Macbooki & Baterije | |||||
Lepo bi bilo, da vsak napiše za kak model Mac-a gre ter koliko zdrži baterija. Trenutno imam prižgan Airport ter Safari, ekran na 50%, tipkovnica na 50%. Baterije imam še 90%, napoved pa je 6:25. MBP 13.3" 2.26Ghz, 2GbRAM, 160GbHDD. Aja, Health baterije je 100%, 4 cikli. |
|||||
![]() |
|||||
težave s serijsko napako, Apple mučka, se odločim za novo baterijo, health takoj 92%, baterija z istimi programi cca 2 do 2,5 ure. Danes, ko je baterija stara 2 meseca in 1 teden, ima 36 ciklov, health pa je 87%. Lp |
|||||
![]() |
|||||
health po 1 mesecu je 97%, baterija kaže da bi naj zdržalo ob 10 appih odprtih, svetilnosti na 50% ter tipkovnici na 50% muska off nekje 6:30 ur |
|||||
![]() |
|||||
2GB RAM, 250 GB Serial ATA Coconut pravi, da je star 16 mesecev, v uporabi je eno leto. Health skače med 87 in 90% (iStat / Coconut), ciklov 124. Po polnjenju je napovedan čas cca. 4h, mogoče slabih 5. Zdržal je nekako 4 ure prekladanja po internetu in lažjih opravil na ravni poslušanja parih pesmi, mogoče kej zapisat...3 ure filma. Tole govorim že mal bolj na pamet, ker se ne spomnim več. Zdej zdrži mogoče dobre 3 ure interneta (vedno Camino), ubije pa ga obdelava videa, slik, VMware... zdrži 2 uri, odvisno kaj vse kombiniram. Moja stalna praksa je prižgan Airport, zaslon med 75 in 100%, vedno ugasnjena tipkovnica, na bateriji imam nastavljen profil Better energy savings. Podatki so bolj po spominu, beležil si nisem. Sem relativno zadovoljen, uporabljam pa itak več preko napajalnika. Če bo vse ostalo delovalo, ne bom imel pripomb. Lp |
|||||
![]() |
|||||
Aja, normalno delo: FF + Entourage, v FF ponavadi par tabov, imam sicer Adblochekr, tako da je flasha zmerno malo. Pa ponavadi Word ali Excell. Osvetlitev ekrana ob dnevni svtlobi na cca 75%, ko je svetlobe manj, seveda pade tja do 1/3. Osvetlitve tipkovnice ne uporabljam. Zadovoljen. Odkar imam računalnike, imam laptope, vedno zmogljive (ker imam le laptop, mi je desktop replacement in hočem temu primerne zmogljivosti). Zadnje čase sicer nisem primerjal s klasičnimi mašinami, ampak ko sem kupoval, takih zmogjivosti s tem trajanjem baterije ni bilo za najti drugje kot pri MBP. Ugibam, da je zdaj podobno (kolega ima sicer hudega HP, ampak več kot 3 in pol ure lahko le sanja, novi MBP pa se mi zdi, da gre zlahka čez 4 ure ...). 7 ur je itak utopija. |
|||||
![]() |
|||||
Jaza sem tudi tako mislil... dokler nisem dobil ta novega MBPja. Jasno sem najprej sprobal, kolk drži baterija. Ne bom rekel da drži 7 ur intenzivnega dela, ker tako dolgo v kosu še nikoli nisem delal ![]() Sem ogromno v delavnici ne delam pa stalno na enem računalniku, (veliko sem tudi po kofetih), ampak MBP mi je zdržal brez napajanja 12h ... je pa vmes tudi precej dremal. Meni se je zdelo ogromno. Ko sem delal, je blo pa kar intenzivno. |
|||||
![]() |
|||||
Rad bi videl tanov MBP ki zdrži 7 ur normalnega dela. Že samo brskanje po netu, če je zraven malo flasha, je za kaj takega preveč. Ampak pustimo to, za te stvari (unibody MBP) je druga tema. AH, mimogrede: ženin 2007 MB white ima slabih 300 ciklov, zdravje baterije 100% in zdrži še vedno tudi čez 5 ur ... 2 filma pogledat (torej slabe 4) pa brez problema. |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Model Identifier: MacBook5,1 Processor Name: Intel Core 2 Duo Processor Speed: 2.4 GHz Number Of Processors: 1 Total Number Of Cores: 2 L2 Cache: 3 MB Memory: 4 GB Bus Speed: 1.07 GHz 64gb ssd po dobrih 3 urah uporabe(internet+glasba, osvetlitev zaslona ~50%, wi-fi izklopljen) je na voljo se 31% energije. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |