Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Superdrive problem
Jabuček

Jabuček

Kraj: Suite Vollard
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 08.06.2009 08:45:47
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živijo,

neki bi kar tuki povprašal.
Lastim si Macbook Pro, še stari model, zadnja serija, kupljen nekje novembra lani v Italiji. Danes v superdrive vtaknem cd in po končanem opravilu mi ga ne izvrže. Ko sem natančneje pogledal režo, sem opazil, da je na sredini precej stanjšana, tudi metlica znotraj reže je stisnjena, kar je najbrž posledica tega, da sem ga večkrat prenašal drže za ta vogal ohišja, mogoče tudi zato, ker uporabljam večinoma trackpad in mi roka sloni na tem delu. No, problem je verjetno popolnoma mehanski, reža je na sredini preozka, da bi motorček izvrgel cd. Še sam ne morem verjet, da se kej takega sploh lahko zgodi, čeprav je ohišje bolj kot ne vprašljive kvalitete, že nov je imel uhca pri ekranu in manjše razpoke.
No zanima me kaj mi je storiti. Kupljen je bil v Italiji, ena velika traparija je, da računa nimam , ker mi ga je dostavil kolega in popolnoma pozabil na take primere, je pa na škatli datum nakupa in mislim da štampilka trgovine. V garanciji je še, ne vem pa če jo v takem primeru sploh lahko uveljavim. Ohišje bi bilo najbrž potrebno zamenjave, sam reže ne morem razširiti, ker je vseeno kar trpežna. iStyle, E.P.L. , Fmc...? Kakšne so pa kej cene tega posega na lastne stroške? Rabim to čimprej, ker so slučajno izpiti pred mano in mi računalce pride prav.
Prosim za kakšen pameten nasvet al pa vsaj tolažbo, sem še kar živčen zarad tega. Mad
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 08.06.2009 08:48:06
Garancija takšnih primerov, ko gre za mehanske okvare, ne velja. Ohišje je dosti meko, zato lahko tudi zgornji del ohišja odmontiraš in ga poskušaš naravnati ročno. Lahko pa neseš kakemu finomehaniku, da ti to uredi.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Suite Vollard
Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 08.06.2009 11:03:29
Zgornji del ohišja sem odstranil in na grobo poravnal režo, da je lahko izvrglo cd. Reža je konkretno opraskana, ker se aluminij hitro vda. Še zdej ne morem verjet, da je možna taka cvetka, ne vem kko si loh privoščijo tako bedarijo.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 28.11.2009 13:23:26
Bom kar tukaj nadaljeval.

Probleme imam s peko DVD. Do nedavnega mi je vse normalno delalo, zdaj pa mi DVD sploh noče pečt. Javi mi Error code 0x8002006E.

Google imam za to dva odgovora in sicer da naj bi vpihal zrak v odprtino superdriva, ker naj bi se tam velikokrat nabiral prah in ga tako očistim. Drugi odgovor je disk drive lens cleaner, ki pa ga Apple ne priporoča.

Je imel kdo iste težave in kako jih je rešil?

Garancije nimam več in bi se rad zamenjavi izognil.

Superdrive imam HL-DT-ST DVDRW GSA-S10N, firmware revision AP09.

Audio CD pa mi z uporabo iTunes povsem normalno zapeče in mi sploh ni jasno, v čem je fora.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 28.11.2009 17:25:29
Kupi tisti nesrečni čistilni CD oz. DVD (s krtačkami) za 4€, vrzi noter pa bo delalo. Pomagalo je meni in še lepemu kupu znancev in kolegov ... Še bolje: če poznaš koga, ki ga ima, si ga sposodi ...
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 28.11.2009 19:08:46
jakaracman je napisal/a:
Kupi tisti nesrečni čistilni CD oz. DVD (s krtačkami) za 4€, vrzi noter pa bo delalo. Pomagalo je meni in še lepemu kupu znancev in kolegov ... Še bolje: če poznaš koga, ki ga ima, si ga sposodi ...

Super, hvala za nasvet.

A mogoče veš, zakaj ga Apple ne priporoča? Ker če deluje, ne vem, zakaj ga ne priporočajo? A zato, da kupiš nov superdrive? Mad
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 30.11.2009 10:27:24
Čisto možno ...
Nimam pojma, zakaj. Ko je meni SD prvič začel take počet, je bil MBP še v garanciji (In sem ga mirno odnesel na servis in so zamnjali). Drugič je bil izven garancije, ni se mi plačevalo, če pa že plačam novega, je pa vseeno, če ga prej s čistilnim CDjem zj... do konca. Torej sem probal in stvar zdaj dela.

Skratka: če imaš v garanciji, nesi na servis. Če ne, itak nimaš kaj izgubit.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 10.12.2009 13:11:35
bom kr tuki vprašal...

Meni je šel superdrive...mislim včasih prebere včasih ne...90% ne...Zdej me pa zanima kje bi ga kupil in zamenjal...Pomožnosti rabljenega da bo bolj poceni, če ne pa novega...

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 10.12.2009 13:22:37
Tudi meni je v iMacu očitno "crknil" SuperDrive. Sem ga sčistil s čistilnim CDjem (priporočil servis epl), a še vedno ne snema. Najprej sem imel težave le s Verbatim mediji, Sony delovalo brez težav, sedaj pa še teh ne zapisuje... Sem našel na ebayu za 45 EUR + davk + carina... tko da pride cca. 70 EUR. Bom se pa pozanimal koliko stane pri nas....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 10.12.2009 13:27:12
jakaracman je napisal/a:
aluk je napisal/a:
Zdaj so dobili nov SuperDrive in ga grem dat zamenjat enkrat v naslednjih dneh.

Zanima me če si moral plačati zamenjavo?

Seveda ne, saj je bilo v garanciji. Garancijskega popravila ne NIČ ne plača - ne delo, ne material, še stroške transporta (če recimo pošlješ izdelek v popravilo po pošti) so ti dolžni povrnit

Po veljavni zakonodaji so dolžni kriti tudi transportne stroške! A se tega kupci premalo zavedamo Smile ali pa se nam enostavno ne ljubi pričkati Smile važn, da se stvar popravi in da deluje Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani