Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Mac mini - kaj še potrebujem?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 08.12.2009 15:44:22
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
@wildapple

A je ta varianta s pretvorbami preizkušena.

Star file, ki ga vzameš iz arhiv (delan s T1 fontom) brez problema prepozna pretvorjene OTF fonte in se v njem nič ne premakne ... niti na ekranu, niti na printerju in niti na filmih/platah.

Če to dela, potem bom mel čez par let malo manj sivih las.

Lahko kaj več napišeš?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #22   Objavljeno 08.12.2009 16:56:34
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
macata je napisal/a:
@wildapple

A je ta varianta s pretvorbami preizkušena.

Star file, ki ga vzameš iz arhiv (delan s T1 fontom) brez problema prepozna pretvorjene OTF fonte in se v njem nič ne premakne ... niti na ekranu, niti na printerju in niti na filmih/platah.

Če to dela, potem bom mel čez par let malo manj sivih las.

Lahko kaj več napišeš?

Pozdravljen,
jaz sem vse svoje stare Type1 fonte pretvoril v OpenType PS fonte in nimam nobenih težav z odpiranjem dokumentov, kaj šele, da bi se kaj premaknilo. Saj OpenType PS font vsebuje iste kerning tabele, opise Outline-ov ipd. Največja prednosta pa je "cross-platform" kompatibilnost. Skratka šumniki so v vseh modernih OS-ih na tipkovnicah na istih mestih itn.

Prednost je tudi to, da je potlej vsa ta informacija v eni samcati datoteki.
V primeru Multiple Master fontov (Type1) si praviloma na PC-ju imel 4 datoteke. Na Macu pa je bil v primeru, da je manjkal suitcase (tu ni mišljen program), font bil dejansko neuporaben.

Za konvertiranje sem uporabljal FontLabov TransType (sicer obstaja še ena Mac aplikacija FontXChange), na Windowsu pa (Maca sem prodal) sem ravnokar kupil licenco za CrossFont.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani