Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Apps store ne dela na wifi
Jablanator

Jablanator

Kraj: Einersdorf, AUT
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.05.2010 08:25:15
Apps store ne dela na wifi
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Tole me je pa pošteno pogrelo... Na lepem se App store ne zažene preko wifija (loading u nedogled), preko 3Gja pa dela normalno. Resetiral sem router, ponovno zagnal telefon (JB 3GS) in nič ne pomaga. Imel sem naložen 3G unrestrictor in sem ga odstranil. Internet dela normalno. Se je komu že zgodilo to? Lahko kdo da kakšno idejo kako razmišljat naprej? Restore ne pride v poštev.

Edit: no tudi iTunes se ne zažene.

Hvala.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 05.05.2010 08:58:55
Rešitev je bila zelo zanimiva... Ker je izšel Spiritov JB za 3.1.3, je treba kompletno nadgraditi Cydio. Zdaj delata in Appstore in iTunes.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 05.05.2010 09:32:11
ta probem sem mel jst, pa sem preko operaterja iz T-2-ja ugotovil da je treba nastaviti na ruterju dns-je, enga od t-2-ja in ta drugega od arnesa, sedaj pa dela, pa sem mislu da me je spirit zajebal.... fora je samo v dns-jih, in to samo na določenih ruterjih (jst mam dlink 655)
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 05.05.2010 10:39:34
Moj router je čist lepo skonfiguriran in se ga iz principa nisem hotel dotikati. Če lahko ostale naprave delajo normalno, mora tudi zlato jabolko (še posebej ker je včeraj še delal normalno). Sem že pošteno sit Applovih fint, da moram vse živo spreminjat, zato da dela nekaj povsem samoumevnega kot je Appstore.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 05.05.2010 10:51:53
Narayan, kaj pa je kriv tukaj Apple, ce si si ti JB iPhone, dajal gor neke aplikacije, ki niso uradno iz app stora...

To je tvoja napaka. Zal.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 05.05.2010 20:10:39
Ma... Brez JB je useless in ni za resno rabo.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 05.05.2010 20:13:38
Povej mi ENO stvar, ki ti brez jailbreaka onemogoča RESNO rabo.

Sicer si pa še vedno lahko kupiš drug telefon...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 05.05.2010 22:08:21
Eno? Lahko jih naštejem tudi več Smile Gre se za to, da nam je jailbreak dokazal prave kapacitete in zmožnosti telefona. Če se ne bi Apple na vse pretege trudil to zavirati, bi dobili s povečano funkcionalnostjo zelo hitro tudi stabilnost - ki je že zdaj zadovoljiva. Da pa je treba pazit kaj nalagaš, je pa logično.

Odnos ''če ti kaj ne paše, si kupi drug telefon'' si pa itak samo Apple lahko dovoli. Očitno je res neumno izdelek prilagajati željam kupcev, pa čeprav ga lepo plačajo. Dokler gre, gre I guess.

Pač moje mnenje.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 05.05.2010 22:12:50
Logično, da jailbreak odklene ves potencial telefona.... ampak nisi mi pa naštel niti ene zadeve, za katero bi lahko rekel, da je JB telefon resno uporaben, telefon v originalnem stanju pa neuporaben.... jaz namreč menim, da taka aplikacija ne obstaja. Seveda jailbreak prinese dodatne bonbončke (čeprav je ogromno zadev popolnoma useless)... ampak se da tudi brez njih odlično živeti s telefonom.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 05.05.2010 22:31:47
Mikrohard lepo napisano... Smile
Vecina tezav imajo uporabniki z iPhonom prav le zaradi JB...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 06.05.2010 09:55:30
Če že moram...

1. normalen dostop do datotek se mi zdi normalen za smartphone. Apple dovoljuje samo neke wifi opcije, ki so precej neuporabne. Tudi usb dostop do datotek mi omogoča samo JB (npr iPhone browser z rač. oz. iFile s tel.).

2. nek download manager za safari. Spet logično, če je smartphone. Če je igrača, potem razumem, da tega ne rabi.

3. podpora, da lahko vsak program laufa v ozadju. Če to telefon očitno zmore, ne vidim razloga zakaj npr. Skype ali Nimbuzz ne bi mogla laufat v ozadju. Baterija tukaj ni problem, RAMi pa tut ne, vsaj pri 3Gsu.

4. neodvisnost od iTunesa meni osebno pomeni razliko med uporabnim in neuporabnim. Ker nimam Maca, je vsakršno zaganjanje tega programa v Windowsih pravo doživetje. Tako si pa naložim muziko, video in dokumente, naredim backup kontaktov, mailov, smsov (skratka vsega) brez njega.

Lahko bi še, ampak že samo file access je zame razlog za JB. Če se ga ne bi dalo, potem bi definitivno imel drug telefon.

Ampak spet: moje mnenje in moje zahteve. Se zavedam, da marsikdo tega res ne rabi, ampak dejstvo je, da jaz rabim. In če hoče Apple, da kupim njihov telefon, mi to mora biti omogočeno tako ali drugače. In bodo - vse bodo zrihtali, samo hočejo da kupim še tri iPhona do takrat. Medtem pa bodo zatrjevali, da tega sploh ne rabimo.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 06.05.2010 10:31:55
File access je sicer res OK stvar... ampak apple se je pač odločil narediti sandboxed varianto (tukaj igra glavno vlogo varnost.. pa se lahko smejiš, kakor ti paše). Ampak te stvari bodo sčasoma prišle tudi na ne-JB telefone (seveda v malo drugačni obliki). V bistvu vse to prinaša že OS 4.0 (vem, ker imam naloženega)...

1.) iPhoneOS 4.0 prinaša dostop do datotek... ampak to samo do tistih aplikacij, ki to eksplicitno zahtevajo (npr. kake file sharing aplikacije). Ampak na tvojo žalost bo to delovalo samo preko iTunes-a.

2.) Download manager za safari brez dostopa do file sistema, ki ga apple nikoli ne bo dopustil, je useless... uporaben je samo z JB file managerji, ki pa so v večini veliko slabši od tistih, ki so na app store-u (poglej si goodReader). Obstajajo pa namenske aplikacije (good reader), ki omogočajo brskanje po spletu znotraj aplikacije in direktno downloadanje (seveda v sandbox aplikacije)... in to vse (ne boš verjel) brez jailbreaka. S prihodom 4.0 bo GoodReader podpiral tudi file sharing preko kabla (itunes varianta), da si boš na računalniku lahko prenašal vse datoteke znotraj njegovega sandboxa.

3.) Ponovno... iPhoneOS 4.0 prinaša multitasking (v taki obliki, da bo minimalno kuril baterijo in procesor)... prinaša ga za Voip aplikacije, audio aplikacije in location aplikacije. Chat aplikacije lahko že sedaj uporabljajo push notificatione... po novem bodo pa lahko tudi do 10min držale povezavo v ozadju (za hitro preklapljanje med programi). Seveda to ni "popolno"... ampak za večino userjev bo to bolje kot "pravi" multitasking, ki bi ti telefon upočasnil in baterijo spraznil...

4.) Neodvisnost od iTunes-a ne boš nikoli doživel... in roko na srce... tudi JB ti je ne prinaša. Muziko boš vedno moral syncati preko iTunesa (vsaj če želiš uporabljati iPod aplikacijo)... med tem pa res ni problem uporabiti še ostalih funkcij.

Pa verjamem, da ti lahko za vsak tvoj argument odgovorim z vsaj delno rešitvijo na ne-JB telefonih.

Meni se ne gre zato, ali je telefon bolj uporaben z JB (kar definitivno je, saj imaš neomejen dostop do njega)... mene je le zmotila tvoja izjava, da je brez JB useless za resno uporabo (kar pa seveda ni res).
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 06.05.2010 11:14:16
Point made. Pa vendarle: ''V bistvu vse to prinaša ŽE OS 4.0.'' Jaz pravim ŠELE OS 4.0. Sej vem, da bodo rihtali in 'zrihtali' ampak... čakajočega medtem že zamika drug telefon, če rešitve ni v doglednem času. Ta zakasnitev me vedno zaboli. Če lahko imam landscape sms že na 1.1.3 ali 2.0, zakaj bi čakal na 3.0 (na primer). Na koncu pa celo izpade, da Applova rešitev ni nič kaj boljša niti elegantnejša. Pa sem to seveda pričakoval, saj bi to lahko bil edini argument za zamudo.

Bom pa štirki dal možnost brez JB, mogoče pa tokrat bo:) Če ne pa 4.1 - perpetuum updatum.

Lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 06.05.2010 11:16:32
Narayan je napisal/a:
Na koncu pa celo izpade, da Applova rešitev ni nič kaj boljša niti elegantnejša.
Lp

Are you serious?

LP
-J
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 06.05.2010 11:37:23
Emmm... yeah.
Applova sms aplikacija vs. iRealSMS - recimo. Zakaj je Applova rešitev superiornejša? Zastonj je, ampak če lahko uporabljam landscape veliko prej, dam tiste dolarčke. Lepša ni, hitrejša ni, manjka ji folder view (inbox, outbox, sent).
MXTube vs. Youtube, Chronus vs. katerikoli drugi app za backup, Springback za povrnitev layouta ikon na SB (je Apple sploh ponudil kakšno rešitev?)

Ne trdim pa za vse - marsikaj so bolje rešili, ampak zame je spet pomemben time factor. Kot sem rekel - enkrat bo, medtem pa...
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 06.05.2010 12:18:47
Mislim, da ni elegantnejše metode backupa, kot je z iTunes (backup se avtomatično naredi pri sinhronizaciji, po želji pa uporabiš restore from backup)... povrnitev layouta ikon na SB?! Kam ti ga pa povrne? Apple je ponudil možnost ikone razporediti z iTunes na računalniku (si ne predstavljam hitrejše metode). Za povrnitev pa res ne bi vedel (na tovarniške nastavitve?). MXTube še nikoli nisem uporabljal... sicer pa kaj naj bi imel boljšega od Youtube app-a? Mogoče podpira download filmčkov (kar krši avtorske pravice)? Landscape mode pri SMS-ih ne vidim, zakaj bi bil tako življenskega pomena... je pa to verjetno stvar navade. Apple v teh primerih pač gleda na povprečnega (neumnega) ameriškega uprabnika, ki ga ne zanima, kaj je v inboxu, outboxu, sent-u... njih pač zanima conversation style sms (povprečno gledano)... ne bi bilo pa res nič narobe, če bi ponudili možnost izbire...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 06.05.2010 12:55:04
mikrohard je napisal/a:
Mislim, da ni elegantnejše metode backupa, kot je z iTunes (backup se avtomatično naredi pri sinhronizaciji, po želji pa uporabiš restore from backup)... povrnitev layouta ikon na SB?! Kam ti ga pa povrne? Apple je ponudil možnost ikone razporediti z iTunes na računalniku (si ne predstavljam hitrejše metode). Za povrnitev pa res ne bi vedel (na tovarniške nastavitve?).

Ali iTunes naredi backup samih podatkov znotraj vseh aplikacij (npr. nastavitev znotraj neke x aplikacije) ali samo stock? Tega nisem probal. Chronus to možnost ima, lahko tudi izberem, kaj bom backupiral (weather ja, mail accounte pa pač ne), je pa res, da nima možnosti backupa 'splošnih' zadev (wallpaper, ringtones, timezone itd.)

Razpored ikon... od iTunes 9 naprej ja. No Springback to naredi brez priklopa na računalnik. In vem da to ni spektakel, ampak če se da hitro in brez težav, zakaj pa ne. Kjerkoli se lahko iTunesu izognem... Sicer mi pa 9ka zjebe usb file access.

Izgleda bi dosti bolj užival v telefonu, če bi bil Američan Smile Bi me tut Apple imel raje.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 06.05.2010 13:54:30
iTunes backupira VSE.. vse nastavitve, vse podatke v (uradnih) aplikacijah, vse wallpaperje, zvonenje, alarme, koledar, ... in ne boš verjel --> backupira tudi položaj ikon. Pač vse, kar uradno podpirajo. Seveda pa ne deluje z JB aplikacijam (njihovih nastavitev in podatkov ne shrani).
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 06.05.2010 21:12:53
je možno na nejailbreakanem iphonu na kakršenkoli način uporabljati tethering?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 06.05.2010 21:56:53
Seveda... na 3.0 z ustreznim IPCC-jem.. na 3.1.3 (in prihajajočem 4.0) je pa vklopljen že privzeto..
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani