Kako sem zamenjal trdi disk v Time Capsule? | |||
Pred letom in pol sem izkoristil priloznost in si nabavil 500 GB razlicico Applovega Time Capsule. Uporabljam jo kot router in kot backup disk. Zadeva lepo pridno zdi v svojem kotu in dela svoje stvari. Zdaj pa slabost: ze od vsega zacetka sem opazal, da je vgrajeni trdi disk (500 GB Seagate Barracuda ES) zelo glasen in v neki cudni resonanci z mizo in/ali ohisjem od Time Capsule. Zato sem sklenil, da ga ob prvi priliki zamenjam s kaksnim tisjim npr. WD Green Power 1 TB. Navodila za zamenjavo sem dobil tukaj. Po teh navodilih sem zamenjal obstojeci disk z novim (no, dobro leto starim). Kar sem spremenil, je, da nisem odvijacil vijakov iz starega diska (zgleda, da so zaribali + sami vijaki so izredno mehki). Tezavo sem resil tako, da sem vstavil nov disk na svoje mesto v Time Capsule in na njegovo spodnjo stran v ustrezne luknje (samo stiri so, tako da ni mogoce narediti napake) privil stiri obicajne ("racunalniske") vijake, kar kasneje ni oviralo pritrditve spodnje stranice od Time Capsule. Po ponovnem priklopu sem nov disk sformatiral s pomocjo Airport Utility-ja. Odtlej disk pridno dela. Cas potreben za zamenjavo: ~20 minut, od tega sem najvec casa odiral gumo na spodnji strani Time Capsule. Sklep: za minimalen strosek sem dobil dvakrat vec prostora za backup in obenem zmanjsal tako hrup kot (delno) tudi gretje Time Capsule. Upam, da komu ta opis, kaj pomaga. LP |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |