Jabuk
Počil ekran na macbooku!
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 21.12.2009 22:22:32
Počil ekran na macbooku!
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No na našem macbooku aluminium je počila ta plastika, ki je položena čez ekran. Enkrat se je okrušil rob ekrana, ko ga je nekdo hotel zapret in je bilo verjetno nekaj trdega vmes, bilo je samo malo odkrušeno in se nismo pretirano sekirali zaradi tega. Sedaj po nekaj tednih pa je nastala nekaj cm dolga razpoka, ki pa se iz dneva v dan širi. Sicer se vidi samo če pogledaš pod določenimi koti, ampak imam zelo slab občutek zaradi tega.

Zdaj me zanima, a se to splača dat popravljat, se zamenja samo plastika čez ekran ali je treba zamenjat kar cel ekran? In kam je najbolje peljat na servis?

Hvala za nasvete!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 22.12.2009 00:10:26
očitno ti je počila zgolj povrnjihca in zaslon (še) ni razlit. bolj, ko boš prepogibal zaslon, slabše bo. pusti ga povsem pri miru!

enako se je nekoč pripetilo meni na mbpju. če imaš dom zavarovan potem poskusi uveljavljat strojelom, še bolje pa pokliči svojega agenta.

sicer bo kvalitetno odpravljen problem le v paketu z novim zaslonom ter ohišjem, kar pa po moji oceni, če sklepam glede na strošek svojega peripetljaja, vsaj 400-500€, brez dela.

toplo odsvetujem proservis, kamor sem nesel popravljat svojega mbpa, kjer so mi sicer zamenjali zaslon a so mi poškodovali ohišje - mesarji!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ruše
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 22.12.2009 14:32:27
nisi bil edini ka so ti kaj zasrali.
men so deformirali ohišje pa še nekot so naredli da se mi ne hladi več tak vredi Sad

glede popravila.
Probaj najt neki tisto ka ti je poknilo pa si sam doma zamenjaj, al pa nesi enemu ka zna pa veš da ti bo naredil zastojn al pa bol poceni. Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 23.12.2009 19:45:27
Imamo zavarovane premičnine v hiši, se bom pozanimal če se da v takem primeru kaj ukrenit Wink Upam da se bo dalo kaj zrihtat, ker 500€ je malo too much, potem raje tega prodam za kakih 400€ in potem kupim kar nov prenosnik.

Kaj pa v epl na tržaški cesti v ljubljani, je v redu servis?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 23.12.2009 20:22:45
Re: Počil ekran na macbooku!
Bizy46 je napisal/a:
... nekaj trdega vmes..

Cool
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #6   Objavljeno 27.12.2009 15:10:33
Bizy46 je napisal/a:
Imamo zavarovane premičnine v hiši, se bom pozanimal če se da v takem primeru kaj ukrenit Wink Upam da se bo dalo kaj zrihtat, ker 500€ je malo too much, potem raje tega prodam za kakih 400€ in potem kupim kar nov prenosnik.

Men se je ekran razlil, ker sem padel pred blokom, pa je bil mackbook lepo zaščiten v torbi, ki je zelo trda Sad in se ga nesel v epl.Zdj čakam, da me pokličejo kdaj bodo poravli.Sem imel pa tisto garancijo za tri leta.Malo me skrbi, da mi neb blo potrebno plačat.So bli pa na epl-u zelo zelo prijazni.Zdj sam upam, k preveč hvalim, da ne bom potem razočaran.
Kaj mislite, a bo potrebno kaj plačat, glede nato, da mam polno garancijo, a ma že kdo kakšne izkušnje?Hvala.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 27.12.2009 15:30:50
bl4ckb1rd je napisal/a:
Bizy46 je napisal/a:

Men se je ekran razlil, ker sem padel pred blokom, pa je bil mackbook lepo zaščiten v torbi, ki je zelo trda Sad in se ga nesel v epl.Zdj čakam, da me pokličejo kdaj bodo poravli.Sem imel pa tisto garancijo za tri leta.Malo me skrbi, da mi neb blo potrebno plačat.So bli pa na epl-u zelo zelo prijazni.Zdj sam upam, k preveč hvalim, da ne bom potem razočaran.
Kaj mislite, a bo potrebno kaj plačat, glede nato, da mam polno garancijo, a ma že kdo kakšne izkušnje?Hvala.

Če imaš kakšen apple care pol garancija splo he bo veljala.
Če imaš kako bigbangovo "se Zgodi" boš moral 33% stroška krit sam, kar pa verjamem da ne bo poceni saj bo vendarle potrebno menjali vsaj LCD enkrat, če ni kaj drugega še poškodovanega.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #8   Objavljeno 27.12.2009 15:34:33
Nimam niti apple care niti "se zgodi", ampak od epl-a tisto 3 letno garancijo, ki je kompletna in se imenuje Polna zaščita.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 27.12.2009 17:34:25
Kolikor vem je enako kot pri Bigbangovi, torej 33% stroška plačaš sam. Zna biti hitro par 100 evrov.

Kupil si neko dodatno zavarovanje, pa niti ne veš, kaj je vključeno, koliko krije ipd?????
Nesel si na srevis, pa nisi vprašal, koliko bo vsaj okvirno stalo popravilo?
A prideš do mene, da ti še jaz kaj prodam?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 06.01.2010 13:42:37
Jaz sem šel tudi na epl in so mi rekli da je treba zamenjat cel ekran, kar pa bi prišlo nekje od 600-700€ Surprised ker apple naj ne bi prodajal samo stekla za ekran.

Potem pa sem gledal malo po youtube in zasledil tutorial kako se to zamenja. Z njihove strani (POWERBOOKMEDIC.com) sem naročil steklo in ga zamenjal sam in sploh ni tako težko. Skupni stroški zamenjave so bili 100€ ! Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #11   Objavljeno 06.01.2010 13:59:09
Bizy46 je napisal/a:
Jaz sem šel tudi na epl in so mi rekli da je treba zamenjat cel ekran, kar pa bi prišlo nekje od 600-700€ Surprised ker apple naj ne bi prodajal samo stekla za ekran.

Potem pa sem gledal malo po youtube in zasledil tutorial kako se to zamenja. Z njihove strani (POWERBOOKMEDIC.com) sem naročil steklo in ga zamenjal sam in sploh ni tako težko. Skupni stroški zamenjave so bili 100€ ! Very Happy

Zdravo,
pa si imel kakšno zavarovanje?
Ker meni so rekli, da bo prišlo nekako 140€, ker imam polno zaščito.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 07.01.2010 23:25:35
Ne, nisem imel nobenega zavarovanja samo garancijo. Če bi imel, bi dal popravit raje, zdaj vem za drugič ko bom kaj kupoval, da vzamem zaščito, kot je recimo "se zgodi" v Bigbangu.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani