Jabuk
hrvaški iphone - pomoč
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.02.2010 23:09:38
hrvaški iphone - pomoč
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
živjo, potrebujem malo pomoči, frendici so v petek ukradli 3GS, ki je bil jailbreakan in odklenjen in vse je delovalo kot mora.
zdaj se zanima za nakup hrvaškega 3GS, ki stane 350 eur, je še vedno na 3.1.2 vendar ni aktiviran in ni jailbreakan.

zdaj pa vprašanja:
- lahko naloži na ta telefon svoj backup iz iTunesov?
- lahko telefon odklene in jailbreaka brez nadgradnje?
- se da telefon jailbreakat, ne da ga je potrebno zaganjat z blackra1nom če je narejen po 42 tednu?
- kako veš, da je telefon narejen po 42 tednu?

ali naj raje kupi italjanskega 3.1.3 za 250 eur več?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 28.02.2010 23:34:15
1. da
2. misliš brez nadgradnje softwera? da
3. ne
4. serijska številka

5. definitivno!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 01.03.2010 00:05:14
italijanskega 3.1.3 se da jailbreakat tako da se se ne zaganja z blackra1nom?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 01.03.2010 07:26:26
kellyrowland je napisal/a:
italijanskega 3.1.3 se da jailbreakat tako da se se ne zaganja z blackra1nom?

Ne.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 01.03.2010 13:35:42
5. definitivno![/quote]

a dej no dej, 250€ več sigurnu ni vrednu, če se kukr tuk spoznaš na te stvari. Sicer je od tebe odvisno, sam sem raje šel v CRO po svojega.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 01.03.2010 14:33:59
Lej... plačaš 250eur več... ga uporabljaš v miru in brez težav... na koncu ga pa prodaš za 150eur več kot bi hrvaškega in si za tovarniško odklenjen telefon "preplačal" le za 100eur.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 01.03.2010 14:54:23
poglej si samo ta forum..ker praviš če se "kokr tok spoznaš" (ravno v tem je point, ljudje se ne spoznajo na to)..da ni hrvaških zaklenjenih iPhonov, bi ta forum lahko zaprli.

že tukaj vidiš koliko je težav, tako da če ni problem tistih 250€, stojim za tem, da se definitivno splača vzet italijanskega.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 01.03.2010 14:59:49
Imam hrvaskega ze en cas in nikol nisem mel problemov,prav tako sem imel pred tem 3g hrvaskega in tudi nobenih problemov Smile Tako da se definitivno splača vzet ter prišparat nekaj denarja.Moje mnenje..
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 01.03.2010 15:04:41
rossekdj je napisal/a:
Imam hrvaskega ze en cas in nikol nisem mel problemov,prav tako sem imel pred tem 3g hrvaskega in tudi nobenih problemov Smile Tako da se definitivno splača vzet ter prišparat nekaj denarja.Moje mnenje..

bodi zadovoljen da nimaš težav in se ne hvali Very Happy , da ne boš jutri odprl nove teme v stilu... imam hrvaški iphone, prosim pomoč Very Happy ...šala Cool
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 01.03.2010 15:11:22
Nena se hvalim,pač povem da vsi nimajo težav Smile Men se zdi škoda dat 600€ za italjanskega ko pa za 380-400 dobis hrvaskega Smile Za mene je to dost denarja =) Seveda ce bi pa imel preveč denarja bi pa vzel onega,logično Smile
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 01.03.2010 15:15:53
Aha... torej se po tvoje splača prišparati tistih 100eur, v zakup pa vzameš te pomanjkljivosti:
1.) Nedelujoči push notifications (to se sicer da popraviti, če kje dobiš/kupiš unikaten certifikat)
2.) Tethered jailbreak za tiste po 42. tednu (v bistvu za vse nove).
3.) Čakanje na jailbreak/odklep za nove verzije
4.) Morebitne težave z wifi/gps, ki so posledica odklepa (to se sicer ne dogaja vsem).
5.) Če ti telefon zašteka, si prisiljen nadgraditi na novo verzijo, če nimaš shranjenih SHSH hashov (kar večina nima) in dobiš neuporaben telefon.
6.) Če ti (ali pa nekdo drug) ponesreči (ali namerno) nadgradi telefon na zadnjo verzijo, dobiš neuporaben telefon.
7.) Če telefon nikoli ni bil uradno aktiviran, sploh nima veljavne garancije.
8.) Mogoče sem še kaj pozabil...

Skratka, to je to... vsak naj si kupi telefon po lastni izbiri. Ampak jaz osebno (in verjetno še marsikdo drug) je že sit vseh tistih, ki so "ponesreči" nadgradili telefon in ne dojamejo, da imajo sedaj doma drago plačano napravo, ki je neuporabna...

PS: Tovarniško odklenjeni telefoni so sicer dražji... ampak posledično jih lahko tudi dražje prodaš, kar pomeni, da končna razlika v ceni (glede na obdobje uporabe) sploh ni tako zelo visoka.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 01.03.2010 15:37:25
Italjanski je 619€,16gb ,hrvaski na hrvaskem okoli 350(tolk sem jaz dal),to je 270€ razlike.

1.Jebeš push
2.v 4 mescih kolk ga imam ga nisem niti en x vgasnil,nevem zakaj bi ga sploh ?
3.Zakaj bi ga nadgradil ce mi 3.1.2 deluje odločno ? Bom ga ko bo novi jaillbreak,do takrat bom pač na 3.1.2.
4.Nikoli nisem imel nobenih tezav z wifi,prav tako ne noben kolega pa jih ima dost 3gse.
5.Iphone še mi ni nikoli zaštekal in jih uporabljam od 2g naprej.
6.Noben drug mi ne bo ponesreci nadgradil telefona r ga noben ne uporablja Smile
7.Telefon ima normalno garancijo,vrjemi!!
8.Mogoce si res kaj pozabil ja Smile
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 01.03.2010 15:53:10
Razlike pri nakupu je po tvoje 270eur (glede na najcenejši - rabljeni hrvaški in novi italijanski)... ampak razlika je potem tudi pri prodaji... in na koncu ko vse sešteješ (nakup in prodajo), prideš do razlike okoli 100eur.

1.) Push notifications so zelo fajn stvar...
2.) Bodi vesel, da ti ga ni blo treba... včasih je pač treba...
3.) Nadgrajevati iz 3.1.2 na 3.1.3 je res brezveze... ko bo pa treba nadgraditi na 4.0 pa ne bo več (lahko samo upaš, da apple ne bo zakrpal vseh lukenj).
4.) Saj sem napisal, da imajo samo nekateri (redki) težave s tem... pač odvisno od sreče.
5.) Če ti iPhone še nikoli ni zaštekal, je to kombinacija dobrega ravnanja z njim (ne nalagaš raznih scen iz cydije) in seveda tudi sreče (verjemi, da lahko tudi za brezveze pade v recovery mode).
6.) To sem napisal samo kot "hec" (če bi prebral teme, bi videl, da so to nekateri navedli, da se jim je zgodilo).
7.) Garancijo prveri tukaj: https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do (če tukaj piše, da je ni, je uradno NI... kaj se pa lahko potem zmeniš, je pa druga stvar).
8.) Ja... nekaj sem pa res pozabil! Če moraš slučajno kdaj uveljavljati garancijo (spet odvisno od sreče), ti ga bodo na servisu 100% nadgradili na zadnjo verzijo (pa smo spet pri točki 6).

Sicer sem pa napisal... vsak naj si kupi tisto, kar misli, da je najboljše.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 01.03.2010 15:56:01
No dobro saj vseeno,odvisno od človeka,jaz osebno sem zadovoljen,keri pač niso pa naj kupijo italjanskega Smile Glede garancije pa vem kr ga je kolega nesel nazaj na hrvasko pa so mu ga vzeli...Drugače pa nevem kak je z tem.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 01.03.2010 16:45:45
Če ga aktiviraš z originalno sim kartico garancija velja če pa ni bil aktiviran pa ne velja.. Jaz sem prvič in zadnjič kupil hrvaškega..

Se strinjam z mikrohard-om in mu dajem pri vseh stvareh prav. Nikol ne veš kdaj se zaj*** in kdaj sploh ne bo več unlockov ...

Osel gre samo enkrat na led Cool Cool
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 01.03.2010 18:15:02
Če vzameš bilo katero tmobile kartico a se da aktivirat?Smile če tak gre pol sploh ni problem aktivacija... Smile
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 01.03.2010 18:20:33
Swiper je napisal/a:
Če vzameš bilo katero tmobile kartico a se da aktivirat?Smile če tak gre pol sploh ni problem aktivacija... Smile

Ja tako.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 05.03.2010 10:34:50
torej zadeva je taka, iphone 3G, 3.1.2 jailbreak-an z blackra1n in odklep z blacksnow, ko zaženem blacksnow mi na koncu samo izpiši "cleaning uf for snow" in hkrati se pojavita 2 tista krogeca ko aparat nekaj nalaga oz. dela. in ko dam slovensko simko noter se izpiše "different SIM card detected" nariše pa se kabel in pa znak za itunes in me prosi naj se povežem na itunes, zanimivost je ta da s slo simko lahko sprejemam klice in smse kateri se mi tudi izpišejo na zaslonu nemorem pa dostopit v aparat, dostopni so le klici v sili. To se dogaja ko vstavim slovensko sim kartico z hrvaško sim kartico deluje vse nemoteno. Prosim za pomoč, ima še kdo podobne težave?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 05.03.2010 10:42:45
smex je napisal/a:
torej zadeva je taka, iphone 3G, 3.1.2 jailbreak-an z blackra1n in odklep z blacksnow, ko zaženem blacksnow mi na koncu samo izpiši "cleaning uf for snow" in hkrati se pojavita 2 tista krogeca ko aparat nekaj nalaga oz. dela. in ko dam slovensko simko noter se izpiše "different SIM card detected" nariše pa se kabel in pa znak za itunes in me prosi naj se povežem na itunes, zanimivost je ta da s slo simko lahko sprejemam klice in smse kateri se mi tudi izpišejo na zaslonu nemorem pa dostopit v aparat, dostopni so le klici v sili. To se dogaja ko vstavim slovensko sim kartico z hrvaško sim kartico deluje vse nemoteno. Prosim za pomoč, ima še kdo podobne težave?

Pomoje je teževa v tem, da nisi na novo naložil firmware ko si kupil iphone. Očitno je prejšnji lastnik aktiviral svoj telefon preko itunes in ti je to ostalo v telefonu, kljub temu da si ga jailbreakal.

Glede na to da imaš 3G probaj z sn0wbreeze.

lp,M
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani