USB ključek, OS X --> Windows - težave
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 08.01.2010 10:53:30 |
|
real001 je napisal/a: | aco je napisal/a: | da si sposodim temo: je možno formatirati USB ključek v NTFS na Macu? |
Pojdi v Disk Utility\Erase\Format, pa izbereš NTFS... |
ja brez facfusa pa ntfs-3g bolj težko, ma taja prov da samo fat  čene se pa tud taja moti ker lahko formatiraš tud v ntfs.. sam kukr sm jaz delu s tem mac fusom dela kr težave.. tko da če nimate večjih datotek kot 4gb uporabljite fat32
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Vulcan |
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 08.01.2010 15:24:44 |
|
In kaksne pa so tezave? 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 11.01.2010 19:13:03 |
|
macata: nasel sem nek program, ki izbrise te .DS fajle: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/23991
Nekdo spodaj je celo napisal kar terminal komando: sudo find / -name ".DS_Store" -exec rm -f {}\;
Ampak spomnim se, da si nekaj govoril, da bi z izbrisanjem DS fajlov lahko povzrocil, da bi postale datoteke koruptirane ali nekaj takega?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 11.01.2010 20:59:24 |
|
real001 je napisal/a: | macata: nasel sem nek program, ki izbrise te .DS fajle: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/23991
Nekdo spodaj je celo napisal kar terminal komando: sudo find / -name ".DS_Store" -exec rm -f {}\;
Ampak spomnim se, da si nekaj govoril, da bi z izbrisanjem DS fajlov lahko povzrocil, da bi postale datoteke koruptirane ali nekaj takega? |
Ni potrebe (oz. je celo nevarno) brisat skrite file kar povprek. Predvsem tistih, za katere vemo čemu služijo.
.DS_Store je legalen file, v katerega OSX zapisuje npr. pozicije ikon, razporeditev in dimenzije oken, velikost ikon, itd.
http://en.wikipedia.org/wiki/.DS_Store
Tebi nagajajo fili, ki imajo spredaj še ._ torej ._.DS_Store, kar je po macovi sintaksi oznaka za resource fork posameznega fila, torej v tem primeru resource fork od .DS_Store. Tak resource fork fila .DS_Store baje nima smisla da obstaja, zato špekulirajo, da so ga uporabili za zaščito proti kopiranju.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 11.01.2010 21:48:44 |
|
macata je napisal/a: | real001 je napisal/a: | macata: nasel sem nek program, ki izbrise te .DS fajle: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/23991
Ampak spomnim se, da si nekaj govoril, da bi z izbrisanjem DS fajlov lahko povzrocil, da bi postale datoteke koruptirane ali nekaj takega? |
Ni potrebe (oz. je celo nevarno) brisat skrite file kar povprek. Predvsem tistih, za katere vemo čemu služijo.
.DS_Store je legalen file, v katerega OSX zapisuje npr. pozicije ikon, razporeditev in dimenzije oken, velikost ikon, itd.
http://en.wikipedia.org/wiki/.DS_Store
Tebi nagajajo fili, ki imajo spredaj še ._ torej ._.DS_Store, kar je po macovi sintaksi oznaka za resource fork posameznega fila, torej v tem primeru resource fork od .DS_Store. Tak resource fork fila .DS_Store baje nima smisla da obstaja, zato špekulirajo, da so ga uporabili za zaščito proti kopiranju. |
Najprej sem mislil, da je to kaksno copyright sranje glede kopiranja muzike. Ampak danes sem tak ._.DS_Store file nasel tudi v enem izmed mojih folderjev z dokumenti (.doc), kar pa res nima zveze s copyrightom. Zato me vedno bolj skrbi, kako bom sploh se delal backupe, ce bojo kar tako dolocene mape, ki se jih ne bo dalo prenesti na zunanji disk........
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 11.01.2010 22:32:19 |
|
Saj ni problemov, če imaš disk sformatiran z enim od mac file sistemov. Ravno zato sem si jaz postavil file server na miniju, na katerega lahko tudi dostopam s PCji in ni več podobnih problemov.
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=104771#104771
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 11.01.2010 23:31:49 |
|
Ha, zanimivo..  Dobro imaš to porihtano...
Kaj potem misliš, da bi se zgodilo, če bi pobrisal samo ._.DS_Store fajle?
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 12.01.2010 00:40:04 |
|
real001 je napisal/a: | Ha, zanimivo.. Dobro imaš to porihtano...
Kaj potem misliš, da bi se zgodilo, če bi pobrisal samo ._.DS_Store fajle? |
Pomoje nič strašnega. Bi bilo pa dobro še prebrskat po netu. Ni vrag da je kdo že to sprobal.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 12.01.2010 15:17:40 |
|
real001 je napisal/a: | Ha, zanimivo.. Dobro imaš to porihtano...
.DS_Store datoteke ti shranijo ikone datotek (če si jih kaj spreminjal, npr. mape), pozicjico in velikost okna v Finderju ipd.
Ne bi se zgodilo nič hudega, če izbrišeš te datoteke.
Sam uporabljam v ozadju program Blue Harvester, ki mi skrbi, da na ne-HFS particijah in drugje MacOS ne ustvarja zgoraj omenjeno datoteko.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 12.01.2010 17:08:18 |
|
wildapple je napisal/a: | real001 je napisal/a: | Ha, zanimivo.. Dobro imaš to porihtano...
.DS_Store datoteke ti shranijo ikone datotek (če si jih kaj spreminjal, npr. mape), pozicjico in velikost okna v Finderju ipd.
Sam uporabljam v ozadju program Blue Harvester, ki mi skrbi, da na ne-HFS particijah in drugje MacOS ne ustvarja zgoraj omenjeno datoteko. |
Ni problem .DS_Store ampak ._.DS_Store, zaradi katere ne more kopirat folderjev na USB ključek.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 12.01.2010 19:46:48 |
|
Aja, se opravičujem.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 12.01.2010 22:08:35 |
|
macata je napisal/a: | wildapple je napisal/a: | real001 je napisal/a: | Ha, zanimivo.. Dobro imaš to porihtano...
Sam uporabljam v ozadju program Blue Harvester, ki mi skrbi, da na ne-HFS particijah in drugje MacOS ne ustvarja zgoraj omenjeno datoteko. |
Ni problem .DS_Store ampak ._.DS_Store, zaradi katere ne more kopirat folderjev na USB ključek. |
Čudno je tudi to, da se v nekaterih folderjih/albumih, kjer imam poleg mp3jev še naslovnico albuma v jpg formatu pojavi tudi skriti file ._ime-slike.jpg , ne pa tudi ._.DS_Store file - takrat pa bo ta ._ime-slike.jpg file preprečil kopiranje folderja na USB, in NE ._.DS_Store..... Za znoret.......
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Vulcan |
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 16.01.2010 23:01:41 |
|
|
 |