Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
MacBook Pro 2,26 GHz vs MacBook 2,26GHz
Jablanator

Jablanator

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.12.2009 08:52:23
MacBook Pro 2,26 GHz vs MacBook 2,26GHz
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Odločam se za nakup prenosnika do 1200€, pa se ne vem katerega bi izbral (hocem mali ekran; 13"). Glede na to, da sta za tak znesek možna le dva appla, se odločam le med njima.

Vem da je MacBook Pro boljši, vendar po specifikacijah se mi zdita oba enaka, plus tega ima navadni MacBook 250GB disk. Edina prednost doticnega MacBooka Proja je osvetljena tipkovnica in pa stekleni touchpad. Razlika v ceni je pa 200€...

Katerega po vašem mnenju naj izberem ?

Še link do obeh
http://www.mimovrste.com/katalog/compare.php?mode=select&product_id1=2750177332&product_id2=2750202422

Hvala za pomoč.

Ps.: prodajam pa Ibooka G4 (http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=116517)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 26.12.2009 08:57:07
Če ti je pomembna osvetljena tipkovnica, izberi MBP-ja; dejansko pa ti sam veš, koliko denarja lahko porabiš za nakup računalnika. Jaz bi tistih 200 € raje vložil v kakšen zunanji monitor (če ga še nimaš), mogoče kakšen zunanji trdi disk (če ga še nimaš), ali pa enostavno prišparal.

Meni osebno steklen Touchpad ni všeč. Ampak to je samo moje mnenje, moj kolega pa je izredno navdušen nad tem.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 26.12.2009 09:05:24
wildapple je napisal/a:
Če ti je pomembna osvetljena tipkovnica, izberi MBP-ja; dejansko pa ti sam veš, koliko denarja lahko porabiš za nakup računalnika. Jaz bi tistih 200 € raje vložil v kakšen zunanji monitor (če ga še nimaš), mogoče kakšen zunanji trdi disk (če ga še nimaš), ali pa enostavno prišparal.

Meni osebno steklen Touchpad ni všeč. Ampak to je samo moje mnenje, moj kolega pa je izredno navdušen nad tem.

Osvetlitev tipkovnice je super zadeva, vendar ne vem, če bi samo zaradi tega plačal 200€ več.

Meni je pomemben procesor, ram in disk
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 26.12.2009 09:44:32
jfk je napisal/a:
Osvetlitev tipkovnice je super zadeva, vendar ne vem, če bi samo zaradi tega plačal 200€ več.

Meni je pomemben procesor, ram in disk

Če sta po specifikacijah sodeč ista, bi se sam odločil za navadnega MB-a.
Ampak, ali si 100% prepričan, da je tisti 2,26 GHz-ni MBP še dobavljiv? Ker trenutno novi, najpočasnejši MBP, katerega lahko kupiš je 2,53 GHz-ni. Mogoče so ostale še kakšne stare zaloge? Vendar v to dvomim, saj piše, da je dobava 5 dni.

Aja, še ena malenkost: MB ima plastično ohišje, MBP pa aluminij. Nekateri ne marajo plastike.

Sicer pa so po napisanem sodeč (na drugih straneh, forumih) nova plastična ohišja od MB-a trša od starih plastičnih, belih modelov.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 26.12.2009 10:00:27
V bigbangu je pro se dobavljiv. Ampak glede na povedano, se bom verjetno odlocil za belega MacBooka, saj me plasticno ohisje ne moti (trenutno imam Ibooka G4, ki je pravtako plasticen).

Nisem se pa 100% odlocen
Jablanator

Jablanator

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 26.12.2009 17:24:54
Alu ohišje ni malenkost. Prav v tem je razlika saj je Pro veliko bolj hard-wearing. Tudi novi Macbook ima glass trackpad!
V enem dobrem review-ju na ameriški strani je bil podan dober stavek. "Novega macbooka smo v pisarni po treh urah uporabe vidno poškodovali že samo s prenašanjem iz mize na mizo zaradi občutljivega ohišja. Če kolebate med nakupom navadnega ter Pro-ja, raje nekaj petkov ter sobot ne idite s prijatelji ven in prihranite ta drobiž dokler ne boste imeli dovolj za Pro-ja. Ne bo vam žal."

Vglavnem, tudi ekran je vidno boljši, osnovna plošča ni enaka. Se pravi razlike niso samo v ohišju ter ekranu.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 26.12.2009 21:23:15
Glede poskodb plasticnega ohisja se ne strinjam, ker je na mojem ibooku zelo malo poskodb, pa ga nimam skozi na enem mestu. Ga nosim okoli, je pa res, da pazim na njega. Sem pa siguren, da se tudi aluminjasto ohisje poskoduje ob neprimernem ravnanju.
Se pa tudi strinjam, da ima pro prednosti, drugace ne bi bil pro.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 26.12.2009 22:28:37
Plastika vs. alu? Odvisno je od uporabnike, ne od material. Doma je en MB white, ki je že kaj prepotoval, ki ga ima tamala za filme gledat, ampak se nanj pazi. Nič se mu ne poznajo leta (2,5). Pa MBP, ki je tak ko da je bil v vojni. Res je, da je stano na poi, ampak če recimo uporabnik mirno da računalnik v torbo na ključe, se ni za čudit, da je ohišje poraskano, itd ...
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 27.12.2009 04:51:11
jakaracman je napisal/a:
Plastika vs. alu? Odvisno je od uporabnike, ne od material. Doma je en MB white, ki je že kaj prepotoval, ki ga ima tamala za filme gledat, ampak se nanj pazi. Nič se mu ne poznajo leta (2,5). Pa MBP, ki je tak ko da je bil v vojni. Res je, da je stano na poi, ampak če recimo uporabnik mirno da računalnik v torbo na ključe, se ni za čudit, da je ohišje poraskano, itd ...

tocno to sem zelel povedat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 27.12.2009 18:13:31
MacBook Pro
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 27.12.2009 18:33:17
Zdj je tko, jest sm kupu novi macbook, tudi ta ima novi trackpad kot pro in LED osvetlitev, pravtako ddr3 rame.
Bral sem, da se ta novi macbook unibody ki je polikarbonata sestavljen dosti bol odporen na udarce saj ne poči kar tako, bolj je "natezen" res pa je da se hitreje odrsa, drugače sem pa zelo zadovoljen, razen trackpada, ki mi nekaj nagaja ampak mislim da je težava v programski opremi.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 14.01.2010 20:24:27
Povprašal bi vas še, če je med ALU unibody 13" macbookom in 13" macbook pro-jem še kašna razlika poleg očitnih - FW porta in SD card reader-ja?

Je kakšna razlika v kvaliteti matrike ekranov, zmogljivosti baterije, ali kaj podobnega? Ima ALU varianta osvetljene tipke?

Cincam namreč, če bi zelo ugodno vzel rabljenega alu unibody MB, ali bi rajše še malo prišparal za novega osnovnega 13" MBP z podaljšano garancijo.
Fizično sta skoraj ista, po specifikacijah tudi, če so še kašni skriti minusi pa ne vem. Če jih ni grem sigurno v nakup rabljenega MB. Confused
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 14.01.2010 21:37:35
Alu nima osvetljenih tipk.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 14.01.2010 22:16:08
Silver je napisal/a:
Povprašal bi vas še, če je med ALU unibody 13" macbookom in 13" macbook pro-jem še kašna razlika poleg očitnih - FW porta in SD card reader-ja?

Je kakšna razlika v kvaliteti matrike ekranov, zmogljivosti baterije, ali kaj podobnega? Ima ALU varianta osvetljene tipke?

Cincam namreč, če bi zelo ugodno vzel rabljenega alu unibody MB, ali bi rajše še malo prišparal za novega osnovnega 13" MBP z podaljšano garancijo.
Fizično sta skoraj ista, po specifikacijah tudi, če so še kašni skriti minusi pa ne vem. Če jih ni grem sigurno v nakup rabljenega MB. Confused

Osnovni model unibodya alu je bolj švoh kot pro, nima osvetlitve tipkovnice, baterija je manj zmogljiva, ekrani pa so različni že znotraj posameznih serij, če nisi neki pro tega tako ali tako ne boš opazil ker so vsi kvalitetni.
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 14.01.2010 22:27:33
Koliko je razlike v bateriji? Če je kak konkreten podatek o kapaciteti ali pa kak test s primerjavo. Ravnokar našel, da ima 45Wh in naj bi imel nekje 5h avtonomije.
Za ekran mi je vseeno, ker imam za resno delo še en ekran.

Se pa pozna, da je bil PRO izdelan kot nadgradnja prvega alu modela, zato tudi razlika v slabšo smer.

Nazadnje urejal/a Silver Čet 14. Jan 2010 22:31; skupaj popravljeno 1 krat
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 14.01.2010 22:30:06
kor vem je biu pro narejen is power booka...
sicer pa js bi uzeu MBP ker se mi uzen zdi da je backlight keyboard pomembn...pa tut pogledat bi blo treba use razlike med alu MBjem in 13 MBPjem... k razlike sigurno so tut v specsih
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 15.01.2010 09:14:13
Silver je napisal/a:
Koliko je razlike v bateriji? Če je kak konkreten podatek o kapaciteti ali pa kak test s primerjavo. Ravnokar našel, da ima 45Wh in naj bi imel nekje 5h avtonomije.
Za ekran mi je vseeno, ker imam za resno delo še en ekran.

Se pa pozna, da je bil PRO izdelan kot nadgradnja prvega alu modela, zato tudi razlika v slabšo smer.

Na apple-ovi strani obljubljajo do 7ur avtonomije
http://www.apple.com/macbook/
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 15.01.2010 09:33:13
Sem tudi sam izbiral med tema dvema. Izbral sem MBP, pa mi ni žal. Je velika prednost v osvetljeni tipkovnici in ohišju. Pri obeh modelih je potrebno prvo povečati ram.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 15.01.2010 11:55:17
ktm640 je napisal/a:
Sem tudi sam izbiral med tema dvema. Izbral sem MBP, pa mi ni žal. Je velika prednost v osvetljeni tipkovnici in ohišju. Pri obeh modelih je potrebno prvo povečati ram.

Odvisno za kaj potrebuješ prenosnik. 2GB je čisto dovolj za neko normalno delo. Če pa bi rad delal kaj z grafiko, pa bi si jaz raje kupil iMaca z 21+" zaslonom za normalno delo, ker na 13.3" ni glih udobno počet take stvari. Sicer pa je to stvar presoje posameznika.
Se pa sigurno strinjam, da rama ni nikoli preveč.

Pa še ram ni glih poceni. Mislim, da je okoli 80€ za 2gb palčko.

LP
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 15.01.2010 13:25:24
ram stane 90 evrov za 4 GB
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani