Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Naslednja
Unlock za 05.11.07 kmalu
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #221   Objavljeno 10.11.2009 21:11:40
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
kemper je napisal/a:
@jest... delal po navodilih in ne dela pošiljanje MMSov. Sad

Pa si s to stevilko sploh ze kdaj posiljal MMS-e... kar pomeni, ali sploh imas aktivno storitev MMS? Kdaj ti ne poslje - takrat, ko si v maticnem (Tusmobil) omrezju ali v gostovanju (omrezje Mobitel)? Kam posiljas (samemu sebi, v drugo omrezje,...)?

Ce bos napisal cimvec informacij, bo resaitev problema mogoce precej lazja...

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #222   Objavljeno 11.11.2009 00:07:04
zdravo, kaj mi lahko prosim kdo razlozi vse to kajti malo sem laik. Ce kupis hrvaski telefon, ki bi ga samo tako uporabljal - nerabim dajati gor kakih novih softwarov ali je to OK? Potem pa še to če ima telefon OS 3.1.2 in baseband 4.26.08 ali je to ok? ali ni neka fora da ce nalozis gor novi OS 3.1.2 da imas baseband 5.11.07? Kaj je bolje kupit teleofn ki ima baseband 5.11.07 ali 4.26.08 - oziroma ali je to vse isto? Kajti kupujem si iphone ki bi ga samo uporabljal nerabim nadgrajevat in to pa me zanima kaj se najbolj splača, ter kako je pri hrvaških z PIN kodam, ali ni neka finta da mora biti izklopljena?

lp, Nik
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #223   Objavljeno 11.11.2009 00:15:26
Novega iPhona ne boš dobil z OS 3.1.2 in basebandom 4....Če boš imel srečo, boš dobil iPhona iz stare zaloge in ga boš lahko jailbreakal (kar je pogoj za odklep) brez da bi ti bilo treba skrbeti, da mu bo zmanjkalo baterije in se bo nazaj zaklenil. Če bo pa iPhone z novim bootloaderjem se bo pa zgodilo točno to - ko se mu izprazni baterija, se zaklene in moraš ga ponovno aktivirat (hacktivirat) - še enkrat spustiti skozi jailbreak.

Investiraj malo več in kupi italijanskega sploh pa zdaj, ko je problem z novim bootloaderjem.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #224   Objavljeno 11.11.2009 00:24:39
saj to mislim, lahko dobim rabljenega za 400 evrov ki ima 3.1 in 4.26.08, potem z takimi ni problema? nisem pa točno razumel glede zajklepanja ko si napisal, kajti v to se resnicno malo zastopim
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #225   Objavljeno 11.11.2009 00:26:12
to se pravi če sem prav razumel, če dobim iphona z basebandom 4.26.08 je to vredu, lahko naredim jailbreak in potem telefon normalno uporabljam. Ko se izprazni ga normalno prizgem nazaj samo vpišem pin kodo ce pa ma baseband 4.11.07 pa se mi bo zaklepal?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #226   Objavljeno 11.11.2009 00:32:59
To bi moralo bit vredu. Tega lahko posodobiš na 3.1.2 in ga lepo odkleneš.

Problem je pri novih pošiljkah iPhonov, ki imajo novi bootloader. Ko se jim baterija sprazni se namreč jailbreak "izniči" in telefon se zaklene. Da bi ga ponovno uporabljal pa ga moraš priklopit na komp in jailbreakat ponovno.
Temu se reče Tethered Jailbreak.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #227   Objavljeno 11.11.2009 00:35:23
aha hvala ti, to me je zanimalo. Ker nocem samo da kupim telefon in bom staln oimel kake štorije z njim, čeprau bi vseeno rajse kupil italijanskega toda je zelo tezko dobit. Samo se to me zanima ali potem ce imas baseband 4.26.08 imas lahko priklopljen PIN ali mora biti izklopljen?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #228   Objavljeno 11.11.2009 00:37:28
Od tukaj naprej ti bo pa moral kdo drug odgovorit na to vprašanje. Sam imam namreč italijanskega.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #229   Objavljeno 11.11.2009 06:03:46
mufko je napisal/a:
aha hvala ti, to me je zanimalo. Ker nocem samo da kupim telefon in bom staln oimel kake štorije z njim, čeprau bi vseeno rajse kupil italijanskega toda je zelo tezko dobit. Samo se to me zanima ali potem ce imas baseband 4.26.08 imas lahko priklopljen PIN ali mora biti izklopljen?

Seveda je lahko vkljopljen. Ubistvu se ne sekiraj glede basebanda. Vse se da odklenit tako da ni problema. Ce isces italijanske imas na bolhi veliko..
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #230   Objavljeno 11.11.2009 08:05:17
mufko je napisal/a:

Ce zelis imeti iPhone in ga uproabljati s cimmanj problemi, svetujem, da raje kupis Italijanskega (torej nezaklenjenega) ... Resda je drazji (razlika v ceni je lahko tudi 150€ ali celo 200€) ... ampak takim uproabnikom, ki zelijo imeti cimmanj problemov in ki se ne "zastopijo" kaj dosti v tehnoloske "igrarije"z racunalnikom bolj svetujem nezaklenjeno varianto...

Ta trenutek se sicer da odklenit vse iPhone... vendar ne delujejo popolnoma enako kot nezaklenjeni... Toda... kaj bo jutri, pojutrisnjem oz. v bliznji prihodnosti, ko pride nova verzija firmware? Dovolj je le malce nepazljivosti in iPhone se od priklopu na iTunes nadgradi in se zaklene... pot do odklepa pa je lahko vcasih kar dolga (vcasih kaksen dan ali dva, vcasih pa lahko tudi mesec, dva, tri... ali vec)...

Odlocitev je seveda na strani uproabnika Rolling Eyes Very Happy

Aja... si napisal, da je tezko dobiti Italijanske ... To je bilo pred mesecem in vec... Sedaj so tukaj na forumu vsaj trije, ki ga pomoje lahko zrihtajo (Samuraj, Brainatwork in Vitacell...)

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #231   Objavljeno 11.11.2009 10:22:56
vem z samurajem sva na vezi, mogel bi mi enega ze prodati pa ga je nekomu drugemu prodav
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #232   Objavljeno 11.11.2009 22:19:05
Jest je napisal/a:
kemper je napisal/a:
@jest... delal po navodilih in ne dela pošiljanje MMSov. Sad

Pa si s to stevilko sploh ze kdaj posiljal MMS-e... kar pomeni, ali sploh imas aktivno storitev MMS? Kdaj ti ne poslje - takrat, ko si v maticnem (Tusmobil) omrezju ali v gostovanju (omrezje Mobitel)? Kam posiljas (samemu sebi, v drugo omrezje,...)?

Ce bos napisal cimvec informacij, bo resaitev problema mogoce precej lazja...

Torej pošiljam sem sam sebi in to iz Mobitelovega omrežja kakor tudi Tuševega in nejde.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #233   Objavljeno 11.11.2009 22:28:32
kemper je napisal/a:

Torej pošiljam sem sam sebi in to iz Mobitelovega omrežja kakor tudi Tuševega in nejde.

Pozabil si odgovoriti se na eno vprasanje Smile

in sicer na tole Pa si s to stevilko sploh ze kdaj posiljal MMS-e... kar pomeni, ali sploh imas aktivno storitev MMS?

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #234   Objavljeno 11.11.2009 22:49:04
Jest je napisal/a:
kemper je napisal/a:

Pozabil si odgovoriti se na eno vprasanje Smile

in sicer na tole Pa si s to stevilko sploh ze kdaj posiljal MMS-e... kar pomeni, ali sploh imas aktivno storitev MMS?

Uspelo mi je 1x ali 2x poslati MMS,ko je bil nameščen cracckan SwirlyMMS. Takrat se je tisto zeleno obarvalo in je delalo, mislim,da 2x. Pozneje pa nikoli več ni šlo preko Swirly ali sedaj soft 3.0
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #235   Objavljeno 14.11.2009 01:26:01
da ne odpiram nove teme... Ker sem po naravi zelo skeptičen in se raje prepričam o vseh stvareh 4x me zanima nekaj..

1.ko bom nadgradil iz 3.0 na 3.1.2 to najprej stisnem v itunsih in potem odklenem po navodilih blackra1n?

2. kako potem dobim recimo kontakte nazaj na telefon? ker v outlook se mi ne da vpisovat vsakega posebej, ZYB sync pa mi ne dela nekaj vredu :S

3. ali je res,da v bistvu vsaka nadgradnja zahteva več pomnilnika in mi bo iphone deloval počasneje z 3.1.2 kot pa zdaj ko imam 3.0?

4. zanima me ali morem spet vpisovati ipcc. datoteko? ter ali so še kakšni bugi na katere morem paziti?

5. se mi sploh splača upgrade?

hvala Exclamation

imam pa angleški iphone 3g 8gb OS 3.0 z modem firmware 04.26.08.
Uporabljam windows 7 in sem uporabnik simobila!
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #236   Objavljeno 14.11.2009 01:31:56
1.) Da.
2.) Sync preko iTunes-a v Outlook in potem nazaj. Opcija je tudi sync z googlom (gmail contacts - google sync).
3.) Ne.
4.) Da.
5.) Niti ne.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London, Maribor
Moški

Prispevek: #237   Objavljeno 14.11.2009 01:35:52
mikrohard je napisal/a:
1.) Da.
2.) Sync preko iTunes-a v Outlook in potem nazaj. Opcija je tudi sync z googlom (gmail contacts - google sync).
3.) Ne.
4.) Da.
5.) Niti ne.

kako pa syncam direktno v outlook? sem mislil,da se da edino obratno...torej iz itunes v outlook.

hvala!
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #238   Objavljeno 14.11.2009 08:29:49
nejc4321 je napisal/a:

kako pa syncam direktno v outlook? sem mislil,da se da edino obratno...torej iz itunes v outlook.

hvala!

Sync pomeni sinhronizacija... torej je obojesmerno... Edino pri prvem priklopu je potrebno biti pazljiv in prebrati, kaj pise...

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #239   Objavljeno 18.11.2009 21:43:36
Ravnokar nadgradil hrvaškega 3G-ja iz 3.0 na 3.1.2 "set as new iPhone".
ni blo niti enga problema, res super. ko sm meu enkrat nadgrajenega sem ga jailbraekal in odklenil v treh štirih minutah.

SIM sem odstranil, po upgradeu in restoreu ga je iTunes zavrnil, na njem pa je pisalo samo klici v sili. takrat sem iTunes zaprl, (preventivno) ubil proces iTunesHelper in zagnal blackra1n. Potem je šlo vse tko kot piše da mora it =)

contacte sem tud jaz sinhroniziral z outlookom.

pa še eno vprašanje.
kako je zdej z mms-i na 3.1.2? vidim da default ni nič novega. verjetno treba kak svirlymms naložit?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #240   Objavljeno 18.11.2009 21:48:25
Na 3Gju je MMS ze zraen...samo nalozis ipcc in dobis tudi to ...

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani