Jabuk
Airport extreme problem s pcjem
Jablanator

Jablanator

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 24.12.2009 00:53:07
Airport extreme problem s pcjem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo,

pred parimi dnevi sem kupil airport extreme. Problem seveda nastane pri pcju (macbook deluje kot mora) ki je n-draft (laptop hp8710p), namreč deluje zeeelo počasi, ko grem delat speed test mi pokaže ubogih 0,2 Mbs, ko pa se povežem še enkrat, začne delovati normalno 10Mbs! Vsakič ko se pc prebudi iz sleepa je počasen in morm kliknit nek drug network in nato nazaj mojega da je vse ok! Na omrežje so priljučeni en macbook n-draft, zgoraj omenjeni pc, in še en laptop ki pa ni n-draft!
Ko je pc počasen mi v airport utillity na win 7 ne najde APE, ko pa normalno deluje pa ga seveda najde!

Prosim za pomoč
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 24.12.2009 10:17:34
zajebu si pr nakupu.. http://www.telos.si/draytek/Vigor2910G.htm + 1 tb zunanji disk
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 24.12.2009 11:39:59
hhsk zakaj pa je zajebal z nakupom? Meni deluje super ze vec kot leto, niti ene tezave... Mnogo kolegov pa ima ogromnov tezav s svojimi routerji drugih proizvajalcev...

Mogoce je tezava v gonilnikih na Win7 ali v samem Win...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 24.12.2009 11:48:13
zato k ni nč posebnga za ta denar... vrjetno ma tud en čist povprečen procesor.. tko da prenosi nad 15mbit so že kr iluzija Smile sej vrjetno dela use out of box sam jaz osebno bi za ta denar nabavu bolšu ruter..

aja bob.. pr men je na ta tvoj način sral moj asus k sm meu przgan torrent client.. pr men je biu kriv fw od ruterja..
znajo bit pa tud windowsi ker tale 7ka ga kr serje z driverji..
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 24.12.2009 12:25:00
Jaz mam še staro (prvo) generacijo airport extreme-a in preko 802.11n prenosi brez težav dosežejo 50+Mbit/s (ne vem od kod tebi podatek, da je 15Mbit/s iluzija). Mogoče si mislil prenose na WAN portu? Tam pa žal nimam 15Mbit povezave in ne morem potrditi...

Definitivno je tisti Vigor boljši router od extreme-a. Ampak je skoraj gotovo dražji (zakaj nimajo nikjer napisanih cen?)... in za povprečnega uporabnika prezahteven za nastaviti.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 24.12.2009 12:32:08
mikrohard je napisal/a:
Jaz mam še staro (prvo) generacijo airport extreme-a in preko 802.11n prenosi brez težav dosežejo 50+Mbit/s (ne vem od kod tebi podatek, da je 15Mbit/s iluzija). Mogoče si mislil prenose na WAN portu? Tam pa žal nimam 15Mbit povezave in ne morem potrditi...

Definitivno je tisti Vigor boljši router od extreme-a. Ampak je skoraj gotovo dražji (zakaj nimajo nikjer napisanih cen?)... in za povprečnega uporabnika prezahteven za nastaviti.

Tudi jaz imam še čisto prvo generacijo, prvega APX-a, ki se ga je dalo dobit... Špila ko šus, ne vem če sem ga v 3h letih mogel 5x resetirat. Pa je gor priključenih kar nekaj naprav...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 24.12.2009 13:43:22
mikrohard je napisal/a:

seveda wan kaj si pa mislu..
cena je pa mislm da tm tm.. 200eu res pa je da nima diska notr.. za 50eu maš še zunanji disk prek uzb
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 24.12.2009 14:06:43
Sem šel prav gledat teste....
WAN-WLAN povezava pride baje do 30Mbit/s...
WAN-LAN povezava pa celo do 60Mbit/s...
In to so rezultati za staro verzijo....
Za novo piše pa tole:
Citiram:
Wired LAN-to-WAN speeds now top 70 Mbps, and Wi-Fi-to-WAN speeds exceed 50 Mbps.

Torej dosti višje od tistih 15Mbit...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 24.12.2009 14:54:32
Sam ne kopujem izdelkov le glee na zmoznosti, ampak morajo se nekako izgledati... Pri Applu pazijo na design in to mi je vsec, ker v prostoru delujejo ql in ne kot tujek, skupaj lepljena poceni plastika...

Rajsi dam vec za izdelek, kot pa da imam doma grdobo. Sluzbena deformacija pac.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 24.12.2009 15:36:59
uglavnem...dejmo se vrnt nazaj k mojmu problemu Smile
zihr ma kdo kakšno konkretno rešitev...radio mode je sedaj naštiman na 802.11a/n - 802.11b/g! kaj bi še lahko bil problem!

p.s. tut moj wirelles printer kr naenkrat ne dela več, in ko sem softwear od printerja na novo inštaliral in izbral opcijo wirelles ni najdel APE!

p.p.s če si med pc-jem(a,b,g) in macom(a,b,g,n) pošiljam stvari, kok bi mogla bit največja hitrost?

lp
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 24.12.2009 15:50:05
Probaj zamenjati driverje na tem PC-ju, kjer ti ne dela stvar.... probaj tudi ročno določiti hitrost (npr. 802.11g - je še vedno hitreje od tega, kar omenjaš).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 24.12.2009 17:27:40
pomoje ni fore protokolov.. ja hitrost je pa tko k je napisu mikrohard.. 50mbit po kabli.. pa jaz rečem da max. do 20mbit po zraku na dobrem signalu.. os pa itak nima veze pr hitrosti
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 24.12.2009 17:28:55
mikrohard je napisal/a:
Sem šel prav gledat teste....
WAN-WLAN povezava pride baje do 30Mbit/s...
WAN-LAN povezava pa celo do 60Mbit/s...
In to so rezultati za staro verzijo....
Za novo piše pa tole:
Citiram:
Wired LAN-to-WAN speeds now top 70 Mbps, and Wi-Fi-to-WAN speeds exceed 50 Mbps.

Torej dosti višje od tistih 15Mbit...

šel si pogledat .. na pejđ? ne vrjamem v to..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 24.12.2009 17:31:07
haroker je napisal/a:
Sam ne kopujem izdelkov le glee na zmoznosti, ampak morajo se nekako izgledati... Pri Applu pazijo na design in to mi je vsec, ker v prostoru delujejo ql in ne kot tujek, skupaj lepljena poceni plastika...

Rajsi dam vec za izdelek, kot pa da imam doma grdobo. Sluzbena deformacija pac.

valda da pogledaš na izgled.. sam jaz k mam 70m od enga bloka do druzga.. pa 20mbit optiko.. se mi mal jebe za izgled važn da leti
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani