Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPad na Bolhi!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 12.04.2010 13:09:29
iPad na Bolhi!
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

No, na bolhi so se že pojavili ponudniki iPad-a ... cene pa v nebo ... niti 1$=1€, kot ima Apple navado ne!

No, tega se ne grem in upam, da se nihče ne bo pustil tako nategovat.
Nekateri imajo rok dobave 20 delovnih dni(!!!!) ... v tem času bodo že v Italiji ali Avstriji ... za verjetno 1€=1$.

A je kdo v USA in se bo v kratkem vrnil... jaz bi enega naročil in plačal + neka nagrada?
Prosim, ne mi ponujat zadeve z 200€ pribitka ... nisem še tako pribit!

LP,
M
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 12.04.2010 13:49:06
Živjo Smile

Kar navadi se da je tako... Zato pa dokler si bojo tako zmišleval cene in računal 1€=1$ od Apple-a ne bom ničesar kupil v EU.

Moj nasvet je tak: Vse od Apple-a kar ni iPhone se ti najbolj splača dobit nekoga k je tam ali pa gre tja na obisk /počitnice, da zadevo "uzput" vzame.

--

Če bi se Apple-u dejansko šlo za % delež popularnosti OS bi že zdavnaj znižal cene v EU oz. jih realiziral - očitno jim ni mar za to in naj potem ne jokajo kk jih Win prehiteva...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 12.04.2010 13:52:12
apple ni poceni in tudi nikoli nebo, jebiga.
moj MBP je stal 1700€ pa me boli sedaj, ker vem da sem pametno naložil 1700€- računalnik še nikoli ni pokleknil pod obremenitvijo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 12.04.2010 13:59:19
Meni tudi ni problem 1€=1$ oz. njihove cene ... pač kakovost plačaš in še za en Applov izdelek mi ni bilo žal.

Problem je, ker se pojavijo tipi na bolhi in hočejo 640€ za 32GB z rokom dobave čez 20 delovnih dni ... takrat bo tako ali tako v IT, AT, DE na voljo!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 12.04.2010 14:16:10
Saj ce ti je predrago, pac ne kupis... To je pac sistem danasnje ekonomije, kapitalizma... Ce zelis takoj imeti, placas malo vec in imas.

Ne vem zakaj se jocete nad tem, kaksno ceno nekdo da na Bolhi. Ima vso pravico, ce pa kdo kupi pa je njegov problem...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 12.04.2010 14:22:30
Na ebay-u ga dobiš tud za 888,00 € Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 12.04.2010 14:42:48
Re: iPad na Bolhi!
faganel je napisal/a:
Pozdravljeni,

No, na bolhi so se že pojavili ponudniki iPad-a ... cene pa v nebo ... niti 1$=1€, kot ima Apple navado ne!

Nekateri imajo rok dobave 20 delovnih dni(!!!!) ... v tem času bodo že v Italiji ali Avstriji ... za verjetno 1€=1$.

A je kdo v USA in se bo v kratkem vrnil... jaz bi enega naročil in plačal + neka nagrada?

LP,
M

Pa kaj tebi ni jasno????? A misliš, da bo nekdo za tebe iz US đabe švercal zadevo al kaj? Izračunaj si koliko te pride cena v US - tisto kar je ponavadi zapisano je brez davka. Potem dodaj še nač davek, carino in potne stroške... Pol pa jokaj naprej. Mater, eni ste pa res čudni. Pajt sam v US pa ga kupi...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 12.04.2010 15:13:19
cbb je napisal/a:
faganel je napisal/a:
Pozdravljeni,

LP,
M

Pa kaj tebi ni jasno????? A misliš, da bo nekdo za tebe iz US đabe švercal zadevo al kaj? Izračunaj si koliko te pride cena v US - tisto kar je ponavadi zapisano je brez davka. Potem dodaj še nač davek, carino in potne stroške... Pol pa jokaj naprej. Mater, eni ste pa res čudni. Pajt sam v US pa ga kupi...

Teb nč ni jasno. Od kdaj je pa treba za osebno prtljago carino plačevat? Pa kakšni so potni stroški, če itak potuješ v tej smeri? Dražja latalska karta zarad +pol kile teže. Saj je ponudil nagrado. Ma pa prav, da se na pusti cuzit raznim "nategovalcem". Če je mene kdo prosil za nakup iz avstrijskega Apple Stora sem kasiral malico pa pivo. Pa je to to.

LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 12.04.2010 16:39:36
cbb je napisal/a:
faganel je napisal/a:
Pozdravljeni,

LP,
M

Zaradi mene ga lahko vsi Slovenci kupite na bolhi od tega tipa ... hotel sem le opozoriti zakaj je Apple pri nas drag ... ker vsak kljukec počne s tem brandom kar hoče in navija cene.
Nekemu bedaku, ki mi ga bo dostavil v 20 delovnih dneh ne mislim dat 200EUR "nagrade".

Drugače pa; posle se ne gre tako, da greš v USA po 2 iPad-a (več po osebi jih ne moreš kupiti) ... potem bi po tvojem bil 500USD + 500USD prevoz (1000USD/2 ... ker kupiš 2) + spanje 200USD/2 + taxi 50USD/2 + DDV (20%) = 1350USD! Mater, saj je potem 640EUR res đabe!!!!!!
Nisem bedak, opozarjam pa ljudi, kot si ti (če nisi ti tisti nategator) naj ne nasedajo, ker je ta cena preterana in se splača počakat kakšen teden in ga kupiti v Italiji ali Avstriji ali celo v Sloveniji za precej manj keša.

Drugače pa ... jebe se meni, če plača folk 100.000.000.000.000.000.000.000.000,00 (ziljon) EUR za iPad, le potem ne jokat, da je Apple pri nas drag. Tudi pri uvozniku niso blentavi, da bodo prodajali "na pol zastonj", če ste postavili tržno ceno v Sloveniji od 600EUR naprej.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 12.04.2010 16:49:41
Nihče ne bo riskiral in švercal naprav iz Amerike za neznanca, ki je to lepo prosil na forumu.

Mislim, da je to bistvo, ki se mora povedat na tem mestu Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 12.04.2010 17:33:07
Rainbow je napisal/a:
Nihče ne bo riskiral in švercal naprav iz Amerike za neznanca, ki je to lepo prosil na forumu.

Mislim, da je to bistvo, ki se mora povedat na tem mestu Smile

OK.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 12.04.2010 17:52:39
faganel:

ce bom zvedu da gre kir frend v NY ti sporočim.
ponavad gre saj 1 na leto, brat od moje punce je biu tam 1 mesec nazaj k se ni blo iPada v prodaji... tko da ce gre, ga dobis za isto ceno k je tam + 1 vlka pizza in 2 pira zame Wink

lp.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 12.04.2010 18:24:29
faganel je napisal/a:
Pozdravljeni,
... cene pa v nebo ... niti 1$=1€, kot ima Apple navado ne!

nažalost to ni navada samo appla.. je kr več al manj use 1/1
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 12.04.2010 18:51:58
no9 je napisal/a:
faganel:

ce bom zvedu da gre kir frend v NY ti sporočim.
ponavad gre saj 1 na leto, brat od moje punce je biu tam 1 mesec nazaj k se ni blo iPada v prodaji... tko da ce gre, ga dobis za isto ceno k je tam + 1 vlka pizza in 2 pira zame Wink

lp.

Z veseljem častim ... to je najmanjši problem.

hhsk je napisal/a:
faganel je napisal/a:
Pozdravljeni,
... cene pa v nebo ... niti 1$=1€, kot ima Apple navado ne!

nažalost to ni navada samo appla.. je kr več al manj use 1/1

Mah, sem enkrat gledal eno Yamaho v USA ... v evropi je bila 13.000EUR v USA pa 13.000USD ... tudi v kontra gre! Kaj čemo!
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 12.04.2010 20:06:55
nayreth je napisal/a:
cbb je napisal/a:
faganel je napisal/a:
Pozdravljeni,

LP,
M

Teb nč ni jasno. Od kdaj je pa treba za osebno prtljago carino plačevat? Pa kakšni so potni stroški, če itak potuješ v tej smeri? Dražja latalska karta zarad +pol kile teže. Saj je ponudil nagrado. Ma pa prav, da se na pusti cuzit raznim "nategovalcem". Če je mene kdo prosil za nakup iz avstrijskega Apple Stora sem kasiral malico pa pivo. Pa je to to.

LP

Od nekdaj je treba carino za osebno prtljago placevat, sploh ker cariniki niso ponavadi najbolj neumno ljudje in vedo kje in koliko kaj stane ter kdaj je dobavljivo.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 14.04.2010 14:22:40
Men pa to ni prav nič čudno, po ebayu se prodajao po +800€ in folk use pokup. Tist ki ga hočem met takoj ima izbiro in oba profitirata. Sploh pa je apple danes objavil da jih po evropi (in ostalih kontinentih) ne bo na spregled vsaj do konca maja, tako da un k hoče met zadevo takoj jo bo pač preplačal.

Jst imam srečo da gre od frenda sestra ravno konec tedna u NY pa bom vzel 32GB za 599$ (446€)..

Citiram:
Apple Media Advisory

Apple today released the following statement:

Although we have delivered more than 500,000 iPads during its first week, demand is far higher than we predicted and will likely continue to exceed our supply over the next several weeks as more people see and touch an iPad™. We have also taken a large number of pre-orders for iPad 3G models for delivery by the end of April.

Faced with this surprisingly strong US demand, we have made the difficult decision to postpone the international launch of iPad by one month, until the end of May. We will announce international pricing and begin taking online pre-orders on Monday, May 10. We know that many international customers waiting to buy an iPad will be disappointed by this news, but we hope they will be pleased to learn the reason—the iPad is a runaway success in the US thus far.

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 14.04.2010 16:18:18
sej po eni strani pa fajn, tacajt bom že nakraspu skupi 400-500€ pa ga bom mel med prvimi Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 14.04.2010 16:19:33
jah sam 500.000 jih ga že ma..
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 14.04.2010 16:48:52
Angus je napisal/a:
apple ni poceni in tudi nikoli nebo, jebiga.
moj MBP je stal 1700€ pa me boli sedaj, ker vem da sem pametno naložil 1700€- računalnik še nikoli ni pokleknil pod obremenitvijo.

ne gre se za to bi bil pa bolj vesel če bi dal za njega 1200 recimo in bi lahko še kaj drugega kupil zraven se ti ne zdi. A
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 14.04.2010 18:15:42
hhsk je napisal/a:
jah sam 500.000 jih ga že ma..

one bedake "will it blend" itd. odštej... Very Happy
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani