Nakup iMac-a (sem novinec v svetu "jabke") | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Mislim, da bolj primerne strani ni kot je ta naša-vaša za vprašanja...Lastim si iPhona 2G z katerim sem izredno zadovoljen, pravzaprav sem navdušen nad applovimi izdelki. Doma imam kr zmogljiv PC...hotel sem si umislit še en nootebok (imel ga tudi prej-sem prodal), da bi lahko recimo še kaj brskal v dnevnem prostoru... Nekako sem se odločil za Apple prenosnik....zelo lep dizajn, vse napredne funkcije...le cena je nenormalna 1200€ za 13". pa si mislim Ok, verjetno je že vredno, čeprav je ekran kr mali. No in pol se zgodi...nasproti stoji iMac, se približam, pogledam, 21"-22" monitor se mi je zdel ogromen (čeprav imam doma 22" Samsunga), brez kablov, vgrajena kamera, BT, WI-FI, wireless miška, tipkovnica....cena 1200€ v BB. Zaj me zanima par vprašanj... Katerega iMac-a si naj umislim? Uporabljam ga bom predvsem za internet, kakšen film, slike, muzika... Kje v Slo so najceneje, ali pa kje blizu prek meje? Kakšen HW naj bo not... in kako laufa? Imam tudi MyBook HD 1TB...bo prez problema deloval na iMacu? Kako je z zvočniki? Imam Logitech z3... To je recimo za zaj to...če pa se še spomnim kaj pa vprašam. No moja vprašanja so direktna...vem, da je tega veliko na forumu, vendar nebi rad bral leto, dve, tri stare poste...saj vete, da se zadeve spreminjajo. Sami hardware se spreminja... Hvala mojstri vnaprej na pomoči. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
2. BB ma zdaj kar lepe akcije, tako da verjetno tam.. 3. HW laufa na vseh enako, dokler seveda mašine ne preobremeniš, kjer pa zna kak osnovni model zabremzat. Ampak pri tvojih opravilih je osnovni model več kot dovolj. 4. Za MyBook-e se je spoh v zadnjem tednu že pisalo o nekompatibilnosti z Macom..bremzanje compa itd... Poglej malo zadnje teme. |
![]() |
http://www.rolan.si/katalog/46891/Racunalnik_Apple_iMac_21_5__Core_2_Duo_3_06GHz_4GB_500GB_GeForce_9400M_SD__Kbd Kakšen komentar na komponente... |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Delajo že, vprašanje pa kako...Od večine prodajalcev ne moreš pričakovat, da bodo nepristranski, saj je njihov cilj da prodajo. |
![]() |
1. Zakaj MAC? (v 2 stavkih prosim) 2. Ali v windowsih podprte zadeve (recimo suuntova ura) delujejo na MACu? 3. Kako je z windowsi, ali je to le nekaj za silo, ali se da tudi resneje uporabljati? Gre se predvsem za obcasno neprofesionalno rabo autocada 4. Katerega maca izbrati? Mac mini je nekako namenjen najmanj zahtevnim, medtem ko ima iMAC konkretno visjo ceno, po specifikacijah pa ni nic posebnega 5. Kako zamenjas disk v Macu? Ali potrebujes posebne diske, ali gre za standardne 2.5" in 3.5"? Moti me, da imajo VSI maci zelo zelo malo prostora, razen ce se pac toliko vec skesiras 6. Kaj bi mi priporocali? Mini ali iMAC? Se lista opravil: - gledanje 1080p filmov - poslusanje glasbe na racunalniku in preko squeezeboxa - brskanje po internetu, mail - obcasno urejanje fotografij (tudi resneje v photoshopu) - torrenti - Ura suunto t6 - Nokia E51 in E60 telefona - Morda obcasno kaksna igra, ali je v windowsih podprto 3d pospesevanje? Hvala za tele odgovore. Rabim pac malo spodbude, da ugriznem v to "jabolko" ![]() |
![]() |
Kako je z Wordom, Excel, PowerPoint? Saj toliko mi ni do igric, recimo kakkega COD MW2 bi kiko....drugače pa tak imam XBox-a za igre... Pe recimo pri te modelu me zanima, če BP deluje kakšno urejanje filmov, posnetkov...kot sem recimo do sedaj delal v Pinnacle Studiu? Hvala! |
![]() |
Enostavnost, efektivnost, user friendly
Odvisno katere. Poglej na strani proizvajalca oziroma malo pogooglaj.
Windowsi se lepo normalno naložijo gor, kot na vsak drug sistem in delujejo isto, kot na podobni konfiguraciji navadnega PC-ja.
iMac i5 ali i7, če misliš delat dosti z AutoCAD-om. So pa iMaci zlo zmogljive mašine.
Gre za mislim da 3.5 SATA diske, tako da tukaj ni problema. Kar se menjave tiče je kar malo komplicirano. Lahko si ogledaš na tem videu.
Definitivno iMac.
Brez problema. Že v osnovnem modelu so HD filmi hardwersko podprti pri GeForcu 8400M.
Nisem seznanjen s Squeezeboxom, vse delam preko iTunesa. Mislim pa, da ima Logitech pri vseh svojih produktih tudi podporo za Mac.
Enostavno užitek..
Za bolj resno delo poseži po malo močnejšem iMacu z boljšo grafiko. Za občasno editiranje bo dovolj tudi osnovni model z 8400 grafiko. Jaz s to grafiko preživim na 13" MacBooku in mi ne dela problemov.
uTorrent, Transmission, ...
Tukaj boš moral pogledat malo na stran proizvajalca kako je s podporo oziroma malo pogooglaj.
Sinhronizacija je mogoča. Kaj več bodo drugi povedali, sam imam iPhone.
Je podprto in dela pri nekaterih igrah celo bolje kar se iger tiče v Windowsih.
|
![]() |
Sicer pa ne vem zakaj se ti zdi 13" Macbook Pro drag, s tem da stane 1200Eur? "Primerljiv" PC laptop 13.3", recimo Dell Latitude z Core 2 Duo 2.26GHz, 2GB DDR3 RAM-a, 250 GB disk, Intel intergrirana grafična kartica 4500MHD te pride 1750 Eur. Pa nima niti pribljižno tako kvalitetnega ohišja, sicer je magnezij ampak občutek je Shitty. 1x USB vhod, ekran NI glossy... pa še najhujša lastnost, WINDOWS. |
![]() |
Kje v evropi bi najceneje dobil 27 inchen Imac z 1TB hard diska in i7 procesorjem. Lp |
![]() |
Za igranje igrc in 3D risanje je ATI Radeon HD 4850 popolnoma dovolj. Jo imam doma v PCju in se odlično obnese ![]() |
![]() |
hvala za odgovor. zdaj me pa samo še zanima kje v evropi bi dobl najceneje imaca |
![]() |
![]() Drgač pa pri nas npr če maš firmo uzameš na neto ceno pa pr EPL d.o.o dobiš še neki popusta če plačaš po predračunu |
![]() |
Če ga kupiš v tujini imaš lahko nekaj ceneje Mac-a ... pa pot + tipkovnica (če želiš SLO) ... Pa če je karkoli, raje tle primem prodajalca za jaj.. _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
![]() |
Kaj po Word pa Excel? |
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |