3g samo na Tušmobil | |||||
Sem novo pečen uporabnik Iphone 3g, in imam naročnino pri Tušmobil za 5eur/1Gb podatkov v njihovem omrežju. Sedaj pa težava! Če imam vklopljen 3g se mi telefon priklopi tudi na mobitelovo omrežje kjer je pač signal tuša slabši in tako si ustvarjam nepotrebne stroške. V bistvu iščem aplikacijo s katero bi lahko določil da lahko telefon vleče podatke samo iz tuševega omrežja, če je pa slučajno konektan na mobitelovo omrežje bi bilo možno pa samo telefonirati. Sem že iskal nekaj po netu ampak ni sreče, ali zadeva ne obstaja ali pa jaz nisem toliko vešč, da bi pogruntal. lp |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
TUŠ v MOBITEL omrežju je tretiran kot roaming. Settings -> General -> Network -> Data Roaming (daš na OFF) |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Tako je... to pa narediš tako, da greš v settings, carrier in počakaš, da ti najde razpoložljiva omrežja. ko ti najde omrežja imaš dve varjanti: 1. da izbereš automatic 2. klikneš spodaj na tušmobil ti imaš vrjetno izbrano 1. točko, zato ob prešvoh signalu tušmobila preklopi na mobitel (kar je logično, ker je sklenjena pogodba o gostovanju med tema dvema operaterjema) in ker telefon zazna močnejši razpoložljiv signal preklopi na mobitel, iphone ne more vedeti, da imaš ti paket 5, ki vključuje 1gb samo v tuševem omrežju, zato ti svetujem, da izbereš ročno na tušmobil. res, da je bolj počasen morda ampak bolj vsaj ne boš prekoračil teh 5 eurov zaradi prenosa podatkov ![]() Sicer pa tudi če se daš na mobitelov signal in vklopiš 3g omrežje bo telefon že bil priklopljen na 3g omrežju, ampak povezava bo še zmeri EDGE, ker ta dva operaterja imata samo pogodbo za EDGE povezavo podpisano in je omejitev hitrosti z mobitelove strani za uporabnike, kateri gostujejo v njihovem omrežju ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Bom res izgleda moral prestaviti na ročno in samo Tušmobil. Je pa zelo neugodno ker sem kar nekaj časa na dan v avtu, omrežje je pa bolj tako vsaj kar se pokritosti tiče in si posledično tudi veliko nedosegljiv! No malo denarja malo muzike! lp[/list] |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |