Mac mini vklop
|
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 21.02.2010 20:49:08 |
|
Vrteč krogec ...
je kakorkoli možno, da mašina išče kak startup file na kakem zunanjem disku ali ceo mreži, do katerega pa trenutno ni dostopa?
Ali pa se ti po kakšni čudni logiki spremeni celo startup disk.
Poganjaš na teh mašinah kake programe za download, ki ti tečejo v ozadju?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 21.02.2010 21:41:46 |
|
ponovno sem vstavil inštalacijski dvd in pognal disk utility in potem verify disk permissions,kjer je našlo "goro" nekih zadev...(acl found but not expected on applications....)potem permission repair...in ko konča se mi osx znova postavi vendar mi stalno enega za drugim javlja opozorila in sicer "system extension cannot be used..."kaj pa naj bi to pomenilo?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 21.02.2010 22:27:38 |
|
ja a v original OSXu ne morš zalaufat verbose mode? -v
jaz nažalost laufam sam hacikitoše 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 22.02.2010 00:07:07 |
|
Kot sem že nevemkolikokrat napisal: disk ti crkuje. Poskusi povzat kakšen zunanji disk, namesti na tistega MacOS in če ti deluje, veš, da je problem z notranjim diskom.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 22.02.2010 07:52:47 |
|
v disk utility sem zagnal verify disk in javi da je z diskom vse ok(ker si napisal večkrat sem probal večkrat-vedno napiše da je z diskom vse ok,prav tako na macbooku)....
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 22.02.2010 08:16:15 |
|
Pa si sformatiral disk.
Na redi tisto varianto, ki zapiše nule po celem disku. Zna sicer trajat, ampak dokaj zagotovo veš, če so na disku napake.
Če se ne motim, ima tudi sistem na disku eno particijo, v kateri ima neke drajverje in ostalo šaro. Če je zmanjkalo elektrike, in je disk takrat nekaj pisal, je dokaj verjetno, da je nastala napaka, ki lahko povzroči tudi razsutje diska.
Zato moraš tak disk ponovno sformatirat, hkrati pa ugotovit, da ni kaj narobe s HWareom.
Lahko se je kaj zgodilo tudi s kontrolerjem. Meni je takle kratek stik na napajalniku enega IcyBox ohišja skuril Kontroler v škatli, napajalnik in USB port na miniju. Diska pa sta preživela.
Hočem rečt to, da moraš eno po eno izločat možne komponente, dokler ne najdeš problematične. Dejansko bi bilo pametno, da daš sistem na en eksterni disk, pa z njim sprobavaš.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 22.02.2010 09:00:02 |
|
macata je napisal/a: | Pa si sformatiral disk.
Na redi tisto varianto, ki zapiše nule po celem disku. Zna sicer trajat, ampak dokaj zagotovo veš, če so na disku napake.
Če se ne motim, ima tudi sistem na disku eno particijo, v kateri ima neke drajverje in ostalo šaro. Če je zmanjkalo elektrike, in je disk takrat nekaj pisal, je dokaj verjetno, da je nastala napaka, ki lahko povzroči tudi razsutje diska.
Zato moraš tak disk ponovno sformatirat, hkrati pa ugotovit, da ni kaj narobe s HWareom.
Lahko se je kaj zgodilo tudi s kontrolerjem. Meni je takle kratek stik na napajalniku enega IcyBox ohišja skuril Kontroler v škatli, napajalnik in USB port na miniju. Diska pa sta preživela.
Hočem rečt to, da moraš eno po eno izločat možne komponente, dokler ne najdeš problematične. Dejansko bi bilo pametno, da daš sistem na en eksterni disk, pa z njim sprobavaš. |
pa misliš da ima Mini podobne čipšit komponente kot IcyBox? samo vprašam 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 22.02.2010 09:33:32 |
|
diska nisem sformatiral,ne na miniju in ne na macbooku...še vedno mislim da ni disk...če po vsem tem kar berem tukaj in na ostalih forumih in straneh kjer sem iskal rešitev naredim en zaključek seveda laičen......mislim, al pa rečmo predpostavljam,da je v trenutku ko je v sobi zmanjkalo štroma oba maca pa sta bila vključena v napajanje(ne vklopljena) prišlo do nekakšnega "udara" v obeh macih(čeprav se zavedam kakšna slučajnost to mora biti...ampak ni druge možnosti...oba imata identične probleme),ki je v mac osx naredil nekakšno zmedo in očitno zbrisal neke permissione(dovoljenja)...katere sem z permission repair popravil in osx se ponovno postavi vendar javlja "acl found but not expected on application..." ker nimam narejenega software updata.ko naredim to mi javi da mora osx downloudat 500 in nekaj mb popravkov za osx..in jih potem inštalirat....no upam da bo tako in bo potem ok.....sedaj ravno probavam....
ali pa bi bilo kaj bolj bolečega???
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 22.02.2010 10:33:03 |
|
Angus je napisal/a: | macata je napisal/a: | Pa si sformatiral disk.
Hočem rečt to, da moraš eno po eno izločat možne komponente, dokler ne najdeš problematične. Dejansko bi bilo pametno, da daš sistem na en eksterni disk, pa z njim sprobavaš. |
pa misliš da ima Mini podobne čipšit komponente kot IcyBox? samo vprašam  |
Mi je pa skurlo USB port na miniju.
Analogija je v tem, da je človek vštekal nek stolp, kar je vrglo ven elektriko ... torej precej huda motnja na elektriki, ki brez težav prodre v minija.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 22.02.2010 10:40:21 |
|
ivkocija je napisal/a: | diska nisem sformatiral,ne na miniju in ne na macbooku...še vedno mislim da ni disk...če po vsem tem kar berem tukaj in na ostalih forumih in straneh kjer sem iskal rešitev naredim en zaključek seveda laičen......mislim, al pa rečmo predpostavljam,da je v trenutku ko je v sobi zmanjkalo štroma oba maca pa sta bila vključena v napajanje(ne vklopljena) prišlo do nekakšnega "udara" v obeh macih(čeprav se zavedam kakšna slučajnost to mora biti...ampak ni druge možnosti...oba imata identične probleme),ki je v mac osx naredil nekakšno zmedo in očitno zbrisal neke permissione(dovoljenja)...katere sem z permission repair popravil in osx se ponovno postavi vendar javlja "acl found but not expected on application..." ker nimam narejenega software updata.ko naredim to mi javi da mora osx downloudat 500 in nekaj mb popravkov za osx..in jih potem inštalirat....no upam da bo tako in bo potem ok.....sedaj ravno probavam....
ali pa bi bilo kaj bolj bolečega??? |
Sformatiraj disk.
Če so se ti razsule particije, ti pa si brez formatiriranja naložil na razsut disk sistem, to skoraj gotovo ne more delat.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 28.03.2010 19:59:55 |
|
Jaz imam enak problem,in nevem vec kaj naj naredim..Prisel sem na idejo da bi instaliral leoparda prek usbja..potegnil sem dol iz blinka osx.Zdaj me zanima ce samo skopiram na usb in bo delalo? Kr za winse je treba cist drugace naret..Morem kakšen gumb drzat ko zazenem maca ?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 29.03.2010 09:28:14 |
|
Lahko poskusiš, kot sem ti že napisal, vendar bi bilo najboljše, če bi Snow Leoparda imel na DVD-ju.
|
 |