WIN 7 na Macbookpro-ju- DA ali NE?
|
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 10.12.2009 21:58:30 |
|
to je kot bi imel doma parkiranega recimo mercedes S 65 AMG, vozil bi se pa v fičku. alpa, ajde, renoju da smo bolj sodobni
samo da rečeš da ga imaš.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 11.12.2009 08:12:20 |
|
Meni tudi ni jasna ta tema!?
Berem in berem ... in si ne pridem na jasno kaj je s tem tipom!!!!
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič!
iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro
http://sitemile.com/ref/faganel
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 11.12.2009 08:19:53 |
|
faganel je napisal/a: | Meni tudi ni jasna ta tema!?
Berem in berem ... in si ne pridem na jasno kaj je s tem tipom!!!! |
pač na začetku sm teu met sam win 7 na mbp-ju zdej bi pa rad mel oboje...
štekaš zdej?
no kaj mi lhku kdo pove če je uraden boot camp 3 že dobavljiv al ne?
in če ja kje...
lp
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 11.12.2009 08:39:02 |
|
p4nther je napisal/a: | faganel je napisal/a: | Meni tudi ni jasna ta tema!?
štekaš zdej?
in če ja kje...
lp |
Glej ... si predstavljaš izjemno dober kraški teran in zraven pršut ... mmmmmm. In potem te nekaj zagrabi in zmešaš teran z malinovcem!?
To so Win$i na Mac-u ... ne štekam zakaj jih gor bašete?
|
 |
Jabček
Kraj: SG |
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 11.12.2009 08:54:14 |
|
Se strinjam, da mi ni jasno, zakaj imeti samo Win na Mac-u. Zraven Mac-a tako dobiš OS, ki je boljši od Win. Da pa odgovorim, zakaj zraven MacOS-a namestit tudi Win. Zaradi aplikacij. Če imaš neko specifično aplikacijo, brez katere ne moreš in je samo za Win, potem nimaš druge izbire. In vsi, ki tako kritizirate Win7, koliko vas jih je sploh preizkusilo? So končno čisto spodoben sistem, vendar še vedno za MacOS.
Da ne omenjam, da S65 AMG ni dober avto(še bolj offtopic).
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 11.12.2009 10:01:12 |
|
faganel je napisal/a: | p4nther je napisal/a: | faganel je napisal/a: | Meni tudi ni jasna ta tema!?
štekaš zdej?
in če ja kje...
lp |
Glej ... si predstavljaš izjemno dober kraški teran in zraven pršut ... mmmmmm. In potem te nekaj zagrabi in zmešaš teran z malinovcem!?
To so Win$i na Mac-u ... ne štekam zakaj jih gor bašete? |
Lej, eni pač Winse rabijo. Če pa si tako pameten, da lahko recimo meni nainštaliraš na maca delujoč PRO Klik pa se le oglasi. Dobiš jurčka. Sicer pa nehaj pametovat o tem, kako so Winsi nepotrebni in oh in sploh.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Drevo na vzhodu |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 11.12.2009 10:21:38 |
|
alenbec je napisal/a: | No tuki pa nisem pravi naslov. Pomoje bi šlo s kakim Nerotom. Ampak rabiš ISO sliko, ne DMG. Se pa kolikor vem da na netu dobit DMG to ISO converter. |
Da se, rabiš recimo TransMac ali pa MacDrive. S temi lahko zapečeš .dmg sliko diska. Sicer pa bi lahko tudi kakšen PowerISOjem .dmg pretvoril v npr. .iso.
Treba preizkusiti.
MucaMaca je napisal/a: | Lej, eni pač Winse rabijo. Če pa si tako pameten, da lahko recimo meni nainštaliraš na maca delujoč PRO Klik pa se le oglasi. Dobiš jurčka. Sicer pa nehaj pametovat o tem, kako so Winsi nepotrebni in oh in sploh. |
Podpis. Nekateri pizdijo, ker mislijo, da je MacOS edini in pravi. Žal marsikje ni.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 11.12.2009 11:42:33 |
|
Mah ... z Win$i se ubadam že od 3.11 verzije dalje (in zdi se mi, da so le tej bili z najmanj napakami) in sem se jih preobjedel ... zato jih verjetno ne prebavljam več in mi povzročajo alergijo!
Ja, ta KLIK ... še dobro, da sem na drugi banki, kjer ne potrebujem nekih vgrajenih certifikatov...
... sicer pa; ja žal so še aplikacije, ki tečejo le na Win$ih!
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 11.12.2009 12:22:38 |
|
Vzameš Toast, narediš image ga spraviš na disk in zamenjaš končnico v .iso
(To sem delal z dvdji, katerih image sem naredil v toastu pa jih na drugi mašini nisem mogel namauntat, ker ni bilo tam Toasta. Meni je delalo.)
Podobno je menda z .dmg ... spremeniš končnico v .iso (nisem pa čist 100% in tudi nisem sprobal)
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 11.12.2009 13:52:23 |
|
poiskati je potrebno program DMG2ISO, ker samo preimenovanje koncnice DMG v ISO ni dovolj.
|
 |
Jabuček
Kraj: Koritnice/Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 14.12.2009 13:31:21 |
|
Živjo.
Sem nov na forumu in ne mislim odpirat nove teme, zato si bom kar tole izposodil.
Jaz sem si na MBP inštaliral Win7 in BootCamp 3 driverje in dela vse super in kot mora. Imam pa en problem. Če npr. vgasnem Proja se mi ob ponovnem zagonu samodejno zaženejo Winsi :S
Tako da moram vedno pritiskat option key da lahko zaženem OS X.
A magoče ve kdo kako nastavit OS X za primaren OS oz. kako prepričat Proja da mi boota s particije z OS Xom.
Verjetno je kakšna očitna napaka ki sem jo naredil ampak je ne najdem
Vnaprej hvala za odgovore,
strle
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 14.12.2009 18:17:58 |
|
@Strle: maš kar nekaj opcij kako pridi nazaj v OS X. Če si recimo ugasnil Maca, ko si bil v windows se ti bo le-ta ob zagonu zagnal ponovno v windows.
Da to preprečiš lahko držiš takoj po vklopu tipko alt (option) in počakaš, da se prikaže boot menu in potem izbereš disk s OS X.
Druga opcija je, da preden ugasneš maca, ko si v windows klikneš zraven ure z levim gumbom na srebrni/sivi romb (če malo počakaš bo napisalo boot camp). Tukaj imaš potem opcijo Restart to mac OS X (se bo računalnik ponovno zagnal v os x in bo to zopet privzeti OS) ali pa greš v boot camp manager (sredinska opcija v glavnem) in pod target izbereš OS X ali pa Windows. Če boš izbral OS X v target opciji in boš ugasnil maca, ko si v windows se bo ob ponovnem vklopu tudi zagnal v OS X.
Malo na široko ampak upam, da razumeš 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 14.12.2009 18:59:28 |
|
up je napisal/a: | Se strinjam, da mi ni jasno, zakaj imeti samo Win na Mac-u. Zraven Mac-a tako dobiš OS, ki je boljši od Win. Da pa odgovorim, zakaj zraven MacOS-a namestit tudi Win. Zaradi aplikacij. Če imaš neko specifično aplikacijo, brez katere ne moreš in je samo za Win, potem nimaš druge izbire. In vsi, ki tako kritizirate Win7, koliko vas jih je sploh preizkusilo? So končno čisto spodoben sistem, vendar še vedno za MacOS.
Da ne omenjam, da S65 AMG ni dober avto(še bolj offtopic). |
definiraj.
vsa tehnika ki bo v normalnih avtih čez 10 let je že v S klasse. če pa ima poleg vsega še 600 konjičev pol pa itak luksuz...
|
 |
Jabuček
Kraj: Koritnice/Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 14.12.2009 22:50:43 |
|
Najlepša hvala za pomoč lordjimy.
Sem ubral tisto rešitev s target diskom ker je ravno tisto kar sem iskal.
LP, strle
EDIT: Glede S 65 AMG pa je moje mnenje takole...v osnovi in na papirju je odličen avto, ampak ko vso to moč in navor skušaš spravit na cesto v avtu brez downforca pa je majčken problem. + avto mi za vsakodnevno rabo. Je pretrd(vzmetenje, podvozje,...), nepraktičen, prevelik obračalni krog in še in še...
S 65 AMG je mišljen kot 3. ali 4. avto za občasno "frajerisenje" in izživljanje na dirkališčih.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 14.12.2009 23:44:43 |
|
Ah avteki ja....če že pol MB CL 500 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 15.12.2009 09:41:58 |
|
A ni bilo govora, da bo Apple enkrat pred novim letom izdal prave, izboljšane driverje za Bootcamp oz. Win7?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 15.12.2009 11:11:41 |
|
Ja na macrumors je bila res objava, da bi naj verjetno pred koncem leta izšel novi bootcamp, ki bo uradno podpiral Windows 7. Ni pa mus, da bo izšel letos. Upajmo, da bo čeprav driverji, ki so priloženi na Snow Leopard DVDju delujejo dobro v win7 pro 64bit.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 15.12.2009 18:29:20 |
|
lordjimy je napisal/a: | Ja na macrumors je bila res objava, da bi naj verjetno pred koncem leta izšel novi bootcamp, ki bo uradno podpiral Windows 7. Ni pa mus, da bo izšel letos. Upajmo, da bo čeprav driverji, ki so priloženi na Snow Leopard DVDju delujejo dobro v win7 pro 64bit. |
A misliš, da se splača naložit 64-bitno 7ko, če uporabljam Winse primarno za kakšen špil v Bootcampu, drugače pa občasno preko VMWare/Parallels za PPStream program, to je pa tudi vse. Kaj praviš?
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 15.12.2009 18:48:00 |
|
strle je napisal/a: | Najlepša hvala za pomoč lordjimy.
Sem ubral tisto rešitev s target diskom ker je ravno tisto kar sem iskal.
LP, strle
EDIT: Glede S 65 AMG pa je moje mnenje takole...v osnovi in na papirju je odličen avto, ampak ko vso to moč in navor skušaš spravit na cesto v avtu brez downforca pa je majčken problem. + avto mi za vsakodnevno rabo. Je pretrd(vzmetenje, podvozje,...), nepraktičen, prevelik obračalni krog in še in še...
S 65 AMG je mišljen kot 3. ali 4. avto za občasno "frajerisenje" in izživljanje na dirkališčih. |
no, osebno bi izbral MB SLS AMG, S65 sem dal le kot primer "state of the art" robe.
ali za dnevno rabo (familija recimo) Audi RS6.
drugače pa imam problem z bootcampom.
particijo imam, a ko bootam mi napiše da ni diska notri in da ga naj vstavim, disk je notri, win-pc isti disk lepo boota. any ideas?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 20.12.2009 20:59:06 |
|
če komu občasno MBP popolnoma zamrzme (aluminjast) v Windows 7 oz Glisti:
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=54536
jaz nimam več težav...