Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
iPhone se ugaša ob uporabi neta (najdena začasna rešitev)!!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Izola, Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 20.01.2010 14:28:52
iPhone se ugaša ob uporabi neta (najdena začasna rešitev)!!
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,

jaz res ne vem ali sem rojen pod nesrečno zvezdo ali kaj.

decembra sem kupil novi iphone 3gs 32gb iz italije in se mi je ob uporabi interneta kar ugasnil sam od sebe.mogu sem ga ročno nazaj prižigat zmeraj.

po 2 tednih uporabe telefona sem ga nesel na servis v trst, kjer so mi ga zamenjali z novim, saj so ugotovili, da je imel z notranje strani leče pri foto aparatu neko črno piko in ta pika se je poznala na vsakem posnetku...

in sedaj imam tega novega dober teden in se mi tudi ta ugaša ob uporabi interneta, imam mobitel itak džabest paket in uporabljal edge povezavo. ko prebiram maile (gmail in službene maile) se mi na trenutke ugasne.
tudi ko brskam preko safarija se mi zgodi, da npr nekaj časa dela (20min) in potem se sam ugasne. ugasne se pa tako da mi zapre safari ali gmail, pokaže namizje telefona, začne se vrteti tisti krogec na sredini in se ugasne.

fora je v temu, da pa če dam 3g omrežje ali wlan omrežje SE MI NE UGAŠA!!

WTF??

Question Idea

zakaj se to ravnomeni dogaja?

mislil sem, da je napaka na SIM kartici, vedanr sem danes z sodelavcem testiral (vstavil sem njegovo sim od simobila) in se mi ni ugašal ob uporabi interneta preko EDGE....

any idea?

meni se res ne da hodit vsake 2 tedna v italijo iz ljubljane iin se z njimi kregat in dokazovati da se ugaša.....

se še komu to dogaja? pozna kdo kako rešitev? ali vsaj kje je problem?

hvala in lp

Nazadnje urejal/a sylver Sre 27. Jan 2010 21:32; skupaj popravljeno 3 krat
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 20.01.2010 17:01:58
zanimivo:

sedaj sem 40 minut testiral z tušmobilovo sim kartico in brskal po emailih in preko safarija in se telefon ni ugsnil..

res NE razumem več tega vsega

preveč zame
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 20.01.2010 17:51:07
maš jailbrejkanega?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 20.01.2010 18:06:06
Sylver ti res nimaš sreče Very Happy Very Happy Very Happy
Drugače pa nevem jaz bi ga nesel v Italijo ga tam pustil in rekel da pač naj ga testirajo..
Ali pa doma posnami dogajanje pa nesi posnetke.. Nevem zakaj pa ne uporabljaš 3G? To je skoraj definitivno hardware.. Probaj še restore čeprav pomoje si že.. Mogoče je tvoja šla po gobe? Pojdi na mobitel in zahtevaj novo sim češ da ta ne dela pravilno. LP
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 20.01.2010 18:20:07
Nimam jailbraikanega še....zato ker je glih tukaj fora, da če bi ga jailbraikal bi potreboval pc ob ponovnem zagonu telefona (ker imam narejenega v 50.tednu).

na 3g ga nebi puščal ker mi žre baterije ful..pa tudi ne lovi mi povsod 3g, in če imam naštimano 3g in se nahajam tam kjer ni 3g omrežja od mobitela potem avtomatično ne preklopi na edge in nimam signala (stestirano preverjeno).

zakaj misliš da bi bil hardware? to je moj že 2. telefon katerega sem zamenjal zaradi iste napake Sad

to skoraj da ni mogoče.....

restora nisem delal, ker sem ga delal na prejšnjemu iphonu kateri se je ugašal zaradi istega razloga in ni pomagalo - torej tudi na temu ne bo pomagalo....

ja sej sem poskusil že simko od sodelavca ki ima simobil in se mi ni ugašal..

jaooooooooo

Nazadnje urejal/a sylver Ned 24. Jan 2010 14:02; skupaj popravljeno 1 krat
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 20.01.2010 18:35:34
Potem pa zamenaj operaterja.. Haha šalo na stran..
Nevem kako se ti lahko mobitel kar ugasne.. Pri meni se včasih zgodi da mi vrže vn iz safarija ampak sam nazaj v main menu.. Ugasnil sam od sebe se mi še ni nikoli..
Sepravi misliš da SIM ni .. ? Tudi sam imam itak džabest in nimam problemov.. Je pa res da sem skoz na 3G.. Mogoče 2 ure na dan na edge.. Ker enostavno prepočasi dela.. Recimo razlika v bateriji 3G/EDGE se sploh ne pozna tako veliko kot se če imaš vklopljen PUSH mail in pa Push notifications..
Stestirano..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 20.01.2010 19:40:44
btw sj vem da ne sod tukej sam se zmer. kaksno je delovanje iphona na temepraturi, s tem mislm mraz vrocino? ker dans mi je pokazal kao da mam prazno baterijo pa zunej sploh ni mraza?

lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 20.01.2010 19:55:01
gpc17 je napisal/a:
Potem pa zamenaj operaterja.. Haha šalo na stran..
Nevem kako se ti lahko mobitel kar ugasne.. Pri meni se včasih zgodi da mi vrže vn iz safarija ampak sam nazaj v main menu.. Ugasnil sam od sebe se mi še ni nikoli..
Sepravi misliš da SIM ni .. ? Tudi sam imam itak džabest in nimam problemov.. Je pa res da sem skoz na 3G.. Mogoče 2 ure na dan na edge.. Ker enostavno prepočasi dela.. Recimo razlika v bateriji 3G/EDGE se sploh ne pozna tako veliko kot se če imaš vklopljen PUSH mail in pa Push notifications..
Stestirano..

Bom poskusil imeti na 3g omrežju, sam a ni tako, da če imam 3g in se nahajam na območju kjer mobitel ne pokriva 3g, da bom nedosegljiv? ker mi telefon ne preklopi avtomatično na edge.....baje..tako sem testiral in mi ni preklopilo na edge..

btw bil sem na mobitelovem centru za zamenjavo simke in morem plačat 10 eurov, čeprav mislim, da je napaka na sim kartici...in zato nisem vzel nove simke....

bom najprej probal na 3g signalu.

dvomim da je hardware, saj je to že drugi aparat kateri mi dela to napako
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 20.01.2010 20:10:18
Ko si na 3G ti VEDNO preklopi na edge automatsko.. Če ne bo to pomagal pa kupi novo sim kartico.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 20.01.2010 20:13:40
ok bom,...

in če bo tudi z novo sim kartico ugašalo telefon potem bom nesel telefon na servis v italijo Crying or Very sad
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 21.01.2010 20:44:49
ok..danes dobil novo simko od mobitela in se še vedno ugaša ko imam edge povezavo in ko grem na internet Sad

ko pa imam 3g pa mi dela brez problema!!!

jaooo kje je logika?
tudi če dam tušmobilovo številko v telefon in uporabljam edge in brskam po mailih se NE ugasne... Idea Crying or Very sad

sej vem da imam lahko mobitel 3g omrežje vedno vpaljeno ampak mi kuri več baterije....in to me živcira..

živcira me tudi to, da ne vem kje je fora vsega skupaj?!? wtf..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 21.01.2010 21:02:40
sylver je napisal/a:
ok..danes dobil novo simko od mobitela in se še vedno ugaša ko imam edge povezavo in ko grem na internet Sad

ko pa imam 3g pa mi dela brez problema!!!

jaooo kje je logika?
tudi če dam tušmobilovo številko v telefon in uporabljam edge in brskam po mailih se NE ugasne... Idea Crying or Very sad

sej vem da imam lahko mobitel 3g omrežje vedno vpaljeno ampak mi kuri več baterije....in to me živcira..

živcira me tudi to, da ne vem kje je fora vsega skupaj?!? wtf..

Kaj pa račun za odvoz smeti? si plačal? da ni slučajno v tem problem Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 21.01.2010 21:12:18
ne razumem....

kaj mi želiš povedat oz kaj imaj veze račun za smeti tukaj?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 21.01.2010 21:29:44
sylver je napisal/a:
ne razumem....

kaj mi želiš povedat oz kaj imaj veze račun za smeti tukaj?

ah nč no:) mal bi te rad razvedril Smile ker vidim, da si zelo zamorjen s tem tvojim problemom.
MOrda pa je res problem mobitela, amapk na tvoji lokaciji oz. mobitelovem oddajniku.

Poznaš koga ki ima iphone in mobitel? da sprobata še z drugim?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 21.01.2010 23:42:17
Aha no se mi je zdelo da me zesaš Smile

Ja torej danes sem dobil novo simko ampak se mi se vedno ugasne telefon ob uporabi edge povezave ko grem na safari ali gmail... Skratka kar koli prenasam preko edge se ugasne.

Zdaj imam ze tri ure 3g omrezje in brskam s safarijem in maile odpisujem sluzbene pa nobenega problema. Dela kakor mora. Sem pa zadevo testiral na vecih lokacijah:

- Medvode
- Ljubljana (smartinska, cel btc skori, sentvid)
- Izola
- Koper

Mislim da ni problem bazna postaja.

Je mozno da je problem v temu ker preko edge se podatki prenasajo pocasneje in se telefon izklopi "iz varnostnih razlogov"?

Ker sodelavec ima tudi iphona in ta novo pametno mobitelovo simko in se mu ne ugasa. Je pa res da ima stalnona 3g in ne edge.

Kar je pA se najbolj cudno je to, da mi z tusmobilovo sim kartico deluje edge brez tezav - kot da bi uporabljal 3g od mobitela. Torej se mi ne ugasa.

Meni to vse ne gre skupaj in je sigurno nekje trik.

Je mozno, da ima mobitel pocasnejsi prenos podatkov kot tusmobil na edge povezavi (torej oba operaterja na edge)?

Lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 22.01.2010 13:23:32
Mogoče pa imajo te novejše različice iphona (od 42. tedna naprej) nek "bug" kateri bi naj bil odpravljen v različici 4.0 ki pride kmalu vn.

Sedaj imam gor 3.1.2. tako je že bilo ob nakupu aparata, ker moj je narejen v 50. tednu leta 2009.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 24.01.2010 13:14:08
Ze 15 ur imam vstavljeno sim kartico od tusmobila v iphonu in na veliko uporabljam internet safari in gmail preko edge in se mi niti en krat ni ugasnil....

Mislite, da bi mogu to napako sporocit na mobitel? Ocitno je njihov edge drugacen od tusmobilovega edga.

Ceprav mislim, da mi ne bodo hoteli pomagat, ker oni pac nimajo "podpore" za iphona saj ga ne prodajajo.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 24.01.2010 14:08:34
No naj se to dodam, da sem v sluzbi testiral tudi simobilovo sim kartico (orto v nulo) in sem brskal vec kot 3 ure in se NI ugasnil.

Se ena nelogika vec...

Sem zdaj sporocil na mobitelov center vse skupaj. Bodo zadevo poskusili preverit in mi sporocijo. Lahko da je celo kaka napaka na moji stevilki?

Bomo videli. Sporocim ko kej zvem Smile

lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 24.01.2010 15:18:07
pa si dal med restorom set as new phone ?? kr če si ga iz backupa si mogoče kako nesnago prenesel in ti dela isto kot na prejšnem iphonu
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 24.01.2010 15:58:38
Sem ja... Kar 3x vendar ne pomaga to za edge signal od mobitela.

Pomojem sta tukaj kriva omrezje edge in posledicno telefon. Ko se podatki prenasajo preko edga se prenasajo neke "kode" ce lahko temu tako recem. In iphone zazna neko kodo kot ukaz: ugasni se.

Ocitno imata simobil in tusmobil druge vrste "kod" za prenos podatkov na edge. Vsaj jaz si tako predstavljam vso to zadevo, saj druge razlage ne poznam oz si je ne znam postavit. Ta se mi zdi najbolj priblizna.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani