa ta, da naredim nek daemon kateri krmili okna, alarm, hladilnik in vse ostalo - ampak prvi korak je "HTPC".

Najlepša hvala Smile

Se želiš tega lotit res na nivoju al iščeš najbolj ugodno varianto?
Če te zanima prva varianta, se oglasi preko ZS.

lp,
Mitja
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 22.06.2010 14:19:19
dej raje javno povej Smile

Tut mene zanima, kaj bi bila res "na nivoju", ker moja je "on the budget",

na netu je pa mali milijon vrzij. Tko da vabljen da tuki napises, od viska ne boli glava Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 22.06.2010 16:00:44
@Mitja kako misliš da bo prava varianta ? oziroma kako povezavo... opremo... imaš vmislih da bo prava ?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 22.06.2010 16:58:20
Čau,

sej ni problem napisat javno al ne. Težava je v specifiki vsakega posameznika, budgeta, okusa, stanovanja, pristopa ...

Vsak, ki se s tem ukvarja bi "brainatwork-u" lahko napisal roman, zato sem mu napisal, naj se javi na ZS. Težko je tako posplošit.

Glavni dejavniki so itak:
- budget
- prostor in akustika prostora (namenjen samo temu, dnevna soba, skupna soba ...)
- zvok (kolk ti je pomemben dober zvok - tu pol niso samo zvočniki seveda)
- video (kakšno kvaliteto videa hočeš, kater format in velikost slike)
- storage (koliko in kje misliš hranit podatke)
- dodatni feedi (kuhinja, spalnica, kopalnica, vrt, ...)
- avtomatika in remote kontrolerji

To je treba vse predebatirat glede na kup dejavnikov pri vsaki točki. Jaz se s tem ljubiteljsko ukvarjam, sem pa v stvar ornk poglobim, ker mi je to veselje. Je pa tako, vsak od nas nekaj ve in včasih je fino glave skup staknit.

Če se hočeš it ornk je pa to itak takoj 10 - 15k EUR. Zato sem najprej vprašal.

@Amen: Prava nasplošno itak ni nobena, prava je tista, ki ti v vseh zgornjih točkah ustreza.

Ne vem, ni mi problem, ampak težko je napisat tule kar na pamet, kaj je PRAVO, ker če kar tako čez prste rečem; res pravi projektor za HD je tisti za 54.000 EUR od Projection Design-a. Kaj mi pomaga, če si ga ne morem privoščit, torej zame ni pravi Smile Pa zvočniki paradigm za 15k ... hehe, to ne gre za mojo denarnico. Mogoče komu drugemu z lahkoto, spet je nekomo 1k težko, tko da ... kaj je pravo je res, res relativno.

lp,
Mitja
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 22.06.2010 17:01:17
se popolnoma strinjam z napisanim!

evo moj budgedt "nekončan" se giblje pri 10.000 € ...

lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 22.06.2010 17:13:48
tukaj je tudi pomembno kaj bos gledal. Ce nekdo kupuje Full HD TV ali monitor ali kot si ti omenil HD projektor, pol gleda gor pa divx ali pa mkv.

Ok, zdj ne vem koliko je mkv slabs od originalnega, sam je ista fora kot pri ljudeh, ki nabavijo bose zvočnike, ali pa še kakšne boljše, marantz ojačevalec (ali pa še kaj boljšega), po možnosti še kakšen predojačevalec, zmečejo na tine in tone denarja, na koncu pa poslušajo gor mp3-je Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 22.06.2010 17:40:29
S-lash je napisal/a:
tukaj je tudi pomembno kaj bos gledal. Ce nekdo kupuje Full HD TV ali monitor ali kot si ti omenil HD projektor, pol gleda gor pa divx ali pa mkv.

Ok, zdj ne vem koliko je mkv slabs od originalnega, sam je ista fora kot pri ljudeh, ki nabavijo bose zvočnike, ali pa še kakšne boljše, marantz ojačevalec (ali pa še kaj boljšega), po možnosti še kakšen predojačevalec, zmečejo na tine in tone denarja, na koncu pa poslušajo gor mp3-je Smile

Točno tako!!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 23.06.2010 21:38:12
no, da updejtam... treuntno razmišljam kaj bi imel in kako bi sestavil. ko bo bolj aktualno bom naredil kak video+fotke..

hvala za 1x Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 24.06.2010 08:22:33
S-lash je napisal/a:

saj Bose zvočniki in Maranz ojačevalec so za mp3je...Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 27.06.2010 10:28:14
eh... vedno se najde en Rolling Eyes
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani