Elow,
ma se kdo ta "problem" da ko v Mail.appu zbrise dolocen mail ga gmail ne zbrise oz ga da pod all mail.... ali drugace povedano vse gre v arhiv? Se da to nekak narest da direktno izbrise?
| Mail.app & Gmail | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
Elow,
ma se kdo ta "problem" da ko v Mail.appu zbrise dolocen mail ga gmail ne zbrise oz ga da pod all mail.... ali drugace povedano vse gre v arhiv? Se da to nekak narest da direktno izbrise? |
Odkar Mail.app uporabljam sploh nikoli več ne grem na netu na mail. Tako da me tudi nič ne briga kaj Gmail briše in kaj ne, važno da je je v Mailu vse lepo urejeno in tako kot mora biti
Nasplošno sem pa zelo zadovoljen z njim |
+1 nikoli nisem bil fan teh programov za mail-e... sam ta mail ki je v OS X povozi Outlook za keks! |
Mail->preferences->accounts->advance->remove copy from server after retrieving a message |
Jah sam a ne pomeni to da ce recimo dobim nov e-mail in ga odprem v mail.appu ga na googlu sploh ni vec? se predn zbrisem?
|
Saj vse piše,torej ja.
|
ja sej teb tud pise kaj jst hocem pa si ciz neki druzga odgovoru, to me ne zanima potem zato ker ucas ceprou pogledam doma mail bi ga se iz drugega racunalnika ob drugem casu in ce ga ne bo vec na serverju pol pac ne no
|
Najprej probaj vprašat v vsaj približni slovenščini.Enostavno pa lahko rešiš ,da ti email acc. forwarda mail na drugega in je problem rešen.To narediš na gmail.com.Ali pa uporabiš IMAP.
|
IMAP in problema ni več. |
sej mam imap :S
|
Kako pa narediš na Mail.app IMAP? a enostavno namesto smtp.gmail.com oz. pop.gmail.com vneseš kot strežnik imap.gmail.com? |
jaz sem uporabil tale tut. : http://www.geekology.co.za/blog/2009/02/configure-gmail-imap-accounts-properly-in-apple-mail-and-on-the-iphone/
|
Ja...pop zamenjaj z IMAP (ce pa to ne bo delalo pa se enkrat ustvari account in izberi IMAP (Mail.app v SLju primarno izbere IMAP!).
Za brisanje iz Mail.app na gmail serverju Mail->Preferences->Accounts Izberes Mailbox Behaviors in imas na koncu razdelek TRASH Odstrani kljukico pri store deleted messages on the server. |
Tud to sem probal pa ni delal... zdej sm seenkrat use nastavu in mi je nekak ratal da mi da zbrisane maile vsaj v label gmail/deleted messages... tako da je lazji najdt oz brisat.. |
Hja pol pa mas ti nekaj zbrkljano pri sebi. Sem zdaj testiral pa mi normalno zbrise po zgoraj nastavljenem.
|
verjento imaš imap in moraš upoštevat, da če želiš mail zbrisat s serverja oz. ga vreči v trash, ne zadostuje da ga zbrišeš, temveč ga moraš prestavit v mapo /trash. v kolikor ga zbrišeš mu odstraniš zgolj label inbox in mail je še vedno med all mail
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=77657 |
Jaz imam gmail zato najraje grem kar na gmail.com.
|
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |