Jabuk
Na kteri forum?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 14.06.2010 21:04:35
Na kteri forum?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zadnje čase je tule na forumu zelo nezavidljivo stanje. Malo gledam kam, pa se težko odločim med mojapple.net in macuporabnik.si. Kaj menite vi? Ni mi všeč, da je tale mac scena razdeljena na 10 strani, potem pa je na vsakem forumu del znanja, namest da bi bilo vso znanje in odgovori zbrani na enem mestu, forumu..
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 14.06.2010 21:11:29
Jaz bi rekel, da je mojapple.net boljši za iPhone/iPad/iPod sceno, macuporabnik pa za računalniško mac sceno. Poleg tega sem mnenja, da je mojapple.net forum bolj aktiven od macuporabnik foruma.... na žalost pa noben forum po aktivnosti ne more konkurirati temu (pa čeprav je ta forum nemoderiran in neurejen).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 14.06.2010 21:16:44
Saj je vseeno kam, itak bo vsepovsod v kratkem isto s***e.
Kar bi v Sloveniji rabili je en res močan forum za Mac in OSX, ločen od iPhone zadev. Za te bi moral biti popolnoma ločen forum, na popolnoma drugem naslovu.

Moje mnenje je, da je kvaliteta Mac uporabnikov in komunikacije med njimi z poplavo "samo iPhone/iPod" uporabnikov padla v sekret.

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 14.06.2010 21:30:00
Kaj pa vem.. Mogoče se pa nobenemu od administratorjev in moderjatorjev ne da več ukvarjat s forumom, kar posledično pripelje do tega, da je forum neurejen, neorganiziran, polno 'spama',...

Težko bi rekel, kater forum je (naj)boljši, ker vsak po svoje je dober. Sam načeloma zelo rad berem novice na jabolko.org, res pa je da tako na macuporabnik.si, kot jabolko.org ni nevem kakšnih debat oz. diskusij da bi debatirali.

No.. da ne bo kdo misil da je jabuk.si zanič - nasprotno. Le škoda je, ker se praktično nič ne dogaja, oz. manjka novic, člankov, vodičev, mogoče kakšna priporočila, nov design,...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 14.06.2010 23:40:22
Meni je pa ravno design tega foruma všeč.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 15.06.2010 07:13:32
Ja, tudi mene to najbolj moti, da mi je oblika všeč. Očem prijazen se mi zdi tudi macuporabnik.si, vendar kot že mikrohard opaža, se ne dogaja preveč. Več se dogaja na mojapple, vendar mi ni najbolj pregleden. Bah, škoda, da se ne more skupaj stopit pa nardit enga skupnga močnega foruma.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 15.06.2010 08:53:49
A lastniki tega foruma pa ni šans da bi bli malenkost bolj kooperativni? Saj ni treba dost. Parim članom se da mal večje pravice, pa še kaka malenkost.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 15.06.2010 09:34:15
Sem sam hotel pomagat, kolikor le znam, pa sem dobil odgovor da forum itak ni več organiziran, oz. da ne sodelujejo več na njem, tako da...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 15.06.2010 10:31:37
Žal so prejšnji dobri stari uporabniki odšli iz tega foruma, tisti, ki so dejasko dali oz. naredili tisto dobro staro osnovo (četudi se niso razumeli).

MitjaP, macuser, sebastijan, Jest, laku, makonja, pa še drugi, ki sem jih pozabil.

Večina teh starih članov je po mojih informacijah sodeč razpršenih na drugih forumih, npr. mitja je baje eden od temeljev na Macuporabnik.si, Jest je aktiven na mojapple.net in jabolko. org, macuser na jabolko.org.

Zdaj glede tega foruma: sploh ne vemo, kdo je lastik (morda ToniX), kako dolgo bo vse skupaj še delovalo (predvsem kaj bo takrat, ko poteče registracija domene in prostora, kdo to plača/financira itn.). Vse je nekako v "oblaku".

Res je žalostno, ker je bila ta stran (skupaj z EPL forumom) nekoč zelo kakovostno izhodišče za vse Mac in iGadget uporabnike.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 15.06.2010 10:47:19
Nisem vedel da je tko žalostno stanje.

Pomoje bi se dalo prepričat EPLjevce, da uporabimo njihov forum, ki še dela.
Mislim da ne bi bil problem.

Sam treba bi blo porihtat template, da bi bil približno tko uporaben, kot je ta. Sem siguren, da je na tem forumu še kdo, ki bi porihtal template brez velikih naporov.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 15.06.2010 12:24:11
Ža samo ogrodje tega foruma bi trebalo nadgradit.

Če se ne motim (vsaj po funkcijah sodeč) uporablja ta forum še PhpBB 2.x ogrodje.

Že kar nekaj časa je zunaj in se široko uporablja verzija 3.x.x.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 15.06.2010 13:54:21
Če vam kaj ni po godu ... http://discussions.apple.com/index.jspa

Ni vrag, da ne boste dobili želenih odgovorov!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 15.06.2010 14:12:37
Problem forumov so člani ne pa admini. Saj admini ne spamajo in ne pišejo x stvari v y temo ..... Ampak mene to ne moti. Seveda je potem malo težje najti kakšno stvar in tu nastopijo redoljubi, ki te po vprašanju (ki je nekje v globinah foruma skrito) pošljejo v pm in se potem prelije na tone črnila kako da bi moral človek malo poiskati in malo pogooglati ........... v tem času bi pa tisti ki se mu pač ljubi lahko že 100x odgovoril na zastavljeno vprašanje. Imam že 8 let forum, s sicer povsem specifičnega področja in bi najbrž že davno umrl oz. postal nezanimiv, če ne bi bilo vmes tudi družabnosti, srečanj .......... potem ko se človek tudi osebno pozna je tudi odnos drug do drugega povsem drugačen.

Zelo mi je pa zanimiv pojav, da se full debatira pred izzidom vsakega aparata ali programa-sistema, ko je pa zunaj pa nikome ništa. Kdaj je nazadnje kdo kaj komentiral, vprašal nekaj o Ipadu. Razen jest-a in še nekoga na mojapple.net nisem zasledil kakšnega komentarja.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani