Fonetični zapis | |||||
Najprej se opravičujem, če je bila ta tema oziroma vprašanje že postavljeno. Sam sem iskal po forumu informacije, ki bi mi lahko pomagale, vendar nisem našel nič ustreznega. Torej, moj problem je sledeč... Pri študiju imam powerpoint predstavitve in ostale dokumente, ki vsebujejo angleško fonetiko. Meni teh fonetičnih znakov noče prikazati tako v powerpointu kot v keynotu. Poskušal sem z zamenjavo različnih fontov, vendar nič ne pomaga, zato bi mi vaša pomoč prav prišla, saj me čaka še pol leta angleške fonetike in te dokumente nujno potrebujem. Hvala za pomoč! P.S. Sem bolj svež uporabnik macbooka, zato se na mac os x še najbolj ne spoznam. Nazadnje urejal/a ajmek Pet 13. Nov 2009 22:07; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
[img]http://grab.by/xI4[/img] |
|||||
![]() |
|||||
Drgače pa tkole - če si bruc, predvidevam da si (?), se nič bat. Fonetiko se da uspešno naredit brez fonta na kompu, sam knjigo v roke prim pa si vse poglej, pol si pa v zapiskih iz neta popravi znake ročno. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() Vem, da se da fonetiko narest, tako da preprosto pridno predelaš knjigo in zapiske. Problem je v tem, da nam profesorica pošilja vsa predavanja (powerpointe) in rešitve domačih in ostalih nalog na mejle in potem si mi te dokumente downloadamo. In seveda , ko jaz odprem te dokumente so popolnoma neuporabni saj imajo vsi čudne znake, ki niso nič povezani s fonetičnim zapisom. |
|||||
![]() |
|||||
Če imaš težave z zapisovanjem, me lahko kontaktiraš na ZS, za branje pa bi ti predlagala, da pogledaš ime fonta, ki ga profesorica uporablja na folijah. Če uporablja standardne rešitve, bi morala dobra pisava (npr. Gentium) rešiti problem, ampak morda uporablja ZRColo? So ti dokumenti kje javno dostopni? |
|||||
![]() |
|||||
![]() Drugače pa tej dokumenti niso javno dostopni, lahko pa jih pošlem kot primer na SZ. |
|||||
![]() |
|||||
Mogoče pa tole pomaga http://scripts.sil.org/cms/scripts/page.php?site_id=nrsi&item_id=Gentium_basic |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |