Jabuk
Push
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.10.2009 19:12:34
Push
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zanima me če sploh komu z softwarsko odklenjenim iPhonom deluje PUSH?
In kako mu je to ratalo zrihtati? Po parih urah mi še vedno ne dela, namestil sem tisti fix zdaj še wifi ne dela in v aplikaciji piše connect to itunes to use push notification - konektam se ne zgodi nič. Help?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 04.10.2009 19:15:42
zakaj sploh rabish push?? da ti updata maile kadar ti hoces al kako? jest to sploh ne vem zakaj je?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 04.10.2009 19:18:20
Ne nekako bi ga rabil za beejive im, ebuddy, še najbolj pa za IM+.
Push notifications ti omogoča da greš vn iz aplikacije in še vedno ostaneš na msnju ko ti pa kdo kaj napiše se ti pojavi push tak okenček kot če bi dobil sms kaj ti je kdo poslal. Uporabno.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 04.10.2009 20:06:08
pimzek je napisal/a:
zakaj sploh rabish push?? da ti updata maile kadar ti hoces al kako? jest to sploh ne vem zakaj je?

Push sam po sebi je prevec sirok pojem... Eno je Push Mail ali Push sinhronizacija... ta deluje tudi na softversko odklenjenih iPhone-ih...

Druga zadeva pa je Push Notifications... Ta pa je namenjena raznim programom, da tudi, ko ga ugasnes, je se vedno navidezno online... Tako ti ne kuri baterije in procesorske moci... in dobis obvestilo le takrat, ko te recimo v IM programu nekdo klikne Smile ...

Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 04.10.2009 21:15:22
No jaz sprašujem glede push notifications.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 17.12.2009 22:03:26
Jst mam iPhone 3G odklenjen, jailbreakan, fw: 3.1.2. A bi mi moral delat push notifications? Al to še zmeri ne dela na ½zaklenjenih½ iphonih? sem mal iskal glede tega pa nisen nič našel :S

LP
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 17.12.2009 23:47:12
Ne dela.. Razen ce imas original sim pac na to omrezje na katero je iphone zaklenjen.. Potem pri restoru ga moras aktivirat potem nek certifikat prenest in bo odkepu ga dat nazaj gor.. Zakomplicirano..
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 18.12.2009 08:08:01
Glede na to, da sem že delal s Push Notifications (imam delujoč strežnik in klienta), vam lahko malo razložim, kako stvar deluje in zakaj so problemi z neuradno aktiviranimi telefoni (odklep sam po sebi ni problem).

Torej... push notifications delujejo v smeri od aplikacijskega strežnika, preko applovega strežnika na telefon (to je osnova).
APLIKACIJSKI STREŽNIK ---> APPLE PUSH NOTIFICATIONS SERVICE (APNS) ---> TELEFON

Kako sedaj zadevo izvesti na ta način, da bo sporočilo dobil vedno pravi telefon? Aplikacijski strežnik mora APNS-ju nekako povedati, kateremu telefonu naj posreduje sporočilo. Torej mora imeti nek unikaten ID, po katerem bo APNS vedel, za kater telefon se gre. In ta ID se mora pri restoru spremeniti (če telefon prodaš naprej, nov lastnik ne bo več sprejemal tvojih sporočil), poleg tega mora biti pa za vsako push notifications aplikacijo različen... posledično za to nalogo ne pride v poštev UDID (ki se nikoli ne spremeni... je vezan na HW).

Kje sedaj dobiti tale ID, po katerem bo APNS vedel, za kater telefon in katero aplikacijo se gre? Aplikacijski strežnik ga sam od sebe ne more dobiti... posredovati mu ga mora telefon. Kje ga bo pa dobil telefon? Direktno pri APNS-ju. Ampak za to, da mu bo APNS posredoval tale ID, mu mora telefon posredovati certifikat, ki ga je dobil pri aktivaciji (saj veste... po restoru se mora zadeva spremeniti). In če je bil telefon neuradno aktiviran, tega certifikata ni... in če tega ni, mu APNS ne more posredovati ID-ja, ki je BISTVENEGA pomena za push notifications (preko tega se pač ve, komu so sporočila namenjena).

Kakšne so rešitve?

Prve rešitve (nek Push FIX) so slonele na tem, da so se tile certifikati šerali... ampak si lahko predstavljate, kaj se je dogajalo. Če sta imela dva uporabnika isti certifikat in isto aplikacijo, sta oba dobivala vsa sporočila (od enega in drugega). Tako da ta rešitev res ni prava.

Edina prava rešitev je ta, da telefon na nek način uradno aktiviraš... to se pa lahko naredi le s pravo SIM kartico.

Kdaj bo obstajala boljša rešitev? Glede na to, da sistem deluje s certifikati (ki se jih ne da kar tako kopirati), je to zelo veliko vprašanje. Jaz bi rekel, da le takrat, ko (če) bo apple spremenil način pridobivanja teh ID-jev, ki so pomembni za push notifications.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 18.12.2009 09:54:03
Hvala za izcrpen odgovor skoraj vse stvari sem ze vedel..
Danes sem narocil ta certifikat preko strani www.pushfix.info
Naj bi ga dobil v 12 urah potem pa porocam.. Kolega je ze prej narocil in pravi da mu deluje.. Kaj pravis na to mikrohard?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani