WD disk in samodejno ugašanje
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 03.02.2010 22:15:33 WD disk in samodejno ugašanje |
|
Sledečo težavo sem že omenil v neki drugi temi, pa vendar mi ne zamerite, če jo odpiram kot novo, samostojno.
Imam WD Mirror Edition in s tem težavo, da vsakič, ko pustim macbooka nekaj ur prižganega (v idle), se omenjeni disk samodejno disconnecta. Te težave pri drugem WD Essential disku ni.
Ker sem pred kratkim prešel iz winsov na maca, in tam te težave nisem imel, me zanima, če je za to kriv WD s slabim supportom za os x ali pa os x skriva kako luknjo v drive ali power managementu?
Power saving imam nastavljeno, da ne izklaplja diskov.
Hvala za pomoč.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 03.02.2010 22:19:36 |
|
Po moje bo disk kriv ... Na ženinem MB, ki je večinoma doma, je en disk (priklopljen na TC sicer, ampak nima veze, mount je mount) stalno mountan (in ostane mountan tudi po sleepu, samo par sekund mu je treba dat, da se zbudi) in se nikoli ne unmounta sam.
Razen če je pri tebi kak trik z USBjem (pri powersavingu, da se izklopi USB zaradi tega ...
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 04.02.2010 09:28:35 |
|
Ravno to mi je čudno, ker kot se napisal...priklopljena ima 2 WD diska, en "Essential edition" dela BP, "Mirror edition" pa se unmounta.
Kdo je sploh serviser oz. zastopnik za WD v Sloveniji?
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 17.02.2010 12:25:10 |
|
No, težavo sem rešil z inštalacijo WD Drive Manager in WD Macintosh+Turbo driver.
|
 |