Jabuk
novi MB ali MBP
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.10.2009 08:15:59
novi MB ali MBP
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Živjo, zanimam se za nakup enega od teh dveh 13.3" macov. Macbook je pred kratkim doživel update in ko gledam specifikacije se mi zdita oba na uč podobna. Seveda ima Pro razsvetljeno tipkovnico, firewire in meni osebno lepše ohišje, ampak zanima me če se res "splača" dati tistih 200 evrov več za skoraj isti prenosnik. novi macbook naj bi stal 900eur (vsaj na fmc tako piše, na epl še ne vejo točne cene), proja bi pa dobil za 1099 pri epl, ker sem študent. prosim pomagajte mi za katerega naj se odločim oz katerega se bolj splača za svoj denar. lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 22.10.2009 08:26:31
Kot vedno, bos prvo moral povedati kaj bos z njim sploh pocel...
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 22.10.2009 08:29:48
Rabil bi ga predvsem za faks, za pisanje programov v osxu in gledanje filmov. firewirea ne rabim, osvetljena tipkovnica bi mi prišla prav sploh ponoči in večji disk (MB) zmeraj pride prav.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 22.10.2009 08:42:51
mislim, da se splača reskirat tistih 200€ če tako hočeš večji disk, osvetljeno tipkovnico in ti je lepši Smile
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 22.10.2009 08:52:59
nene novi macbook ima 250gb disk, ta "starejši" macbook pro ima 160gb. je pa res da se da proja nadgradit do 8gb rama kar bu tudi podaljša uporabnost. najbrž bom kar proja kupil in dal notri še http://www.mimovrste.com/artikel/2060045421/25-trdi-disk-wd-scorpio-blue-320gb-5400rpm-8mb-sataii-wd3200bevt

ima še kdo kakšen predlog kje bi kupil to zadevo. al se y študentskim popustom v eplju najbolj splača? lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 22.10.2009 10:12:19
Imas kaksen poseben razlog, da ne bi dal noter 500 GB trdega diska (ker si omenil, da ga bos zamenjal s 320 GB) ?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 22.10.2009 17:04:28
Težka odločitev, moram reči. Smile

V bistvu res ni druge razlike kot zgoraj navedeno. No, le ohišje je bolj robustno (ne poka) in se malo manj greje, pa še kanček lažji je (10 dag).
Pa tudi 250 GB bi bilo verjetno že kar zadosti prostora, tako, da ti ne bi bilo treba menjati. Torej bi prihranil cca. 250 EUR, pa še glede garancije ti ne bi bilo treba skrbeti, ker ne bi menjal Hard drive.

Verjetno boš Maca v roku 2-3 let menjal, v tem času pa mislim, da ti bo 4GB RAM-a več kot dovolj, sploh glede na procesor in ostalo.

btw: Ravno gledam - v USA je novi beli Macbook cca. 660 EUR (ker je dolar tako padel). Tempting... Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 22.10.2009 17:30:04
adrenalyn je napisal/a:
Težka odločitev, moram reči. Smile

V bistvu res ni druge razlike kot zgoraj navedeno. No, le ohišje je bolj robustno (ne poka) in se malo manj greje, pa še kanček lažji je (10 dag).
Pa tudi 250 GB bi bilo verjetno že kar zadosti prostora, tako, da ti ne bi bilo treba menjati. Torej bi prihranil cca. 250 EUR, pa še glede garancije ti ne bi bilo treba skrbeti, ker ne bi menjal Hard drive.

Verjetno boš Maca v roku 2-3 let menjal, v tem času pa mislim, da ti bo 4GB RAM-a več kot dovolj, sploh glede na procesor in ostalo.

btw: Ravno gledam - v USA je novi beli Macbook cca. 660 EUR (ker je dolar tako padel). Tempting... Smile

dej ne fantaziri, disk lahk sam menjaš če se ti le da šravfat 20 šravfov in garancija ostane (mbpro)
pa mb pro se bolj greje IMO ker alu je pač alu. sam je pa bl badass pa to Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 22.10.2009 19:09:44
Ma MBP 2,53 se skoraj nič ne greje - ko ga močno obremenim (se pravi da aktivno delam v virtualni mašini) potem je malo toplejši, ampak na nogah je lahko brez problema - starejše seije - leto ale dve nazaj so se bistveno bolj grele. Res pa je da imam jaz SSD in je tam popolnoma hladno.
LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 22.10.2009 19:16:59
Tma je napisal/a:
Ma MBP 2,53 se skoraj nič ne greje - ko ga močno obremenim (se pravi da aktivno delam v virtualni mašini) potem je malo toplejši, ampak na nogah je lahko brez problema - starejše seije - leto ale dve nazaj so se bistveno bolj grele. Res pa je da imam jaz SSD in je tam popolnoma hladno.
LP

aja no moj 2.66 ki je že močnej varianta (2 grafiki...) se pri običajnem delu kr segreje (a ga lahko imam na nogahBP) tudi pri full HD filmu ni panike tako da vseeno ni neki extrem...
res pa mam HDD (načrtujem intelov SSD)
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani