Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPhone 3G WSoD - servisiranje v SLO?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 09.08.2009 19:27:13
iPhone 3G WSoD - servisiranje v SLO?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Čeprav sem v preteklih letih (iPhone 2G) in mesecih (iPhone 3G) iPhone že večkrat po nerodnosti "spustil" na tla, do danes zaradi tega nisem imel večjih težav, razen par vdrtin na ALU ohišju iPhona prve generacije.

Pa preidimo k aktualnemu problemu - danes mi je (spet po nerodnosti) padel iPhone 3G na tla. Naj dodam, da sem ga imel v usnjenem etuiju. Padel mi je (iPhone v etuiju, da ne bo pomote/nejasnosti) direktno na ekran ali pa zadnji del ohišja. Nič strašnega proti predhodnim nezgodam, kjer sem se kar nekajkrat ustrašil za "zdravje" ohišja in telefona. Ampak tokrat me je pričakal zloglasni bel ekran (White Screen of Death). Poskušal sem vse na internetu navedene možne rešitve, ampak brez uspeha. Po nekaj urah čaranja sem se sprijaznil, da mi je ostal le še servis.

Ker sem iPhone kupil preko eBaya v ZDA (novega, neaktiviranega par mesecev nazaj), zanj nimam računa in s tem (predvidevam) tudi ne garancije, tako da mi je trenutno važen le servis, kjer mi bodo znali odpraviti napako.

Torej, pozna kdo zanesljivega serviserja pri nas, ki obvlada iPhone 3G oziroma, ima kdo sam izkušnje z uspešnim reševanjem WSoD težav?

V naprej hvala!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 09.08.2009 19:41:41
iPhone lahko neseš brez računa na servis. Vodijo namreč elektronsko evidenco vseh iPhonov in vsak iPhone ima svojo unikatno serijsko številko, s katero dobiš vpogled tudi kdaj je bil iPhone kupljen na uradni spletni strani appla.
Večji problem pa je, če ti ga bodo hoteli popravit, če iPhone še ni bil uradno aktiviran.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 09.08.2009 21:25:53
alenbec je napisal/a:
iPhone lahko neseš brez računa na servis. Vodijo namreč elektronsko evidenco vseh iPhonov in vsak iPhone ima svojo unikatno serijsko številko, s katero dobiš vpogled tudi kdaj je bil iPhone kupljen na uradni spletni strani appla.
Večji problem pa je, če ti ga bodo hoteli popravit, če iPhone še ni bil uradno aktiviran.

Ce ni bil uradno aktiviran, garancija ne velja... To sem ze veckrat zasledil po raznoraznih forumih... Drugace pa servisira v Ljubljani en v Podutiku ( www.bitcom.si )

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 09.08.2009 22:07:13
Jest je napisal/a:
alenbec je napisal/a:

Ce ni bil uradno aktiviran, garancija ne velja... To sem ze veckrat zasledil po raznoraznih forumih... Drugace pa servisira v Ljubljani en v Podutiku ( www.bitcom.si )

Hvala!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 09.08.2009 23:18:22
Še vedno pa ga lahko aktivira s kako prepaid kartico tega operaterja, kupljeno prek ebaya, je tako? Tako se lahko izogne nepotrebnim stroškom.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 10.08.2009 08:40:42
Re: iPhone 3G WSoD - servisiranje v SLO?
ElvisJ74 je napisal/a:
Čeprav sem v preteklih letih (iPhone 2G) in mesecih (iPhone 3G) iPhone že večkrat po nerodnosti "spustil" na tla, do danes zaradi tega nisem imel večjih težav, razen par vdrtin na ALU ohišju iPhona prve generacije.

Pa preidimo k aktualnemu problemu - danes mi je (spet po nerodnosti) padel iPhone 3G na tla. Naj dodam, da sem ga imel v usnjenem etuiju. Padel mi je (iPhone v etuiju, da ne bo pomote/nejasnosti) direktno na ekran ali pa zadnji del ohišja. Nič strašnega proti predhodnim nezgodam, kjer sem se kar nekajkrat ustrašil za "zdravje" ohišja in telefona. Ampak tokrat me je pričakal zloglasni bel ekran (White Screen of Death). Poskušal sem vse na internetu navedene možne rešitve, ampak brez uspeha. Po nekaj urah čaranja sem se sprijaznil, da mi je ostal le še servis.

Ker sem iPhone kupil preko eBaya v ZDA (novega, neaktiviranega par mesecev nazaj), zanj nimam računa in s tem (predvidevam) tudi ne garancije, tako da mi je trenutno važen le servis, kjer mi bodo znali odpraviti napako.

Torej, pozna kdo zanesljivega serviserja pri nas, ki obvlada iPhone 3G oziroma, ima kdo sam izkušnje z uspešnim reševanjem WSoD težav?

V naprej hvala!

Kakšno garancijo pa si pričakoval, glede na to, da si fizično iPhone?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 10.08.2009 09:10:27
Informacija za morebitne "nesrečnike": servis v SLO (zamenjava okvarjenega LCD displeja, ki je "krivec" za moj bel ekran) je med 110-130 EUR ali celo več, čas popravila pa odvisen od zalog rezervnih delov (od nekaj dni pa do nekaj tednov). Če imate počen zaslon ali pa vam ne deluje touch, potem prištejte še par deset ali več EUR.

Sam sem se, po tehtnem premisleku in pručitvi različnih nasvetov na internetu, odločil za cenejšo varijanto - LCD diplej bom nabavil preko eBaya (okoli 20EUR z všteto poštnino) in ga sam zamenjal (navodila najdete na iFixit ali pa kar na youtube). Za tiste, ki so vešči "šraufanja" (imajo mirne roke in živce), je dela za slabih deset, če ne celo manj minut.

PS - Mogoče bom v prihodnosti odprl konkurenčno kliniko za iPhone saj so trenutne cene servisiranja (ne samo za iPhone) v SLO lepo odebeljene Cool
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 10.08.2009 09:23:36
Če hočeš zadevo narediti kot se šika, je definitivno dela več kot 10 minut... ker če boš preveč hitel, bodo definitivno vidni znaki odpiranja na ohišju..
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 10.08.2009 09:32:53
Samo za 20€ bos dobil pomoje zgolj steklo in ne cel displej... ali pa se motim? ... [/quote]

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 10.08.2009 10:26:37
Jest je napisal/a:
Samo za 20€ bos dobil pomoje zgolj steklo in ne cel displej... ali pa se motim? ...
[/quote]

Vse dobiš... moj bruder tuji delal, pa dela vse ko šus. Za 28€, pa je ko novi Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 10.08.2009 12:29:52
"Normalna" cena za iPhone 3G nadomestni LCD displej:
http://cgi.ebay.com/iPhone-3G-8-16G-Replacement-LCD-Screen-Display-OEM_W0QQitemZ260453176254QQcmdZViewItemQQptZPDA_Accessories?hash=item3ca43813be&_trksid=p3286.c0.m14

Običajen postopek zamenjave:
http://www.youtube.com/watch?v=xYJUXovjtzQ

Sam za odpiranje priporočam uporabo vakumskega seska (trenutno ne najdem druge besede za "suction-cup") - sam sem si v ta namen "sposodil" gumb za pritrditev stranskega senčnika na avtomobilu - in preverjeno brez problema ločiš celoten displej od ohišja. Seveda prej odstraniš dva vijaka (glej http://www.ifixit.com/Guide/Repair/iPhone-3G-Display/574/1).
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 07.09.2009 21:37:41
Update!

Danes sem končno prejel LCD displej in se neučakan lotil dela. Porabil sem 20 minut - glede na to, da sem to opravljal prvič, sem bil še posebej pazljiv (double-check everything!). Rezultat? iPhone je zopet tak kot je treba Smile

Če povzamem - za popravilo sem porabil 20 minut in 20 EUR. Servisi v SLO bi mi za isto delo in materiale zaračunali krepko preko 100 EUR. Torej, če vam kdaj kaj "crkne", najprej na internet in se pozanimati, kaj lahko postorite sami. Res je neumno porabiti še 5x ali več denarja za nekaj kar lahko popravite sami.

PS - Če imate garancijo pa itak ni problema s servisi;)
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 07.09.2009 21:41:33
ElvisJ74 je napisal/a:
Če imate garancijo pa itak ni problema s servisi;)

Za fizične poškodbe ti 3 garancije ne pomagajo Very Happy
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 28.10.2009 17:38:39
imam eno vprašanje. Nekdo mi je ponudil iphone za menjavo za moj mobitel plus moje doplačilo, telefon sicer dela touch in vse samo pocen ekran je, kaj to moraš menjati cel display in vse ter koliko je stroškov, da nebom menjal in se zafrknil.

hvala
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 29.10.2009 00:20:12
ali je tukaj mozno menjati samo sprednje steklo, touch screen deluje baje

Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 29.10.2009 00:27:23
[quote="mufko"]ali je tukaj mozno menjati samo sprednje steklo, touch screen deluje baje
a ga je auto povozil?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 29.10.2009 00:30:47
jao kva si ti s tem delu...
c tuch deluje je sam steklo treba pomoje (nism nben ekspert)
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 29.10.2009 00:51:31
fora je v tem da to ni moj telefon, jaz ga hočem menjati za nokio e66 plus moje doplačilo pa me zanima če se to splača, mogoče poznate koga ki bi zamenjal samo steklo, kaj ni tam nekaj tezav z limanjem? ali bolje da kupim zraven z steklom tudi digitizer
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 29.10.2009 00:58:11
pa zanima me npr ce dam jaz notri tole http://www.bolha.com/oglas383366029/iphone-3g-touch-screen-digitizer-z-dvema-izvijac-oma-in-4-pripomocki-za-odstranitev-zaslona bo telefon normalno delal, screen bo delal tako kot pri originalu da nebo kaj stekal, ali bo bolj pocasen kot je na originalu (mislim da nezazna tako hitro prsta)

lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 29.10.2009 09:45:17
mi lahko prosim lepo zdaj nekdo še svetuje, če si mi splača kupit zaslon tisti ki je v prejšnem linku, če bo delalo tako kot je treba, ter ali se mi splača menjati za mojo nokio e66 vredno 140eu plus moje doplačilo njemu 100eu. Njegov telefon je pa 3G 8GB
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani