Pozna kdo program za OS X, ki je podoben temu: http://www.cyberlink.com/products/powerdirector/overview_en_US.html
lp

| Slideshow software? | |||||
| 
 Pozna kdo program za OS X, ki je podoben temu: http://www.cyberlink.com/products/powerdirector/overview_en_US.html
 lp | |||||
|  | |||||
| 
 Fancy slideshowe lahko narediš z iPhotom, ki ima že nekaj prednastavljenih "video" slideshowov. | |||||
|  | |||||
| 
 Če imaš iLfe imaš vse kar rabiš. | |||||
|  | |||||
| 
 zanima me s katerim programom se bi dalo najlažje narediti slidshow s slikami in glasbeno podlago? | |||||
|  | |||||
| 
 final cut   _________________  Back To The Jabuk | |||||
|  | |||||
| 

Imovie | |||||
|  | |||||
| 
 Če je veliko sliko in nobenih posebnih zahtev je res najlažje v iPhoto it na file->new slideshow. Namečeš notr slike v takem zaporedju kot jih želiš, nastaviš slideshow effekt, glasbo in pa če slideshow effekt slike cropa, jih lahko še malo nastaviš, da bo viden pravi del slike.
 Če ni veliko slik in imaš kakšne posebne želje (menjavanje efektov prehodov med slideshowom ipd), potem bo več dela in lahko uporabiš tako kot so ti že drugi predlagali - > iMovie, Final Cut, Keynote, morda FotoMagico. | |||||
|  | |||||
| 
 Bom še jaz kar v tej temi vprašal. Rabim nekaj za pregledovanje fotografij. Nekaj podobnega kakor Windows Photo Viewer. Sem probal na Preview slideshow pa ne dela. | |||||
|  | |||||
| 

Hvala, sem že našel! You can also just start Preview, then go to File/Open and select a folder. That will open a bar on the left side with all the photos in the folder and you can just click the first one then down arrow through the rest. | |||||
|  | |||||
| 

obstaja še druga rešitev - v Finderju greš v folder s slikami, označiš vse in stisnes Space (Quickview) - nato se med slikam premikas s kurzorskimi tipkami levo in desno | |||||
|  | |||||
| 
 ja, tudi ta je v redu, hvala!
 Pa še nekaj, se da naštimat kakšno sliko za ozadje? Saj tale galaksija je OK, mislim pa, da se jo bom kmalu naveličal. | |||||
|  | |||||
| 
 al pa označiš vse slike in jih 2x klikneš in ti vse na 1x odpre v preview aplikaciji, čene pa za quick look ne rabiš označevat vseh datotek, samo izbereš eno, klineš space in se premikaš gor dol s kurzorji. | |||||
|  | |||||
| 
 Jaz pa že od samega začetka uporabe OSX-a iščem regledovalnik slik ki bi imel opcijo nastavitev slike za ozadje, ker zdaj se moram kar namatrat da to naredim nikjer nisem zasldil kako lahko na hitro zamenjam sliko na namizju brez da bi zato mogel odpirat "Change Desktop Background"
 Pozba mogoče kdo kako rešitev Hvala. | |||||
|  | |||||
| 
 Nekaj drugih načinov kot klik z desno na namizje in Change desktop background
 Finder: desni klik na sliko in Set Desktop Picture (na koncu ali skoraj na koncu menija). Safari: desni klik na sliko in Use image as desktop picture. iPhoto: share->Set desktop | |||||
|  | |||||
| 

Hvala ti dela mi samo ta opcija.. "Finder: desni klik na sliko in Set Desktop Picture (na koncu ali skoraj na koncu menija)." V iPhoto mi te opcije ki si jo ti napisal ne ponudi?? | |||||
|  | |||||
| 
 | |||||
|  | |||||
| 
 Kje pa je ta famozni "desni klik"!
 Jaz ga na miški nimam! Mogoče misliš CTRL+ klik? Moram povedat, da ga kar pogrešam. | |||||
|  | |||||
| 
 Tako je, desni klik je enako kot ctrl+klik. Vklopiš si ga pa v nastavitvah. Je pa dovisno od tega kaj uporabljaš za miško.
 Settings -> mouse -> secondary click. Pri magic mouse je to desna stran miške, pri navadnih miškah pa klasično desni gumb. Settings -> trackpad -> secondary click -> click/tap with two fingers (ali katera izmed drugih opcij). | |||||
|  | |||||
| 

Hvala ti screen je pomagal  | |||||
|  | |||||
|  Gostovanje: 3fs.si | 
|  Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |  Kontakt  Domov  Na vrh strani |