malce sem zamenjal svojega MBPja (Perny 2,5 GHz, 4 GB 667 MHz, 250 GB 5400, gf 8600m 512 MB) za iMaca s sorodnikom. Opažam, da je odzivnost iMaca precej boljša kot je na mojem MBP kljub temu, da ima iMac samo 2 GB rama moj MBP pa 4 GB. Edina opazna razlika je v disku, ki je v iMacu 7200 rpm in sklepam, da v tem tiči problem.
Sprva sem razmišljal, da bi prešel iz original vgrajenega diska na 7200 rpm WD Scorpio Black ampak sem potem na testih zasledil, da Blue serija ni skoraj nič manj zmogljiva od Black in ker bi naj bile težave s 7200 rpm diski v MBPjih se oziram v smer Blue serije.
Zanima me koliko bi dejansko pridobil z menjavo trenutnega hitachi 250 GB 5400 rpm s tem WD 320 GB ali pa 500 GB 5400 rpm? Gre se mi predvsem, da bi lahko malo bolj normalno poganjal windowse in visual studio 2008 preko virtualke saj mi samo zaradi tega ni za nameščat boot campa.
Ker če bi se s to WD Blue serijo približal hitrosti, ki jo sedaj dosega tale iMac se mi 100 eur nadgradnja zdi smiselna. V drugem primeru sem pa celo razmišljal, da bi obdržal tega iMaca (2,66, 2gb, ati hd 2600, 320 gb). Opažam namreč, da neke potrebe po prenosniku itak več nimam, ker sem pri koncu s študijem.
Prosim vas malo za mnenja (predvsem tiste, ki ste zamenjali diske v svojih mb in mbpjih). SSD ne pride v poštev, ker toliko eur še nisem pripravljen odšteti za tako majhne kapacitete