Jabuk
Nakup iPod toucha in dodatkov
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.02.2010 17:25:17
Nakup iPod toucha in dodatkov
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lep pozdrav. Po dveh mesecih sem še vedno vsak dan fasciniran nad Mac minijem. V tem duhu sem se odločil da dam priložnost še iPodu. Ker sem prenosni predvajalnik uporabljal nazadnje oh ho ho dolgo nazaj pa še to je bil nek poceni kitajski imam nekaj vprašanj.

Zanima me predvsem iPod touch 32GB (ki ima hitrejši CPE in domnevno več RAM-a od 2G).

Pogledal sem si že kako narediti ameriški račun za iTunes. Ker ima lepša polovica hišo zelo blizu meje smo že skočili tudi v Avstrijo kjer sem zasledil te t.i. gift carde. Zanima me ali bi lahko to jaz bp z ameriškim računom naložil in pokoristil za nakup aplikacij? Jailbrakat ga ne nameravam. Prav tako me zanima ali potem ko enkrat kupiš aplikacijo ali ostane v tvoji lasti? Se pravi za primer da jo ponesreči izbrišeš jo lahko ponovno preneseš z Store-a?

Nadalje me zanima ali je dovolj dobra zaščita Gelaskin na zadnjem delu in tisti štumfek od Appla? Nekako z tistimi gumijastimi zaščitami je vse skupaj kot da bi jedel Snickers z embalažo vred.

Ali so slušalke res tako slabe? In-ear varianta slušalk je domnevno podobne nizke kvalitete - vsaj za tistih 80€ kolikor hočejo zanje. Priporočate nakup dodatnih slušalk? Če ja, katere naj vzamem? Želja je da je priložena torbica da se mi ves tisti kabel ne povaljuje po torbi.

Glede konvertiranja videa. Kateri program priporočate? Handbrake omogoča samo konvertiranje iz VIDEO_TS?? Glede softwara me zanima še ali pozna kdo aplikacijo ki jo je imel Apple nekaj časa na svoji strani, s katero preko toucha nadzoruješ svoj Mac?

Hvala zaenkrat. Smile
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 18.02.2010 17:48:53
Lp..
Ja pri tretji generaciji ipod touchev ima 8GB isto strojno kot pri 2 generaciji. Zato le vzami 32GB..
Avstrijski gift cardi bodo veljali za avstrijski itunes store ne pa za ameriški.
In ja ko kupiš aplikacijo jo lahko potem še naslednjič kupiš in prenasaš posoditve.

Ne priporočam ti pa niti štumfka niti gumijastih zaščit. iPod touch se bo sigurno prej ko slej spraskal na zadnji strani ker touchi so vsi taki. Sprednja stran je pa že zavarovana proti praskam. Če bi pa rad še dodatno zaščito si pa kupi invisible shield.
Meni priložene slušalke zelo ustrezajo imam (3GS) ..
Lahko si kupiš in-ear čeprav ti bojo tiste čist všeč razen če nisi prtegnjen na kvaliteto. In-ear so dobre, mogoče še poglej za kakšne SHURE in pa BOSE.
Pri konvertanju videja imaš posebne programe, nevem nobenega ker nikoli ne gledam filma na iphonu ker je premajhen ekran.. Drugače mora biti pa v .mp4 fajlu.

Za nadzorovanje PC in Macov imam jaz Logmein - res zelo dobra aplikacija. Stane 30€, lahko pa seveda dobiš crackano verzijo. Kakor želiš.

LP
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 18.02.2010 19:23:53
Hvala. Ali je možno ustvariti avstrijski račun enako kot npr. ameriškega? Se pravi da bi samo lokacijo spremenil na neko nekje v Avstriji? Možnost je sicer tudi da jih kupim pr FMC ampak majo take cene da ......

Štumfek bi uporabljal če ne zaradi drugega kot placebo, saj nimam glih dobrega občutja da se povaljuje iPod po žepu skupaj s kakim drobižem, ključi,...

Glede slušalk nisem ravno zahteven, tudi vidim da jih kar nekaj prodajajo na bolhi po 20€. Bom kar s priloženimi probal shajat.

Filmi/internet pa rabim ker nimam nobenega prenosnika in da lahko vsaj najnujnejše preverim na netu ali kak film pogledam če je res velika luknja v urniku. Smile
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 18.02.2010 20:13:25
Ja seveda je mogoče..
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 19.02.2010 14:16:16
Aha super!

Me pa zanima še nekaj. 32GB omogoča tudi nadzor preko govora, ali to pomeni da ti njemu govoriš kaj naj stori? Ali kako to zgleda v praksi? Ker na vlaku bi mal čudn izpadlo če bi se z iPodom pogovarjal. Smile

Tale nova funkcija Voice Memos ali je to v bistvu diktafon? Se pravi ali bi lahko snemal predavanja?

Gledam še tele Applove in-ear slušalke ki imajo mikrofon. Kaj mi to koristi? Bi lahko predko skypa ali kaj podobnega koga klical na ta način?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 19.02.2010 16:27:32
Frutek je napisal/a:
Aha super!

Me pa zanima še nekaj. 32GB omogoča tudi nadzor preko govora, ali to pomeni da ti njemu govoriš kaj naj stori? Ali kako to zgleda v praksi? Ker na vlaku bi mal čudn izpadlo če bi se z iPodom pogovarjal. Smile

Tale nova funkcija Voice Memos ali je to v bistvu diktafon? Se pravi ali bi lahko snemal predavanja?

Gledam še tele Applove in-ear slušalke ki imajo mikrofon. Kaj mi to koristi? Bi lahko predko skypa ali kaj podobnega koga klical na ta način?

VoiceOver ti lahko govori kaj je na zaslonu (pomojem je to slepim namenjeno Wink ) je pa fajn pri glasbi ker lahko rečeš play, stop , next - previous song, play do you know the enemy by green day ... tega je še ogromno in je res priročno da ga ne rabiš "vun vlečt" ko hočeš kaj menjat. Jaz se z njim "pogovarjam" tudi po cesti Smile mogoče se ludim zdim prtegnjen ampak OK Cool .

Ja to je diktafon pa še z mikrofonom na slušalkah res dobro in kvalitetno (glede na velikost) in glasno snema.
Pa meni so slušalke čist OK, razn pri metal pesmih če maš na največjo glasnost spušče neke šume. Drugač pa ja, takot je blo prej povedano, če nisi "obsedenec" z kvaliteto so slušalke vredu. Če pa toucha priklopiš na sennheiser studijske slušalke je pa razlika res očitna in je zvok kot v pravljici (ampak s tistim okoli hodit je zelo čudno, čeprav sem tudi jaz že to naredo) Embarassed
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 19.02.2010 16:31:22
Re: Nakup iPod toucha in dodatkov
Frutek je napisal/a:

Ali so slušalke res tako slabe? In-ear varianta slušalk je domnevno podobne nizke kvalitete - vsaj za tistih 80€ kolikor hočejo zanje. Priporočate nakup dodatnih slušalk? Če ja, katere naj vzamem? Želja je da je priložena torbica da se mi ves tisti kabel ne povaljuje po torbi.

po mojem mneju en najslabših produktov appla.. edino mogoče da so udobne.. od zvoka ni pa nič. jaz sm meu skullcandy za 20eu, ampak sm prepričan da če kupiš kar kol od drugih proizvajalcev boš prov tko dost bolj zadovoln, to mislm za te navadne k jih dobiš zravn.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 19.02.2010 17:22:11
Po moji najnovejši ugotovitvi in-ear odpade ko knof od gat, ker za nekaj več dobim že:

http://www.bang-olufsen.com/form2

Čeprav bi jih najverjetneje uporabljal predvsem doma. K dodatnim slušalkam se nagibam predvsem zato ker razen Mac minijevega vgrajenega zvočnička nimam nič kar bi ropotalo Very Happy
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 20.02.2010 07:52:57
Preko lockerz.com bom naročil (upam da nebom zamudil) ipod touch 8GB in me zanima če za piratske verezije aplikacij tudi rabim app store račun?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 20.02.2010 09:34:27
Ne. Lahko si ga nardis saj je free...
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 20.02.2010 09:45:09
Vprašanje - si že kdaj kej dobil preko lockerz? Naš tamal je sedaj čist prpaljen na to da bo MBPja naročil edin da traja dostava v SI kak mesec. Meni se nekak zdi prelepo da bi bilo res.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 20.02.2010 09:52:21
Dobil sem paypal 25$.. Pomoje mbp spet ne dobiš kakšen paypal še..
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 05.03.2010 11:55:13
Da ne odpiram nove teme, a gre tule za napako al kako je s tem. piše namreč 8GB 5G in tale 5G mi ni čist jasn, a ni samo 3G zunaj?

http://akcije.bigbang.si/ipod-touch/?gclid=CPv676y4oaACFQkeZwodSX66ZQ
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 05.03.2010 12:58:00
majon22 je napisal/a:
Da ne odpiram nove teme, a gre tule za napako al kako je s tem. piše namreč 8GB 5G in tale 5G mi ni čist jasn, a ni samo 3G zunaj?

http://akcije.bigbang.si/ipod-touch/?gclid=CPv676y4oaACFQkeZwodSX66ZQ

To te slovenci glupi ne vejo katero generacijo imajo... Very Happy je to 3G ja.. samo 8GB verzija ima isti hardware kot 2G 8GB. zato kupi 32gb
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 05.03.2010 13:32:01
Kaj ima torej 8GB 3G več kot 2G, samo zvočnik in bluetooth, če sem prav poiskal na netu?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 05.03.2010 13:34:25
ja sm to
Jabi

Jabi

Kraj: Prekmurje
Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 26.03.2010 22:21:44
Priporočam 32GB tistih 100€ doplačaš pa si car Very Happy hh jaz sem si ga pred 2 dnevoma kupil dela kot švicarska ura <3 Very Happy
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani