Jabuk
Mreža win-osx
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 05.12.2007 16:31:24
Mreža win-osx
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lp

Na macu imam leoparda na drugem pa windows.

Nikakor mi ne uspe povezati ta dva računalnika. Iz maca na windows ni problema ko pa hočem obratno pa ne gre.

Probal sem z ftp sharing in vse ostalo a brez uspeha. Kolko se spomnim mislim da je tiger mel v saharing možnost "Windows sharing".

Prosim za nasvete kaj je vzrok

hvala
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 05.12.2007 17:30:46
Sysstem Preferences -> File Sharing -> Options -> Klukico v "Share files and folders using SMB"

To je Windows sharing.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 05.12.2007 19:39:58
hvala Wink
že dela
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Prekmurje
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 12.11.2009 18:09:02
Pozdravljeni!

Jaz imam tudi podoben problem, s tem da sem v postavljanju kakršnekoli mreže začetnik! Smile

In ker sem si kupil maca! Ter bi rad določene stvari uporabljam in prenašal iz WINDOWS xp računalnika.

In bi rad prosil če mi kdo pomaga kako naj vzpovstavim to mrežo! Sta pa računalnika povezana oba brezžično v usmerjevalnik!

Hvala!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 12.11.2009 19:02:38
neooo je napisal/a:
Pozdravljeni!

Jaz imam tudi podoben problem, s tem da sem v postavljanju kakršnekoli mreže začetnik! Smile

In ker sem si kupil maca! Ter bi rad določene stvari uporabljam in prenašal iz WINDOWS xp računalnika.

In bi rad prosil če mi kdo pomaga kako naj vzpovstavim to mrežo! Sta pa računalnika povezana oba brezžično v usmerjevalnik!

Hvala!

System Preferences => Sharing => File Sharing => tam obkljukaš "File Sharing" in določiš katero mapo boš imel skupno, ter kakšne pravice bo imel kdo...

Z XPejmi mi dela super, z Visto pa noče in noče se povezat, ne vem zakaj, vedno piše:

[/img]
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Prekmurje
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 12.11.2009 19:41:10
lokar56 je napisal/a:
neooo je napisal/a:
Pozdravljeni!

Hvala!

System Preferences => Sharing => File Sharing => tam obkljukaš "File Sharing" in določiš katero mapo boš imel skupno, ter kakšne pravice bo imel kdo...

Z XPejmi mi dela super, z Visto pa noče in noče se povezat, ne vem zakaj, vedno piše:

[/img]

kaj pa na xpijih ? kake nastavitve ?
in kak v xpejih se povežen na maca ?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 12.11.2009 20:22:51
Pri Visti so neke fore s security. Tukaj imaš postopek s slikicami.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Lj
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 02.12.2009 09:35:37
Zdravo,

že dva dni si razbijam glavo, ko probavam nastavit file share med snow leopardom in win 7. Torej na macu mi rata vpisat kodo za homegroup od win7, ta ga končno tudi vidi (kot računalnik, folderjev ne).

Na drugi strani, se po refreshu ne zgdi nič. Je nastavljen da dovoli file share, celo en folder (filmi) mi je uspelo spravit v network, ampak maca ne najde. Vse potrebne (vsaj tako verjamem) kljukice (SMB itd) so odkljukane.

Celo v systemu sem spremenil nastavitve, kot je opisano v članku višje...

enostavno ne gre... Crying or Very sad

hvala za odgovor!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 02.12.2009 10:22:47
Nobenih kod ni treba vpisovati. Vse kar moraš narest na Windowsih je, da klikneš z desno na tisti folder, ki ga hočeš "šerat", klikneš na Share with -> Specific people... in pogledaš če je tvoj user notri - po želji lahko dodaš userja "Everyone"m da bodo imeli dostop do mape vsi v mreži, potrdiš korak in to je vse kar je treba narest.

Na macu odpreš Finderja -> pritisneš cmd + K -> pri server address vpišeš "smb://ime_racunalnika" oziroma "smb://ip_racunalnika", če ime ne dela in to bi moralo delat...

Če hočeš na Macu pošerat folder, greš na System Preferences -> Sharing -> Obkljukaš File Sharing -> v Shared Folders dodaš poljubno mapo, greš v Options... in obkljukaš Share files and folders using SMB (Windows) in pa spodaj na seznamu obkljukaš še userja, s katerim se boš logiral z Windowsev.

Nato na Windowsih odpreš My Computer in v naslovno vrstico vpišeš "\\ime_macbooka" oziroma "\\ip_macbooka", če ime ne dela in pokazat bi se ti moral login okno, kjer se logiraš s svojim uporabniškim imenom, ki ga uporabljaš na macu.

Meni je po točno tem postopku ravnokar uspelo povezat računalnika v prvo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 02.12.2009 10:35:15
lordjimy je napisal/a:
Pri Visti so neke fore s security. Tukaj imaš postopek s slikicami.

jebeu mater pa te fore z sekjuritiji, gadni umazani windowsi, (preprosti windows 7) pa ta njihova kurčeva reklama k bi bus najrajš zažgal k ga vidm polimanga z reklamami od win7
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 02.12.2009 10:37:18
men tud win7 win7 sharing ni uspel.. mislm najde računalo ampak nimam permišnov
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 02.12.2009 10:39:40
hhsk je napisal/a:
men tud win7 win7 sharing ni uspel.. mislm najde računalo ampak nimam permišnov

Pa ti sploh pokaže okno za login, ko 2x klikneš nanj?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 02.12.2009 10:43:48
okno za log in? a nisi učasih enostavno šu na network plejses pa si meu tm sherane zadeve*
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 02.12.2009 10:45:16
Jaz sem tudi nekaj sanjal z Win7 ... pa je šel PC nazaj v klet in MacMini na mizo ...

... držat se je treba starih, preverjrnih in preprostih slovenskih pregovorov: (Jabolko <--- mater vam "cenzurersku"; tu bi moralo pisat ja-bol-ko) Apple na dan, odžene Window$e stran Very Happy

Nazadnje urejal/a faganel Sre 02. Dec 2009 10:46; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 02.12.2009 10:45:53
hhsk je napisal/a:
okno za log in? a nisi učasih enostavno šu na network plejses pa si meu tm sherane zadeve*

No ja, ampak probaj po mojem "vodiču" vpisat v naslovno vrstico My Computer ali katerega drugega folderja "\\ime_racunalnika" ali najbolje "\\ip_racunalnika". Če ti takoj javi napako, da nimaš pravic, potem moraš ubrati drugo pot in ga "za*ebat" na drugačen način Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 02.12.2009 10:50:43
alenbec je napisal/a:
hhsk je napisal/a:

No ja, ampak probaj po mojem "vodiču" vpisat v naslovno vrstico My Computer ali katerega drugega folderja "\\ime_racunalnika" ali najbolje "\\ip_racunalnika". Če ti takoj javi napako, da nimaš pravic, potem moraš ubrati drugo pot in ga "za*ebat" na drugačen način Smile

ne sej zdej mam mac-pc sharing probleme.. mam na svojem hpju hacintosh-a posnetga. se izogibam windowsov k hudič križa..

faganel: hehe dobr pregovor.. maš pa čist prov da si windows kišto odnesu v klet..
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 02.12.2009 10:53:55
hhsk je napisal/a:
alenbec je napisal/a:
hhsk je napisal/a:

ne sej zdej mam mac-pc sharing probleme.. mam na svojem hpju hacintosh-a posnetga. se izogibam windowsov k hudič križa..

faganel: hehe dobr pregovor.. maš pa čist prov da si windows kišto odnesu v klet..

Imam že tri v kleti in bom moral počasi bolho zagnat ... ampak nimam srca, do potencialnih kupcev (razen, če jim nabašem kakšen Ubuntu gor) Rolling Eyes
Jabuček

Jabuček

Kraj: Lj
Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 02.12.2009 10:54:52
super, hvala ti! probam in editiram post!

EDIT: v glavnem, tisto kar je bistveno mi je uspelo - da z maca vidim win7.

uspelo mi je z cmd 5 in klicanje ip, tako da sem ti dolžen en pir!!!

Nazadnje urejal/a damirkos1 Sre 02. Dec 2009 13:19; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 02.12.2009 11:09:15
faganel je napisal/a:
hhsk je napisal/a:
alenbec je napisal/a:
hhsk je napisal/a:

Imam že tri v kleti in bom moral počasi bolho zagnat ... ampak nimam srca, do potencialnih kupcev (razen, če jim nabašem kakšen Ubuntu gor) Rolling Eyes

ma jebe se ti za narod.. itak večino prjatlov k vprašaš mac al pc? ti vsak reče PPCC valda to je top šit, sploh nočjo slišat za maca.. ker mac je fensi, za dizajnrje, ne da se igrc špilat.. jaz pa sam rečem screw you guys, jaz si bom nabavu pravega maca Very Happy
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ivančna Gorica
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 16.02.2012 22:34:34
Re: Mreža win-osx
Imam majhen problem.

Postavil sem mrežo 6 računalnikov:
2x Mac OS Lion (1x Air13" in 1x iMac 27")
4x Windows 7

Vse dela kot mora, le da windows 7 ne vidijo v mreži iMac 27". V kolikor v windows 7 v My Computer napišem "\\ime_racunalnika" od iMac 27" potem ga v windows 7 vidim. Me pa moti da moram na vsakem računalniku vtipkati "\\ime_racunalnika" od iMac 27".

Mogoče kdo ve zakaj mi iMac 27" windowsi avtomatsko ne vidijo v mreži, recimo Air 13" pa vidijo? Kako moram nastaviti da se bo videl še iMac 27"?

iPad Mini
iMac 27"
MacBook Air 13
Airport Extreme
TV 3
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani