Mislite, da na Macu ni potrebno defragmentirati disk? | |||
|
|||
![]() |
|||
Fakti: - defragmentiranje diskov v novejsih Wintendo sistemih ni potrebno - defragmentacija je prepovedana, ce imas SSD pogon (vecja obraba celic in s tem krajsa zivljenjska doba pogona) - novejsi (Ext4, ReiserFS, XFS) datotecni sistemi v Linuxu ne potrebujejo defragmentiranja (glej clanke na internetu + po 4 letih moji sistemi delujejo se vedno enako hitro kot prvi dan) - HFS+ datotecni sistem ne potrebuje defragmentiranja Se enkrat: bebast clanek. |
|||
![]() |
|||
Ok, na zalost nimam sdd-ja not, tudi v snow leotu se nisem imel tega problema, sem pa kaki dan(oz noc) v preteklosti na leopardu beg vrgel ko bootcamp assistant ni hotel ustvariti particije. Pac potem sem sel po dolgi poti okrog(kot napisana v clanku) |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Ja, v večini primerov res ni potrebno, ampak za tako trditev sta potrebna vsaj 2 pogoja: - ne delaš dosti z velikimi datotekami - nikoli ne zapolneš diska nad 80% (kar pomeni da imaš vedno dovolj večjih koščkov praznega prostora, da ti ni treba ene večje datoteke pisat na 100 ali 500 različnih koncih) Zdaj mi pa prosim obrazloži, kako HFS+ in ostali modernejši datotečni sistemi shandlajo vse ob neizpolnjevanju zgornjih pogojev (ki konec koncev niso tako redki!), preden se spet neargumentirano oglašaš. (Seveda govorimo za navadne diske, ne SSD) lp PS in ne, live resize ni onemogočen, temveč ga moti preveč podatkov, zapisanih na koncu diska. Če te datoteke (vsaj večje) pobrišeš ali disk defragmentiraš, live resize deluje čisto ok. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
_________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |