Pregoreta lučka na jabolčku?
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 02.11.2009 20:02:29 |
|
prenosniki za delo se se zmerom ponavadi uporabljajo v zaprtih prostorih ceprav so prenosni...
ce ti delas v extremnih razmerah je to tvoj problem...zato ne krivit appla za to
apple jih naredi za to kar jih bo večina uporabnikov uporabljala...kar je pa delo v zaprtih prostorih
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 03.11.2009 08:41:02 |
|
Xyras je napisal/a: | prenosniki za delo se se zmerom ponavadi uporabljajo v zaprtih prostorih ceprav so prenosni...
ce ti delas v extremnih razmerah je to tvoj problem...zato ne krivit appla za to
apple jih naredi za to kar jih bo večina uporabnikov uporabljala...kar je pa delo v zaprtih prostorih |
Kdo kje krivi appla? Pač je povedal svoje mnjenje o tem, ne se zdej počutt užaljene no...sej niste delničarji ali kej podobnega 
|
 |
Jablanator
Kraj: Malo tu, malo tam |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 03.11.2009 10:57:06 |
|
Ne dela vsak drugi na smuciscu, vendar pa vseeno mislim, da nas je po svetu vec kot dovolj takih, ki delamo tudi kje drugje kot zgolj v pisarnah z idealno osvetlitvijo. Konec koncev je ponavadi po press centrih razmerje med Macom in PC-jev vsaj kaksnih 60:40 ce ne celo vec, tako da lahko malo raztegnes vse skupaj in reces, da od novinarjev in fotoreporterjev po svetu uporablja Maca vsaj kaksnih 60% vseh. In od teh, jih velika vecina vsaj obcasno pride v situacijo, kjer mora delati tudi kje drugje kot v udobni pisarni. In vsaj po mojem mnenju, je to ze tako velika stevilka, da bi lahko pomislili tudi na kaj drugega, kot zgolj izgled in namesto prosojne plastike na zadnji strani LCD-ja nalimali gor nalepko/logo.
Zares ne pricakujem, da bodo naredili kaksne posebno izvedbo, ampak kot sem rekel... svetlec logo nima nobene funkcionalnosti, niti ni niti najmanjse potrebe po njem. Edini razlog zanj je "lepsi" izgled. In ce se za lepsi izgled zrtvuje funkcionalnost, je to vsaj zame malce bolano. Je pa tudi res, da je za povprecnega Mac userja, lepsi izgled krepko bolj pomemben kot boljsa funkcionalnost. Tako da mi je po drugi strani tudi jasno, zakaj Apple dela stvari tako kot pac jih.
|
 |
Jabukspešl
Kraj: delta quadrant of the galaxy |
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 03.11.2009 11:38:33 |
|
Pozabil si pa naštet kaj drugih pozitivnih in pomembnih stvari,kot je recimo svetlobni senzor,senzor premikanja ki zaklene glavo diska da ne pride pri padcu do izgube podatkov,osvetljeno tipkovnico,MagSave napajanje,multouch trackpad,aluminjasto ohišje in kvalitetna izvedba,precej dobra baterija in sorazmerno kvaliteten LCD,slot loading DVD drive,ter v končni fazi nenazadnje zelo pomembno - duša oz. OS X.
Vrži že nalepko gor in ne jamraj.Razen če te moti in ti je izgled bolj pomemben kot funkcionalnost 
|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 03.11.2009 12:10:13 |
|
Ja pa moznost shella, pa lepe kovinske barve in ne vem kaj se vse  In kdo je govoril o tem??? Govoril sem o jebenem svetlecem ogrizku na monitorju, ki v dolocenih primerih otezuje delo, ne pa o dobrih in slabih lastnostih MBP-ja. Ampak kot sem tudi ze napisal... pri otrocih, ki vzamejo vsako pripombo na navaden racunalnik kot osebni napad na njih, so odgovori, kot ste jih sproducirali nekateri (hhsk, we_are_the_borg, Xyras) dokaj pricakovani.
Zato se enkrat... malo se zamislite in koncno ze poskusajte razumeti. Mac je zgolj in samo racunalnik. Skatla (lepa ali grda) z nekaj cipi in nic vec. Ce povem kaj me pri tej skatli moti, ne govorim proti nikomur od prisotnih, ker nihce od vas ni Apple, niti Mac, iPhone ali baterija v MBP in se manj Steve Jobs. V najboljsem primeru lahko delate v trgovini, ki prodaja Apple... ravno tako kot Spar prodaja mleko in Poli salamo. Ko boste ugotovili, da je ta vas gral zgolj in samo racunalnik, tak kot jih je se na stotine miljonov po svetu, bo zivljenje krepko lepse
PS: O senzorjih gibanja, ki zaklepajo glave in katere so IBMi in Toshibe imeli ze 15 let nazaj, o super dobrih baterijah (katere so mi sle dve v pol leta, da o 3 tedenskem cakanju na novo niti ne govorim), o visoko kvalitetnem dvd driveu itd. pa raje ne bom. Je pa res, da je LCD monitor boljsi, kot tisti katere sem imel na vseh laptopih do sedaj (vkljucno s prejsnimi Maci), Magsafe je tudi prirocen. In zaradi LCD-ja, ter moznosti shella (jebat ga na Solarisu Photoshop na zalost ne dela) tudi imam MBP. Tako da mi prosim ne najedat v stilu "Pa kupi HP-ja". Ja lahko, pa se delo si najdem, kjer bom lahko zvecer na kavcu igral igrice in bil od tega placan, pa bo, kajne? 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 03.11.2009 12:52:30 |
|
na koncu pa:
nihče ni popolen (govorim o produktih)
pretehtaš dobre in slabe lastnosti slehernega produkta ki ga boš veliko uporabljal in se na koncu odločiš.
ponavadi ni produkta ki bi bil 100% optimalen, kupiš pač tist kar ti najbolje ustreza za dnevno delo. Kje drugje bi te verjetno motilo kaj drugega, ker kot pravim optimalnega izdelka ni.
Se pa da potem pomankljivosti (kot je v tem primeru svetleč se jabuk) tudi odpraviti.
1 mesec nazaj sem kupoval kamero. In seveda ker ponavadi ne kupujem mačka v žaklju, sem preletel internet in gledal tudi video teste. In eno kamero so vsi hvalili, da je dobra, razen za vgrajen mikrofon so mel pripombe glede tega da se sliši vsak vetrič ipd (seveda gre za home use kamero).
in potem se je našel nekdo, ki je to lepo rešil tako, da je čez mikrofon nalepil zvočno propusten filc.
poanta tega mojega razglabljanja... Včasih moramo tudi sami malo po kavbojsk prilagoditi izdelek, ker ga je pač zaradi enega/dveh ali treh detajlov škoda ne uporabljati, če lahko zadevo sami prilagodimo.
lp, zazo
|
 |
Jabukspešl
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 03.11.2009 13:32:36 |
|
Ne warshipam abaka v nebo in po božje.Lahko si pa pomagaš sam,če si tak mojster v Unixu kot je Solaris in med smučanjem obdeluješ slike,boš verjetno vedel vzet izvijač,razstavil svojega maca in ga zmodificiral,ter prilagodil za svoje potrebe.Aja,pa OS X tudi bazira na Unixu 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 03.11.2009 13:49:30 |
|
Meni še vedno ni nobeden odgovoril..
|
 |
Jabukspešl
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 03.11.2009 13:54:34 |
|
xporter27 je napisal/a: | Meni še vedno ni nobeden odgovoril.. |
če bi uporabil fotoaparat,slikal in prilepil sliko bi blo lažje.Na tvojem mestu bi sliko razposlal tudi uradnim apple serviserjem in prilepil še na kak drug forum,ker mogoče ni osamljen primer.Glede nato, da folk med smučanjem obdeluje slike,ti verjetno ta naloga ne bo povzročala težav.

|
 |
Jablanator
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 03.11.2009 14:47:28 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | Lahko si pa pomagaš sam,če si tak mojster v Unixu kot je Solaris in med smučanjem obdeluješ slike,boš verjetno vedel vzet izvijač,razstavil svojega maca in ga zmodificiral,ter prilagodil za svoje potrebe. |
Slik ne obdelujem med smucanjem ampak na smuciscu. Razlika med tema dvema pojmoma definitivno obstaja. Drugace pa je razlika tudi med Unixom (pa naj bo to Solaris, Irix ali pa magari Linux) in izvijacem. In ce se mi da ukvarjati z Unixom, se mi definitivno ne da ukvarjati z razstavljanjem in predelavami MBP-ja. Sicer pa ce bos se enkrat uspel prebrati moj tretji prispevek v tej temi, bos verjetno sposoben razbrati, da imam problem ze resen... brez izvijaca.
we_are_the_borg je napisal/a: | Aja,pa OS X tudi bazira na Unixu  |
Neeeeee.... a res?? Ti bestja, kaj vse izves na tem forumu. 
|
 |
Jabukspešl
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 03.11.2009 15:00:47 |
|
in zakaj pol omenjaš Solaris pa nekompatibilnost z Photoshopom ?
in nenakoncu še Unix mešaš z Linuxom ?
in kako si rešil zadevo ?
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 21.11.2009 10:06:10 Novi iMac - jabolčni lučki pod zaslonom in zadaj ne delata |
|
Pri novem iMacu sem opazila, da lučki na jabolkih (ne spredaj, ne zadaj) ne gorita. Zaslon dela v redu.
Zanima me ali morda kdo ve zakaj je temu tako oziroma ali se da lučka kje ugasniti/prižgati.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 21.11.2009 10:16:00 Re: Novi iMac - jabolčni lučki pod zaslonom in zadaj ne dela |
|
Hirkani je napisal/a: | Pri novem iMacu sem opazila, da lučki na jabolkih (ne spredaj, ne zadaj) ne gorita. Zaslon dela v redu.
Zanima me ali morda kdo ve zakaj je temu tako oziroma ali se da lučka kje ugasniti/prižgati. |
saj na iMacu ni možnosti, da bi prizgal logo oz. sploh ni tako narejeno, da bi kje lahko prisla svetloba skozi logo. Tako je samo na MacBookih.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 21.11.2009 11:09:03 |
|
Hvala Sussi. Sem mislila, da je podobno kot na MacBooku, pa me je skrbelo, da je kaj narobe 
|
 |