iTunes in drug računalnik
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 16.11.2009 10:18:23 iTunes in drug računalnik |
|
Imam eno vprašanje. Kmalu bom zamenjal računalnik, torej bom iz starega izbrisal vse programe, tudi iTunes. Sedaj me pa zanima, kako je z vsemi temi aplikacijami, ki jih še imam v iTunsu in vsem ostalim, ker bom na novem računalniku naložil vse na novo. Potem verjetno tega ne bom tam notri ali pač?
Hvala 
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 16.11.2009 10:26:41 |
|
Ja fino bi bilo, če bi malo več napisal, npr. greš z Mac-a na Mac, PC-ja na Mac, PC-ja na PC... ??
Programi, ki si jih kupil preko iTunes za iPod touch/iPhone, se zbrišejo, a jih lahko brezplačno ponovno zdownloadaš. V iTunes se logiraš v svoj account, kjer je link do purchase history.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 16.11.2009 11:18:44 |
|
Grem iz PC-ja na MAC-a
Sicer pa če imam na iPhonu vse te aplikacije, se bodo verjetno sinhronizirale z iTunsom ponovno, ne?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Žirovnica |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 16.11.2009 13:22:51 |
|
Ja, ponovno se ti bodo syncale z iTunes. Been there done that. Drži pa to za legalne aplikacije, ne vem pa kako je s piratskimi če imaš kakšno.
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 19.11.2009 12:03:18 |
|
Ej drugi nacin da preneseš vse aplikacije pa je da gres v C:\Documents and Settings\......\My Documents\My Music\iTunes\iTunes Media\Mobile Applications
in jih vse enostavno prekopiraš na usb in potem samo nalozis v novi računalnik in jih mas vse, a ja sej res ko jih bos odpru na novem računalniku jih enostavno poklikas in iTunes naredi svoje.
Pozdrav
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 06.12.2009 19:07:33 |
|
Se ponovno javljam...
Pred par dnevi sem dobil iMaca in danes sem hotel iPhone in iTunse sinhronizirat in imam tezavico...
Namrec, sinhronizira se, vendar v iTunsu ne vidim nobenih aplikacij, ki so na iPhonu (razen na tistem iPhone okencu, kjer vidim kaj imam na iPhonu). Med aplikacijami ni nobene.
Kako resim tezavo? Rad bi da se mi applikacije, ki so na iPhonu (vse so legalne) in ringtoni, glasba, imenik sinhronizira nazaj v iTunes.
Hvala 
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 06.12.2009 19:09:34 |
|
Iz iPhona na iTunes gre samo v primeru, če si zadevo kupil direktno na iPhonu.... pa še to se po prvem syncu zadeva s telefona izbriše. Ko je aplikacija enkrat inštalirana, se je ne da več prenesti iz iPhona nazaj na iTunes. Enako velja za glasbo, ringtone in ostalo...
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 06.12.2009 19:13:14 |
|
Pomoje gre tako, da se v iTunes prijavis z istim racunom in izberes File > Transfer Purcchases from XXXX ...

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 06.12.2009 19:26:05 |
|
Jest, hvala!
Je šlo, vendar samo apps. Kako pa je z imenikom in glasbo?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 06.12.2009 19:28:07 |
|
AXi0N je napisal/a: | Jest, hvala!
Je šlo, vendar samo apps. Kako pa je z imenikom in glasbo? |
Imenik gre... tako, da ko te vprasa, kaj s podatki, moras izbrati "Merge Data" oz. nekaj v tem stilu ...
Glede glasbe pa ne gre... oz. gre z dodatnimi programi >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=12011
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 06.12.2009 19:39:32 |
|
Izberem merge info ali replace info? Verjetno merge, ne? Samo preverjam
Merge the information on this iphone with the information from this user account?
Replace the information on this iphone with the information from this user account?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 06.12.2009 19:40:50 |
|
AXi0N je napisal/a: | Izberem merge info ali replace info?
Merge the information on this iphone with the information from this user account?
Replace the information on this iphone with the information from this user account? |
Obvezno Merge info ... v nasprotnem primeru ti bo prazen imenik iz racunalnika prepisal v tistega na iPhone-u... in bosta oba prazna, ti bos pa preklel vse po vrsti (ce nimas se kaksnega drugega backupa) 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 06.12.2009 19:47:42 |
|
Hvala, sem uredil. Ves kaj me se zanima... kam se imenik shrani na maca? Namrec, nisem nic posebaj izbral, samo dal sem da se sinhronizira.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 06.12.2009 19:51:49 |
|
Odvisno, kako imas nastavljeno... Ce si samo oznacil "Sync Address Book", potem se pomoje shrani v aplikacijo Address Book ... Sicer pa to vidis, ce priklopis iPhone in pogledas tam, kjer si dal kljukico (Info > Contacts)

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 06.12.2009 20:03:49 |
|
Hvala... saj, je cisto logicno ja
Grem dalje malo "maca" studirat...
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 06.12.2009 20:57:00 |
|
Mene pa zanima če se da kje nakdnadno izbrat merge pri syncanju kontaktov, ker tega nisem storil ko sem prvič iPHone povezal z Macom 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 06.12.2009 21:29:19 |
|
sussi je napisal/a: | Mene pa zanima če se da kje nakdnadno izbrat merge pri syncanju kontaktov, ker tega nisem storil ko sem prvič iPHone povezal z Macom  |
In kaj zelis s tem doseci? Ce si enkrat povezal, si povezal... in je stanje na obeh koncih enako ... Ce nisi izbral Merge in si imel imenik na racunalniku prazen, si po tem koraku imel tudi na iPhone-u prazen... Ko kjerkoli kaj dodas, se ti to sinhronizira ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 07.12.2009 06:10:10 |
|
Jest je napisal/a: | sussi je napisal/a: | Mene pa zanima če se da kje nakdnadno izbrat merge pri syncanju kontaktov, ker tega nisem storil ko sem prvič iPHone povezal z Macom  |
In kaj zelis s tem doseci? Ce si enkrat povezal, si povezal... in je stanje na obeh koncih enako ... Ce nisi izbral Merge in si imel imenik na racunalniku prazen, si po tem koraku imel tudi na iPhone-u prazen... Ko kjerkoli kaj dodas, se ti to sinhronizira ... |
ampak a se potem te podatke iz imenika da dobit nazaj (po pritisku replace the information).
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 07.12.2009 09:27:46 |
|
ursic je napisal/a: | Jest je napisal/a: | sussi je napisal/a: | Mene pa zanima če se da kje nakdnadno izbrat merge pri syncanju kontaktov, ker tega nisem storil ko sem prvič iPHone povezal z Macom  |
In kaj zelis s tem doseci? Ce si enkrat povezal, si povezal... in je stanje na obeh koncih enako ... Ce nisi izbral Merge in si imel imenik na racunalniku prazen, si po tem koraku imel tudi na iPhone-u prazen... Ko kjerkoli kaj dodas, se ti to sinhronizira ... |
ampak a se potem te podatke iz imenika da dobit nazaj (po pritisku replace the information). |
Ko imas sinhonrizirano, imas sinhronizirano... Podatki so na obeh straneh enaki... ce kaj spremenis na iPhone-u, se sincajo na racunalnik in obratno ...
Ce pa mislis v tem primeru, da si prepisal podatke... Ne...takrat so v digitalnih nebesih in jih ni vec 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 07.12.2009 14:11:07 |
|
Jest je napisal/a: | ursic je napisal/a: | Jest je napisal/a: | sussi je napisal/a: | Mene pa zanima če se da kje nakdnadno izbrat merge pri syncanju kontaktov, ker tega nisem storil ko sem prvič iPHone povezal z Macom  |
ampak a se potem te podatke iz imenika da dobit nazaj (po pritisku replace the information). |
Ko imas sinhonrizirano, imas sinhronizirano... Podatki so na obeh straneh enaki... ce kaj spremenis na iPhone-u, se sincajo na racunalnik in obratno ...
Ce pa mislis v tem primeru, da si prepisal podatke... Ne...takrat so v digitalnih nebesih in jih ni vec  |

|
 |