Unlock za 05.11.07 kmalu
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #241 Objavljeno 18.11.2009 22:24:53 |
|
aja sj res.. čist sm pozabu k mam s temi aplikacijami tokdela=)
tenx
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana - Golo |
|
 |
|
Prispevek: #242 Objavljeno 19.11.2009 11:05:01 |
|
Sploh ni treba JB-jat iPhone-a, če ne želiš, po upgrejdu na 3.1.2. Narediti moraš samo naslednje seveda za MMS.
http://www.quickpwn.com/2009/09/enable-mms-on-att-iphone-3g-3-1-or-iphone-3gs-3-1.html
Razloženo za MAC in za WIN. Sem včeraj probal in dela BP.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #243 Objavljeno 19.11.2009 15:52:44 |
|
hja je blo treba =) imam namreč zaklenjenega. (no zdaj je že odklenjen) heh
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #244 Objavljeno 19.11.2009 15:59:29 |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #245 Objavljeno 19.11.2009 19:04:47 |
|
nč ne manka, supr so, pa še logotip je precej lepše oblike...
kaj pa je z push na 3.1.2?
men še vedno ne dela. Za youtube fix deluje, za push pa ne. Tako da povratnic ne dobivam, pa mail mi ne osvežuje sam....
Ve kdo že za kak delujoči fix?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #246 Objavljeno 19.11.2009 19:58:54 |
|
tomazic89 je napisal/a: | nč ne manka, supr so, pa še logotip je precej lepše oblike...
men še vedno ne dela. Za youtube fix deluje, za push pa ne. Tako da povratnic ne dobivam, pa mail mi ne osvežuje sam....
Ve kdo že za kak delujoči fix? |
Push kaj? Push notifications ali Push mail?
Povratnice pri cem? Mailu? ali SMSih?
Imas sploh providerja, ki omogoca push mail?
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #247 Objavljeno 19.11.2009 22:04:35 |
|
Jest je napisal/a: | tomazic89 je napisal/a: | nč ne manka, supr so, pa še logotip je precej lepše oblike...
Imas sploh providerja, ki omogoca push mail? |
Push za maile.
Povratnice so pa začele delat same od sebe.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #248 Objavljeno 19.11.2009 22:20:29 |
|
tomazic89 je napisal/a: | Jest je napisal/a: | tomazic89 je napisal/a: | nč ne manka, supr so, pa še logotip je precej lepše oblike...
Push za maile.
Povratnice so pa začele delat same od sebe. |
Push za maile kolikor vem deluje na vseh...Seveda pa mora tvoj postni streznik to podpirati...
GLede povratnic, pa nisi nic napisal, ali gre za SMS povratnice... Ker te pa sploh nimajo nobene zveze s "push" tehnologijo ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #249 Objavljeno 19.11.2009 22:42:01 |
|
Jest je napisal/a: | tomazic89 je napisal/a: | Jest je napisal/a: | tomazic89 je napisal/a: | nč ne manka, supr so, pa še logotip je precej lepše oblike...
Push za maile.
Povratnice so pa začele delat same od sebe. |
Push za maile kolikor vem deluje na vseh...Seveda pa mora tvoj postni streznik to podpirati...
GLede povratnic, pa nisi nic napisal, ali gre za SMS povratnice... Ker te pa sploh nimajo nobene zveze s "push" tehnologijo ...  |
Mja, My bad. Mislil sem da tudi SMS povratnice delujejo preko tega, ker najprej niso delovale.
Am, po nadgradnji, jailbreaku in unlocku se pojavijo težave z pushem (verjetno tudi pri mailih, saj je prej delovalo) in youtubom.
U bistvu pa... bom šparal z baterijo in bo push kar na off šel, ker če mi na pol ure maile osvežuje tut ni tok hudo =)
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #250 Objavljeno 20.11.2009 07:20:08 |
|
Iz nekaterih je treba res vse ven vlect  ...
Se vedno ne vemo, katerega ponudnika e-poste imas... Ker imam obcutek, da imas zelo pomesane pojme in je tvoja predstava o Push mailu pomoje cisto drugacna, kot je v resnici  ...
Push mail namrec deluje samo s ponudniki, ki imajo to omogoceno (od brezplacnih je edini tak GMail... pa se tega moras skonfigurirati drugace... oz. enako kot vse druge ponudnike (Mail for Exchange)... Ce ga dodas tako,d a izberes GMail med ponudniki, se ti nastavi samo kot IMAP ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #251 Objavljeno 20.11.2009 17:19:21 |
|
hehe, mam gmail ja... mau sm biu zmeden. drugače so mi te stvari poznane, res pa nisem vedel da je treba nastavit kot exchange.
http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740&topic=14252
tko da stvar že dela=)
imam pa drugo vprašanje:
Po nadgradnji jailbreaku in unlocku hrvaškega iphona mi ne zazna več trenutne lokacije... je treba tut za to kj dodatno nastavit?
edit: Stvar že deluje (GPS). mau blo treba prebrskat po forumih.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #252 Objavljeno 23.11.2009 09:01:58 Navodila za upgrade iz 3.0 na 3.1.2 |
|
Pozdravljeni,
nekoga z veliko izkušnjami in potrplenja bi prosil, če lahko naredi kratka navodila za upgrade iz 3.0 na 3.1.2 (za 3G). Podobno je bilo že narejeno v rubriki "iPhone navodila" - iPhone 3G pogosto zastavljena vprašanja.
Glede nato, da se po forumu postavlja 1001 vprašanje in da je kar nekaj težav (eni jih imajo drugi pa ne) po nadgradnji, prosim, če mi lahko (pa tudi za vse ostale, ki tega še niso storili) pove kako točno narediti upgrade, da seveda ne izgubim nobene od že obstoječih funkcij (SMS, MMS, thetering, push).
Moj 3G (zadevo moram narediti še na dveh drugih 3G):
- 3G ita - tovarniško odklenjen
- opreater: Mobitel
- Ver: 3.0 (7A341)
- Modem Firmware: 04.26.08
Ali je potrebno po nadgradnji narediti dodatne nastavitve kot so: MMS, thetering, push.
Še ena zadeva: na enem od 3G je še verzija 2.2.1. Ali lahko pri tem naredim direktno nadgradnjo na 3.1.2, ali pa moram najprej 3.0,......
Mislim, da če bi tudi v bodoče to naredil nekdo z izkušnjami za vse prihodnje nadgradnje, potem bi bil forum veliko bolj pregleden. Poleg tega ne bi bilo potrebno tistim parim na forumu neprestano odgovarjti na ena in ista vprašanja.
Hvala v naprej za pomoč.
Lp
Remy 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #253 Objavljeno 23.11.2009 09:07:45 |
|
To sem ze delal ... pa je se vedno vecina takih, ki so "komot" in se niti toliko ne potrudijo, da bi pobrskali v zadnjih sporocilih...
So pa vsa navodila zelo azurno na voljo na www.iclarified.com ... Se je pa treba cisto malo potrudit in malo pobrskat in zadeve prebrati ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #254 Objavljeno 23.11.2009 09:38:56 |
|
Hvala. Verjamem, da ga čez "komot" ni. Je pa dejstvo, da če bereš forum(-e) in pobereš od vsakega malo (namreč kar nekaj jih naleti na določene težave), potem imaš večjo ožnost, da narediš kakšno kapitalno napako.
Se pravi, če naredim po [url]http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5886 [/url] ne more biti nič narobe. Kako pa pridem do/na 05.11.07 baseband?
Ali mi lahko odgovoriš glede na verzijo 2.2.1?
Kakšne pa so tvoje izkušnje s 3.1.2? Ali se sploh splača?
Hvala in lp!
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #255 Objavljeno 23.11.2009 10:17:05 |
|
Remy je napisal/a: | Hvala. Verjamem, da ga čez "komot" ni. Je pa dejstvo, da če bereš forum(-e) in pobereš od vsakega malo (namreč kar nekaj jih naleti na določene težave), potem imaš večjo ožnost, da narediš kakšno kapitalno napako.
Se pravi, če naredim po http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5886 ne more biti nič narobe. Kako pa pridem do/na 05.11.07 baseband?
Ali mi lahko odgovoriš glede na verzijo 2.2.1?
Kakšne pa so tvoje izkušnje s 3.1.2? Ali se sploh splača?
Hvala in lp! |
Na zadnji baseband prides tako, da preko iTunes namestis zadnjo verzijo firmware za iPhone (3.1.2) ... ne glede na to, katera verzija je bila prej gor, bos dobil namesceno zadnjo verzijo ...
Potem pa nadaljujes po psotopku opsianem na iClarified... Ce imas nezaklenjen iPhone, potem potrebujes samo BlackRa1n (jailbreak), ce pa je zaklenjen, pa naknadno se BlackSn0w (odklep) ...
Ali se splaca? Na to vprasanje si bos moral odgovoriti sam. Ce ti sedaj vse dela in nic ne pogresas, potem nadgradnja ni nujna... Ce je v tebi malo avanturisticne krvi ali rad sporbas vse novo... potem nadgradi na zadnjo verzijo... Najbolje pa je, da delas vse na "frisno"... kar pomeni,d a bos moral vse vsebine na iPhone se enrkat sinhronizirati, namestiti, prenesti,... in narediti moras tudi vse nastavitve... ker po postopku nadgradnje dobis prazen iPhone.
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #256 Objavljeno 23.11.2009 10:35:45 |
|
Hvala ti še enkrat.
Vsekakor je nekaj avanturista v meni tako, da bom poizkusil. Kar se tiče ponovnih nastavitev pa ni noben problem to še enkrat narediti. Upam, da lahko uporabim iste parametre, npr. za mms,.... kot jih imam že sedaj notri (si bom naredil screen shot posameztnih nastavitev).
lp
Remy
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #257 Objavljeno 23.11.2009 10:44:51 |
|
Za MMS in ostale operaterjeve nastavitve imaš IPCC datoteke.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #258 Objavljeno 26.11.2009 13:42:21 |
|
Sem uspel nadgraditi na 3.1.2. Ko želim prenesti mobitel.ipcc le tega ne morem narediti. Poizkusil sem tako kot piše v navodilih in sicer: shift + "restor" in mi dovoli samo vnos oz. odpiranje ipsw datotek in ne tudi ipcc.
Kaj lahko naredim? ali je potrebno še enkrat vpisati v win (run -> cmd) naslednjo frazo:
“C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe” /setPrefInt carrier-testing 1
ali pa je v tej frazi nekaj narobe.
Hvala in lp
Remy
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #259 Objavljeno 26.11.2009 20:28:09 |
|
Če ti izvedeno ni vrglo napak (da ne najde iTunes.exe datoteke itd) potem mora vse delovati. Zapri iTunes in poskusi znova.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #260 Objavljeno 26.11.2009 20:45:39 |
|
Ali sem tisto frazo pravilno napisal (tista "1" na koncu ne vem, če ja OK). Drugače pa mi ni javilo nobene napake.
Se pa postopek izvedel tudi na drugem iPhonu (enako kot prvi) vendar sem to naredil na prijateljevem iMac-u, kjer je potekalo vse bp. Tudi v terminal sem vnesel po omenjenih navodilih tako, da je iMac zaznal ipcc datoteko.
Ali naj na Win naredim še kaj drugega, da bo delovalo?
Hvala in lp
Remy
|
 |