Tega sem se najbolj bal
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 09.03.2010 20:34:46 Tega sem se najbolj bal |
|
Danes sem naredu update pod katerimi komentirajo da samo pospeši cydio in da nebi smelo bit nobenih težav.
Gre pa za update APT 0.7 itd...
No po tem updatu mi telefon sesuva in je postal grozno počasen.
Očitno mi ne preostane kaj drugega kot restore, ampak problem je ker bi ga moral restorat na enako verzijo kot jo imam sedaj, torej iphone 3GS , 3.1.2 in baseband 5.11.07 ...
Imam kakšno varianto da se izognem 3.1.3 ???
Oz je sloh kakšna varianta da spravim gor oz. restoram na 3.1.2 ?
thx
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 09.03.2010 20:46:17 |
|
No naj povem da mi telefon še dela in da lahko grem v cydio in nameščam aplikacije, samo grozno počasi dela vse...
Torej imam še možnost shranit ECID SHSHs ???
Oz da bi lahko restoral na enako verzijo kot jo imam sedaj ...
Ima kdo kakšen link ali navodila kako to narest ?
Prosim...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 09.03.2010 20:58:18 |
|
ja restoraj ga pa obdrzi 3.1.2 ki je tu problem?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 09.03.2010 21:05:00 |
|
rossekdj je napisal/a: | ja restoraj ga pa obdrzi 3.1.2 ki je tu problem? |
Ja ne vem če ga lahko restoram na 3.1.2 ker ga apple ne podpisuje več al kako ?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 09.03.2010 21:06:42 |
|
|
 |
Jablanator
Kraj: Zemlja |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 09.03.2010 22:34:22 |
|
Ne bi raje najprej odstranil vse, kar imaš instalirano preko cydiie, če misliš da je razlog v njej in boš videl, če je kaj bolje? Meni cydia od zadnjega updatea dela še enkrat hitreje...
Če si nisi shranil SHSH od 3.1.2 do takrat, ko ga je Apple še podpisoval, potem ga zdaj ne moreš več. Ti pa piše v sami cydii katere verzije SHSH imaš shranjene.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 10.03.2010 07:18:18 |
|
Alien je napisal/a: | Ne bi raje najprej odstranil vse, kar imaš instalirano preko cydiie, če misliš da je razlog v njej in boš videl, če je kaj bolje? Meni cydia od zadnjega updatea dela še enkrat hitreje...
Če si nisi shranil SHSH od 3.1.2 do takrat, ko ga je Apple še podpisoval, potem ga zdaj ne moreš več. Ti pa piše v sami cydii katere verzije SHSH imaš shranjene. |
Ha ha... Ravno to sem včeraj ob polnoči storil, ko sem že obupal nad googlom in vsem. In glej ga zlomka, telefon mi je začel delat.
Po izklopu 5X5 mreže in 5 icon dock mi je telefon začel delati normalno...
Kako sem si oddahnil...
Torej zdaj pa k preventivi :
Dejstvo je da nekaj moram narest, da si v primeru težav lahko restoram telefon ...
V cydiji mi pa piše tole :
This device has SHSHs on file for Iphone OS : 3.1, 3.1.2, 3.1.3
Torej kaj lahko naredim oz. vem da nisem do danes še shranjeval SHSHs ...
Ampak v cydiji mi pa piše da imam 3.1.2 ...
Kaj sedaj narest ?
Prosim za pomoč !
|
 |
Jablanator
Kraj: Zemlja |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 10.03.2010 07:50:37 |
|
Potem pa ni problema, lahko restoraš tudi na 3.1.2. Si že moral enkrat v cydii pritisnit povezavo "Make my life easier", da ti je to shranilo.
Ozadje imaš razloženo tukaj:
http://www.saurik.com/id/12
Za postopek restora lahko začneš brati tam nekje na sredini, pri "Bypassing the Overlord".
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 10.03.2010 08:04:49 |
|
Če jaz zdaj tole prav razumem, sem očitno res pritisnil "Make my life easier" in kar je dejansko takrat naredilo je shranlo podpis na cydio. Torej ima cydia moj podpis in potem dejansko namesto na apple itunes kliče cydio in od nje dobi takrat shranjen podpis in lahko naredi restore na 3.1.2 brez problemov ...
Torej to ni shranjeno kje v mojem telefonu ali v računalniku ?
Ali sem prav tole razumel ?
Drugo vprašanje pa je ali je možno zdaj dobit ta podpis oz. si ga shranit na svoj računalnik iz cydie v primeru če se kaj z cydio zgodi in ne bo več omogočala te opcije podpisovanja ... ?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 10.03.2010 08:56:20 |
|
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 10.03.2010 09:14:54 |
|
faganel je napisal/a: | http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=13257 |
Ja, sem danes začel razmišljati v tej smeri...
Pač na tovarniško zaklenjen telefon sem naletel zgolj slučajno z menjavo za odklenjenega 3g in sem se toliko zapletel v ta jailbreak in odklepe da ne vem več kje se me glava drži.
Vseskupaj nima nobenega smisla in danes resno razmišljam o menjavi za odklenjenega in se rešit teh težav katerim ni videti konca.
Dejstvo je da prejkoslej se bo našla rešitev za jailbreak in odklep, ampak apple bo spet zaklenu določene stvari in spet bo zgubljanja časa na forumih in iskanja rešitev v spetu.
Zdaj imam dve opciji .
Ostati na iphonu original brez jailbrekov itd ali pa it na drugo znamko telefona ker mam že poln kufer appla in težav z flashom itd...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 10.03.2010 11:29:50 |
|
alessy je napisal/a: | faganel je napisal/a: | http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=13257 |
Pač na tovarniško zaklenjen telefon sem naletel zgolj slučajno z menjavo za odklenjenega 3g in sem se toliko zapletel v ta jailbreak in odklepe da ne vem več kje se me glava drži.
Vseskupaj nima nobenega smisla in danes resno razmišljam o menjavi za odklenjenega in se rešit teh težav katerim ni videti konca.
Dejstvo je da prejkoslej se bo našla rešitev za jailbreak in odklep, ampak apple bo spet zaklenu določene stvari in spet bo zgubljanja časa na forumih in iskanja rešitev v spetu.
Zdaj imam dve opciji .
Ostati na iphonu original brez jailbrekov itd ali pa it na drugo znamko telefona
ker mam že poln kufer appla in težav z flashom itd... |
Ker si očitno izredno nesposoben (brez zamere) Kake težave? pa kaj vi počnete s temi jailbreakanimi telefoni? Jaz poznam cca. 10 ljudi, z jailbrekanimi 3g in prav tako 3gs-i pa nihče nima težav. nihče! Pa niso neki biseri.
Normalno da maš probleme če neko nesnago gor nalagaš, pa če z nekimi aplikacijami spremijaš OS, kao tweaking.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 10.03.2010 11:47:56 |
|
4Less je napisal/a: |
Ker si očitno izredno nesposoben (brez zamere) Kake težave? pa kaj vi počnete s temi jailbreakanimi telefoni? Jaz poznam cca. 10 ljudi, z jailbrekanimi 3g in prav tako 3gs-i pa nihče nima težav. nihče! Pa niso neki biseri.
Normalno da maš probleme če neko nesnago gor nalagaš, pa če z nekimi aplikacijami spremijaš OS, kao tweaking. |
Saj zato je jailbreak, da si nesnago na telefon navlečemo. Da uporabljamo aplikacije, ki ti "razširijo, poenostavijo in pohitrijo" določene stvari na telefonu.
Sicer pa nisem nič novega nalagal, vse mi je lepo delalo, včeraj mi je pa cydia ponudla update za kao hitrejšo cydio in sem seveda izvedel update tak kot sem vedno do zdaj, ampak včeraj mi je pač sesul vseskup in mi telefon zaenkrat dela ok, samo vprašanje oz. dvom je pa le, kaj pa če se mi nekega dne mogoče jutri pa le sesuje in potem imam telefon samo za prah nabirat dokler ne pride nov odklep in jailbreak saj ga restorat na 3.1.2 dejansko ne moreš več.
Res je da sem nekako podpis bolj po naklučju preko cydie shranil, ampak vseeno pri restoru se znajo pojavit določene težave in je spet vprašanje ali lahko restoraš telefon pa ga odkleneš v 3.1.2 ali ne ....
Na koncu se pa vprašaš ali se sploh splača z temi zadevami ubadat.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 10.03.2010 12:11:38 |
|
alessy je napisal/a: | 4Less je napisal/a: |
Normalno da maš probleme če neko nesnago gor nalagaš, pa če z nekimi aplikacijami spremijaš OS, kao tweaking. |
Saj zato je jailbreak, da si nesnago na telefon navlečemo. Da uporabljamo aplikacije, ki ti "razširijo, poenostavijo in pohitrijo" določene stvari na telefonu.
Sicer pa nisem nič novega nalagal, vse mi je lepo delalo, včeraj mi je pa cydia ponudla update za kao hitrejšo cydio in sem seveda izvedel update tak kot sem vedno do zdaj, ampak včeraj mi je pač sesul vseskup in mi telefon zaenkrat dela ok, samo vprašanje oz. dvom je pa le, kaj pa če se mi nekega dne mogoče jutri pa le sesuje in potem imam telefon samo za prah nabirat dokler ne pride nov odklep in jailbreak saj ga restorat na 3.1.2 dejansko ne moreš več.
Res je da sem nekako podpis bolj po naklučju preko cydie shranil, ampak vseeno pri restoru se znajo pojavit določene težave in je spet vprašanje ali lahko restoraš telefon pa ga odkleneš v 3.1.2 ali ne ....
Na koncu se pa vprašaš ali se sploh splača z temi zadevami ubadat. |
Zato pa jailbreakaj za unlock, in pusti stvari pri tem  appse nalagaj prek appstora in nima kaj za bit narobe. če boš drkal po samem OS normalno da bo slej ko prej kaj narobe. Glede cydie... če že telefona ne updejtaš potem tudi cydie ni treba nemudoma...
če se splača? če ti 200€ ali 300€ ne pomeni kaj dosti, potem razumljivo da ne, tistim ki pa, pa se splača.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 10.03.2010 12:22:51 |
|
alessy je napisal/a: | faganel je napisal/a: | http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=13257 |
Zdaj imam dve opciji .
Ostati na iphonu original brez jailbrekov itd ali pa it na drugo znamko telefona ker mam že poln kufer appla in težav z flashom itd... |
sej ne vem zakaj nadgrajujes ce pa povsod tocno pise da se ni JB in odklepa!
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 10.03.2010 12:45:35 |
|
pimzek je napisal/a: |
sej ne vem zakaj nadgrajujes ce pa povsod tocno pise da se ni JB in odklepa! |
Ne ne. Hotel sem samo restorat telefon na enako verzijo kot jo imam sedaj . Torej 3.1.2 ... Ampak je veliko težav. Zdaj ker sem uspel telefon spravit v normalno stanje z odstranitvijo nekaj aplikacij ga tako ali tako ne bom restoral oz. bom pustil tak kot je...
Ampak vseeno je dobro vedet kakšne opcije imaš v primeru če se telefonu OS sesuje..
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 12.03.2010 22:31:05 |
|
Zdaj ne vem, pravte da ni nobene druge variante restorat telefon oz. odklenit, kaj je pa tale video potem ?
Dejansko gre za unlock in jailbreak 3GS na firmware 3.1.3 , z basebandom 05.11.07, katerega tudi imam na svojem 3gs ...
Tukaj pa ?e video :
http://www.youtube.com/watch?v=Ibe4aRNXNCc
Torej bi moral tole delovat kajne ?
A je kak?na slabost te nadgradnje itd ?
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 12.03.2010 22:47:24 |
|
Pa kaj vsi neke tutoriale iz youtuba limate? ?e ?e gleda? video, ?e poslu?aj, kaj govorijo....
Na za?etku je lepo povedal, da je to jailbreak za 3Gs-e s starim bootromom... odklep je pa samo mo?en, ?e ima? trenutno nalo?en 3.1.2, ker ti OHRANI baseband.
Ko si enkrat na stock 3.1.3 firmwareu z nadgrajenim basebandom, ni ve? poti nazaj.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 12.03.2010 23:07:07 |
|
No saj jaz ne spra?ujem z nadgrajenim basebandom. ?e vedno imam star baseband.
Me pa zanima ena stvar. Pri meni bi tole ?lo skozi ker imam 3.1.2 in imam ?e star baseband, samo ko enkrat restoram z tole varianto svojega 3gs, potem sem na 3.1.3 in z starim basebandom, potem ?e prav razumem ponovnega restora z enakim postopkom ni mo?no ve? ponovit ker si na 3.1.3, pa ?eprav je star baseband.
Ali imam prav ?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 13.03.2010 08:49:46 |
|
kaj pa upadate iz 3.0.1 3G in 3.1 3GS ki nimata jailbreaka, upadetal bi na 3.1.2 je se mogoc?
in nato tudi odklep in unlock. ali kako drugace naj odklenem zadevi?
lp
|
 |