X-Vid + podnapisi --> iPod ali DVD | |||||
trenutno uporabljam VisualHub z opcijo force QuickTime z inštaliranim Perianom, da dobim "flat" mp4 filmčke s podnapisi iz DivX ali pa X-Vid formata. Opažam veliko izgubo kvalitete, tudi sam video se mi posvetli in nisem ravno najbolj zadovoljen. A obstaja še kakšna druga varianta za encodirat XVid/DivX s podnapisi v mp4? FFMPEGX z mencode mi ni všeč, ker mi vedno vrže isto velikost fontov (ta majhne), ko delam mp4 video. Pri VLC-ju pa itak ni izbire glede fontov. Ker smo že ravno (tudi) pri predvajalnikih DivX/XVid videa, katera opcija je na Mac OSX najboljša? QuickTime s perianom mi da najlepše podnapise (samo ne prikazuje č-jev v pravi kodni tabeli in dobivam tisti e s črtico), VLC je krš glede subtitlov (čuden in neberljiv font), MPlayer ni švoh samo ne znam naštimat, da bi imel med izbiro tudi Arial font. Izgleda da na OSX ni neke resne alternative BSPLayerju?!? Lp, Bojan |
|||||
![]() |
|||||
zaenkrat perian podpira samo utf-8, torej: 1. odpreš Terminal 2. cd pot/do/mape/s/podnapisom 3. iconv -f cp1250 -t utf8 podnapis.srt > novadatoteka.srt 4. mv novadatoteka.srt podnapis.srt lp |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |