Jabuk
Mac mini 2009 in Intel Postville SSD?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.01.2010 13:23:24
Mac mini 2009 in Intel Postville SSD?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Že od nakupa dalje me srbi da bi nadgradil svojega minija z SSD-jem. Vidim da je bilo že nekaj uporabnikov ki so vgrajevali SSD-je v svoje Mace pa me nekaj zanima.

Očitno si še zdaj niso sklepni ali miniju odleti garancija če ga odpreš? Koliko cca. bi bila otroška doba minija? Predvidevam da če deluje OK že dober mesec da je sorazmerno zanesljiv. (knok knok ) Smile

Glede na to da je mini danes že kar glasnejši kot takrat ko sem ga kupil me zanima ali je glavni krivec za ta zvok ventilator ali disk? Vent se obrača z 1500rpm konstantno? Toliko da vem koliko bi proftiral pri tišini če vgradim SSD. Rolling Eyes

Kar pa me najbolj skrbi glede na to da procesor hendla tudi z I/O operacijami - temperatura. Teoretično če procesor izvaja operacije eno za drugo in občasno pride do prekinitve zaradi I/O prenosa ni nič narobe. Skrbi me ker imajo SSD-ji precej večjo količino prenosa podatkov da ne bo CPE zaseden samo z I/O prenosi in posledično zaradi konstantne obremenitve CPE bila temperatura +++.

Skratka tiste ki so se že ukvarjali z SSD-ji prosim za kakšno mnenje? Moj cilj je še hitrejše in še tišje delovanje.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 15.01.2010 14:51:58
Malo blodis.

Garancija ti odleti v vsakem primeru.

Ce hoces tisino, najprej poglej, kaj je vir hrupa.

SSD pogon se kupuje, ce hoces hitrost in si zato pripravljen zrtovati prostor na disku. SSD pogoni (konkretno intelov) imajo kapaciteto najvec 160 GB za 440 €. Za pimerjavo: 1 TB disk te pride 90 €.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 15.01.2010 14:57:39
Nič ne blodim. Tišina je pač gratis. Zadostuje mi 60GB disk, četudi klasičen. Gre se mi za to da če želim jaz pohitrit sistem z SSDjem ki me pride slabih 200€ da ne bo sedaj proc non-stop delal samo za disk, se orenk zato segreval in posledično se ventilator vrtel ko zmešan.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 15.01.2010 15:32:05
Ed Wood je napisal/a:
bo sedaj proc non-stop delal samo za disk, se orenk zato segreval in posledično se ventilator vrtel ko zmešan.

To nima veze z bananinimi olupki. Ce bos kaj dosti kopiral, bo disk delal, sicer pa ne.

Ed Wood je napisal/a:
Kar pa me najbolj skrbi glede na to da procesor hendla tudi z I/O operacijami - temperatura. Teoretično če procesor izvaja operacije eno za drugo in občasno pride do prekinitve zaradi I/O prenosa ni nič narobe. Skrbi me ker imajo SSD-ji precej večjo količino prenosa podatkov da ne bo CPE zaseden samo z I/O prenosi in posledično zaradi konstantne obremenitve CPE bila temperatura +++.

To so blodnje. Confused

To pisem, kot nekdo, ki podobne probleme resuje na dnevni bazi. Aktivnost trdega diska nima nobene veze s temperaturo procesorja. Izjema so razna RAID polja z vec trdimi diski, kar pa ne pride v postev za povprecnega uporabnika.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 15.01.2010 15:36:23
PS:
Ce je racunalnik se v garanciji in je ventilatr glasen, preprosto uveljavljaj garancijo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 15.01.2010 17:45:10
No moje mnenje je, da v ohišju kot je Mac Mini sigurno toplota trdega diska vpliva na skupno temperaturo in posledično tudi na hitrehše delovanje ventilatorje.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 15.01.2010 18:06:35
SSD je hladen ko spricer.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 15.01.2010 22:02:04
a ni tak , da če menjaš disk in ram , ti garancije še vedno ostane, kr pri macbook proju maš celo v navodilih kako menjati disk in ram
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 16.01.2010 08:38:20
ja sam pri prenosnikih se lazje zamenja saj use dostopas iz predelka za baterijo... minija je pa treba odpret...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani