Že med poletjem sem začel razmišljati o svojem prvem prenosniku. V mislih sem imel seveda kot sedaj PC-ja z windows sistemom. Ko pa sem pred mesecem dni v trgovini iStore zagledal MAbook Pro sem se enostavno zaljubil vanj in ga hočem imeti. Moj budget dopušča ceno tja do 1500€
Dilema pa je sedaj v nekaterih programih katere uporabljam nekajkrat tedensko v windowsih.
klik
hyponet
personal E-Bank z usb certifikatom
birikrat za računovodstvo
e-davki
navajen sem delati na Microsoft Office
V diskusijah sem prebral, da se lahko nekatere, če ne celo vseh teh programov naložiti na windows, katere se zažene vzporedno s OS-X sistemom.
Sedaj se sprašujem, če ima sploh smiselno kupovati maca, če moram poleg kupiti še windows sistem.
Imam še vprašanje kako je s particijami pri macu. Vem samo to, da ima drugačno logiko mišljenja kot windows, ampak sedaj sem navajen na nekako 3 do 4 particije in vsaki imam svoje zadeve. Ali je pri macu samo ena ali se jih da nastaviti več.
Recimo, če bi vseeno vzel maca in bi si poleg installiral windowse, te programe bi potreboval recimo 3x na teden ali je bolje boot camp ali parallels. Kako je tu v windowsih s particijami???
Nameravam tudi kupiti simobil ali mobitel Mobile Connect Express kartica oziroma USB modem. Katera bolje deluje na macu?
Bo zaenkrat dovolj, napišem še kaj več, res mi ne gre apple iz glave