Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Nekaj zacetniskih vprasanj
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.11.2007 19:24:56
Nekaj zacetniskih vprasanj
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo glede na to, da sem zacetnik in se hitr privajam na Mac OS Tiger me zanima nekaj informacij, ki jih nisem nasel:

-Ko pobiram posto iz siolovega streznika preko aplikacije mail mi posta ostaja na strezniku.V Windowsih si nastavil pod racuni, da n ostajalo na strezniku tukaj te moznosti ne najdem.

-V msn messenger nikakor ne morem izklopiti speelinga in mi skoz pocrtuje z rdeco besede.

-Imam tiskalnik HP 845c na Windowsih printa normalno brez problemov v Mac OS pa natisne cetrtino strani pa gre na drug list potem na naslednjem natisne pol strani prekine in na 3 se ostalo.

-problem mam z wirelessom in sicer ce se povezem brez gesla mi kaze signal ful dober tut u ruterju kaze da je racunlnik povezan vendar strani ne odpira, ne vlece datotek... ce nastimam geslo WEP se ne morem povezat. V cem bi lahko bil problem
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 08.11.2007 20:06:12
Re: Nekaj zacetniskih vprasanj
...

Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 10:34; skupaj popravljeno 1 krat
Jabček

Jabček

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 10.11.2007 18:17:46
za wajles

Maš siol, iskrin modem z antenco?
V kolikor je tako, petm moraš klicati na siol, pa zadevo nastavit za ruter, ker v osnovi ti nastavijo na brezžični modem...
Če hočeš imet brezžični modem moraš nastavit še PPPoE ker vtipkaš še dodatno geslo za povezavo na internet, čeprav si že priklopljen na domače omrežje in vidiš ostale računalnike....
Navodila za ta primer: greš na jabučk, location potem pa new location ali pa network preferences... o tedaj naprej pa sem izgubil zavest a uspešno ščaral... PPPoE in Airport sta uspešna kombinacija.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 11.11.2007 12:20:00
navaden je napisal/a:
za wajles

Maš siol, iskrin modem z antenco?
V kolikor je tako, petm moraš klicati na siol, pa zadevo nastavit za ruter, ker v osnovi ti nastavijo na brezžični modem...
Če hočeš imet brezžični modem moraš nastavit še PPPoE ker vtipkaš še dodatno geslo za povezavo na internet, čeprav si že priklopljen na domače omrežje in vidiš ostale računalnike....
Navodila za ta primer: greš na jabučk, location potem pa new location ali pa network preferences... o tedaj naprej pa sem izgubil zavest a uspešno ščaral... PPPoE in Airport sta uspešna kombinacija.

Tocn ta modem mam. Problem je v tem da mam nastiman WPA password in kolega z windowsi se pooveze normalno mu tut net dela. Jst z mac os x Tiger pa se pa povezem ampak strani pa ne odpira. Bom probov pa sporocim.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 12.11.2007 15:34:32
ja, ta pasvord je za priklop v domače omrežje, pol moraš pa še internet poklicat.. klicni dostop za adsl, tko kot si imel prej če si uporabljal kabel...

lahko pa pokličeš na siol in rečeš, da ti nastavijo tvoj iskra modem kot ruter... Pol pa, ko boš vpisal wep. se ti bo prijavilo tudi na internet...

Pa za messenger, uzemi raje amsn ali pa mercury messenger, ki podpirata več funkcij messengerja (video in audio, risanje v okno...) kot uradna mikrosoftova verzija za meka.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 13.11.2007 21:31:22
Jst sm poklicu na siol in pravjo da mam ze nastiman kot ruter. Men se zdi cudn da je zanc kolega prsou se povezu z win xp z mojim modemom vpisu WPA password in mu je normaln net delu. Jst vpisem WPA password in net ne dela. Povezan sem, signal je do konca, geslo je pravo, ker ce ni mi jav da ni pravilno geslo, modem je tut konfiguriran kot ruter tko pravjo na siolu. Ne vem kaj naj nardim.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 13.11.2007 22:24:32
kaj pa če se priključiš z MBjem direktno na modem? brez ruterja? pol ti dela net?
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 14.11.2007 16:39:57
Wehi!
wehi je napisal/a:
Jst sm poklicu na siol in pravjo da mam ze nastiman kot ruter. Men se zdi cudn da je zanc kolega prsou se povezu z win xp z mojim modemom vpisu WPA password in mu je normaln net delu. Jst vpisem WPA password in net ne dela. Povezan sem, signal je do konca, geslo je pravo, ker ce ni mi jav da ni pravilno geslo, modem je tut konfiguriran kot ruter tko pravjo na siolu. Ne vem kaj naj nardim.

Wehi!
čisto ena blesava fora je in wireless ti bo delal. Ko boš tipkal wireless password, daj spredaj $ . In to je to, vpisal te bo noter in net bo delal.
Pa sporoči, če ti je ratalo.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 14.11.2007 16:58:18
Drugače pa, imam novega 13'3 Mac OS X, zaenkrat še Tiger, čakam na Leoparda (upam, da bo bolje deloval) zanima me pa:

1. Zakaj za vraga Safari spreminja velikost fontov ko klikam po kaki strani?!?!??!?!?!!? Izredno nadležno!

2. Zakaj Firefox noče prikazati šumnikov, medtem ko povsod drugje so (ko sem resetirala mi sicer jih je pokazal, sedaj pa samo čakam, da bo spet zaribal), pa prav tako spreminja velikost fontov na net straneh med klikanjem? Mislim WTFFFF???

3. Zakaj v nastavitvah za wireless ne sprejme passworda brez znaka $ ????

4. Zakaj "stran" (karkoli - datoteke, net strani itd), ko kliknem na + ne raztegne okna čez celo površino ekrana, ki jo ima na razpolago? No ja razen če se mu zazdi, na vsake 100 let to naredi in čez 5 minut spet ne!! Zakaj že?

Pa najbrž se bo še našlo brezvezalij, glede na to, da prav dolgo ne uporabljam Maca. Mislim WTF je to z Macom?
Me je kar strah, kaj vse se bo še spomnil, ko ga bom zares rabila.
Ne morem verjet koliko živcev in časa mi je že požrl, pa sem ga šele parkrat prižgala...
PC mi nikoli ni delal teh neumnosti. In to ti naj bi bilo "out of the box"?!?!?!?!? Lep al' glup? Please, help. Kaj moram poklikat, da bo nehal srat? :shock:
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 14.11.2007 17:24:16
Mac ni za vsakega. To je res. Nekatere zadeve enostavno ne delujejo po logiki poznani iz Windows (in seveda obratno).

Glede točke 4... gumb za "povečanje" oken ne deluje po principu kot v Windows sistemu. Macov Finder raztegne okno le do te mere, da ne bo pokril diske na desni strani.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 14.11.2007 18:19:19
KJ je napisal/a:

1. Zakaj za vraga Safari spreminja velikost fontov ko klikam po kaki strani?!?!??!?!?!!? Izredno nadležno!

2. Zakaj Firefox noče prikazati šumnikov, medtem ko povsod drugje so (ko sem resetirala mi sicer jih je pokazal, sedaj pa samo čakam, da bo spet zaribal), pa prav tako spreminja velikost fontov na net straneh med klikanjem? Mislim WTFFFF???

3. Zakaj v nastavitvah za wireless ne sprejme passworda brez znaka $ ????

4. Zakaj "stran" (karkoli - datoteke, net strani itd), ko kliknem na + ne raztegne okna čez celo površino ekrana, ki jo ima na razpolago? No ja razen če se mu zazdi, na vsake 100 let to naredi in čez 5 minut spet ne!! Zakaj že?

Pa najbrž se bo še našlo brezvezalij, glede na to, da prav dolgo ne uporabljam Maca. Mislim WTF je to z Macom?
Me je kar strah, kaj vse se bo še spomnil, ko ga bom zares rabila.
Ne morem verjet koliko živcev in časa mi je že požrl, pa sem ga šele parkrat prižgala...
PC mi nikoli ni delal teh neumnosti. In to ti naj bi bilo "out of the box"?!?!?!?!? Lep al' glup? Please, help. Kaj moram poklikat, da bo nehal srat? :shock:

Pozdravljena! Tudi jaz imam novega Macbooka, dobil sem ga včeraj.

1. Meni Safari dela čisto lepo, brez povečavanja fontov. Sedaj sicer uporabljam firefox, ker sem si prenesel star profile firefoxa iz windowsev.

2. Tale odgovor pišem ravno iz firefoxa in šumniki delajo lepo. Je pa res, da sem naložil angleško verzijo na angleški OS X.

3. Meni sprejme brez znaka $.
4. Znak + raztegne stran, ravno toliko, kot je velika. Se bo treba navadit.

Je pa res, da sem se jaz tudi kake 3 ure "sprehajal" po sistemu, preden sem naredil kaj pametnega.

Pa en lep pozdrav.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 15.11.2007 10:27:10
Re: Wehi!
KJ je napisal/a:
wehi je napisal/a:

Wehi!
čisto ena blesava fora je in wireless ti bo delal. Ko boš tipkal wireless password, daj spredaj $ . In to je to, vpisal te bo noter in net bo delal.
Pa sporoči, če ti je ratalo.

Pise da geslo ni pravilno in ne morm se povezat.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 15.11.2007 10:35:35
Evo mi je ratalo. Problem je biu, ker sem imel izklopljen DHCP in morm sam nastimat ip. Zdj dela tnx.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 18.11.2007 14:28:39
zaviti oklepaji in ulomki
Mene pa zanima, katero kombinacijo tipk moram pritisniti za zavita oklepaja { } , ter v katerem urejevalniku besedil (Pages, Word, OpenOffice, NeoOffice,...) je možno pisati ulomke in korene in kako?

Hvala za odgovore.

Lp
Iztok
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 18.11.2007 15:20:46
Re: zaviti oklepaji in ulomki
iztok15 je napisal/a:
Mene pa zanima, katero kombinacijo tipk moram pritisniti za zavita oklepaja { }

{ - shift + alt + š
} - shift + alt + đ
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 19.11.2007 15:08:47
ulomki in koreni
V katerem urejevalniku besedil (Pages, Word, OpenOffice, ,...) je možno pisati ulomke in korene ter kako?

Hvala za odgovore.

Lp
Iztok
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 19.11.2007 15:10:54
opeter je napisal/a:
Mac ni za vsakega. To je res. Nekatere zadeve enostavno ne delujejo po logiki poznani iz Windows (in seveda obratno).

Glede točke 4... gumb za "povečanje" oken ne deluje po principu kot v Windows sistemu. Macov Finder raztegne okno le do te mere, da ne bo pokril diske na desni strani.

Da ne bom počla od smeha Smile "Mac ni za vsakega." Dobr, da te Jobs ne bere... Če bi dobro prebral, bi videl, da sem napisala, da povečanje oken nekaj časa dela in potem spet ne....ne mi govort o logiki Windowsov... Pa v trgovini jim tudi raztegne čez celo okno. Nekaj pač ne dela v redu, ker to bi moralo delovat, so rekl v trgovini.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 19.11.2007 15:58:47
@KJ: funkcija zoom (+) pri oknih ni enaka funkciji maximize v Windowsih. Okno ti poveča le do tiste širine, ki jo za prikaz vsebine v oknu potrebuje. Obstajajo sicer programski dodatki, ki ti omogočijo izenačitev s funkcijo maximize, vendar ne bi rad trdil, da so že pripravljeni na Leoparda. Okno lahko vedno ročno povečaš čez cel ekran.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 19.11.2007 21:20:45
OS X v je v splosnem zelo lepo narejen za delo z veliko odprtimi okni naenkrat. Meni se je bilo tudi malo tezko privaditi na to ampak je res. Recimo pri winsih sem imel odprto eno okno eplorerja tu pa ene 3 okna finderja. Pa ni namenjeno da so raztegnjena cez vse ampak da se vsaj delno vidijo en cez drugega ce se pa ne je pa tu se expose. Meni je noro delati doma na 20" widescreen ekranu kjer ta "vecoknost" res pride do izraza in je moje pocetje mnogo bolj produktivno.

Give it a chance Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 19.11.2007 21:40:48
Ja men je tud tale + čist kul, ubistvu sploh nisem gdaj pomislil da bi me motil.
Sam tale KJ modelka pa res iz muhe dela slona, lol. Rolling Eyes
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani