Kam po iPhone 3GS v Italijo?
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 08.11.2009 13:31:31 Kam po iPhone 3GS v Italijo? |
|
Kamorkoli sem poklical v Italijo, povsod pravijo ,da mi telefona ne bodo prodali brez DDV? Glede na to, da sem podjetje in da smo v EU se mi zdi to najmanj kršenje nekih pravil, ampak kako te trapaste italijane prepričati, da je to kar delajo protizakonito in da mi telefon na ID DDV enostavno morajo prodati po evropskih zakonih od zDDV?
LP,a.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 08.11.2009 13:40:02 |
|
Cist mozno. Jaz bi na tvojem mestu se zapeljal tja, z vsemi papirji in se da ziher zmenit da ti ga prodajo brez ddv, sploh ce nabases na kaksnega prijaznega. Lp
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: vrhnika |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 08.11.2009 13:53:49 |
|
ja plačaš ddv in ti je vhodni in ga kasneje odračunaš.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 08.11.2009 14:43:34 |
|
slako je napisal/a: | ja plačaš ddv in ti je vhodni in ga kasneje odračunaš. |
A to je možno? Ker iz tujine VEDNO vsi računi so brez DDV, ker ne vem kako bi potem države med seboj ta DDV poračunavale ...
S predposatvko da grem dol in se nekako zdilam, kam mi priporočate da grem? Trst, Udine ?? TIM ali Vodafone?
Hvala za pomoč
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 29.11.2009 12:19:58 |
|
Jamess,
glede na to da si postavil vprašanje že dalj časa nazaj, predvidevam da si zadevo že rešil oz. nabavil telefon.
Tudi jaz sam bi ga nabavil na podjetje oz. bi jih kupil kar več. Zanima me če veš kje ga kupiti na firmo brez italijanskega DDV?
ter kako izpeljati celo zadevo.
Hvala za odgovor.
LP, Boris
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 29.11.2009 13:03:28 |
|
BorisM je napisal/a: | Jamess,
glede na to da si postavil vprašanje že dalj časa nazaj, predvidevam da si zadevo že rešil oz. nabavil telefon.
Tudi jaz sam bi ga nabavil na podjetje oz. bi jih kupil kar več. Zanima me če veš kje ga kupiti na firmo brez italijanskega DDV?
ter kako izpeljati celo zadevo.
Hvala za odgovor.
LP, Boris |
znanec ga je kupil blizu benetk na firmo in mu niso računali DDV
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 29.11.2009 17:49:41 |
|
Zanimivo, da so vsi sami privatniki, ki gledajo samo na to, da jim ne bi bilo treba davka placat. Obstajajo racunovodje.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 29.11.2009 21:04:01 |
|
ursic je napisal/a: |
znanec ga je kupil blizu benetk na firmo in mu niso računali DDV |
A mogoče veš kaj bolj natančno kje ga je kupil - v kateri trgovini, ker grem ravno v četrtek do Benetk. LP
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 29.11.2009 21:59:56 |
|
BorisM je napisal/a: | ursic je napisal/a: |
znanec ga je kupil blizu benetk na firmo in mu niso računali DDV |
A mogoče veš kaj bolj natančno kje ga je kupil - v kateri trgovini, ker grem ravno v četrtek do Benetk. LP |
zal ne vem.
ga bom pa uprasou
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 29.11.2009 22:24:45 Re: Kam po iPhone 3GS v Italijo? |
|
jamess je napisal/a: | Kamorkoli sem poklical v Italijo, povsod pravijo ,da mi telefona ne bodo prodali brez DDV? Glede na to, da sem podjetje in da smo v EU se mi zdi to najmanj kršenje nekih pravil, ampak kako te trapaste italijane prepričati, da je to kar delajo protizakonito in da mi telefon na ID DDV enostavno morajo prodati po evropskih zakonih od zDDV?
LP,a. |
Pa u čem je kle problem? Kaj vsi tolk komplicirate? Če vzameš na firmo je važno samo to, da je napisan pravilen naslov in davčna. Na računu pa se vidi, a je IVA obračunana al ni. Glede na to pa bo računovodja ustrezno ukrepal, če je davek obračunan ga bo odštel od vhodnega, sicer pa ne bo naredil nič.
|
 |
Jablanator
Kraj: GC/AUS |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 29.11.2009 23:12:39 Re: Kam po iPhone 3GS v Italijo? |
|
MucaMaca je napisal/a: | jamess je napisal/a: | Kamorkoli sem poklical v Italijo, povsod pravijo ,da mi telefona ne bodo prodali brez DDV? Glede na to, da sem podjetje in da smo v EU se mi zdi to najmanj kršenje nekih pravil, ampak kako te trapaste italijane prepričati, da je to kar delajo protizakonito in da mi telefon na ID DDV enostavno morajo prodati po evropskih zakonih od zDDV?
LP,a. |
Pa u čem je kle problem? Kaj vsi tolk komplicirate? Če vzameš na firmo je važno samo to, da je napisan pravilen naslov in davčna. Na računu pa se vidi, a je IVA obračunana al ni. Glede na to pa bo računovodja ustrezno ukrepal, če je davek obračunan ga bo odštel od vhodnega, sicer pa ne bo naredil nič. |
Točno tako, kot si napisal MucaMaca!
Res ni vredno toliko komplicirat za tisti DDV, ker bo v vsakem primeru obračunan v tvojo korist..
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 30.11.2009 07:41:43 Re: Kam po iPhone 3GS v Italijo? |
|
Aussie je napisal/a: |
Točno tako, kot si napisal MucaMaca!
Res ni vredno toliko komplicirat za tisti DDV, ker bo v vsakem primeru obračunan v tvojo korist.. |
Zal to ne drzi... Tako je dejala kolegica, ki je racunovodkinja...
Ce je bil davek placan v tujini (EU), ga zal ne mores zahtevati nazaj... Lahko pa das nakup edino kot strosek...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 30.11.2009 16:23:02 |
|
Jest...tega sm se bal. hvala za odgovore.
Skratka bom probal v eni trgovini zglihat, da mi ne bo treba plačat IVE.
LP
|
 |