Zanimivo razmišljanje Žige Turka
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #81 Objavljeno 12.10.2009 20:13:41 |
|
Boris42 je napisal/a: | jakaracman je napisal/a: | Boris42 je napisal/a: | Če je glavni argument proti Mac OSu to, da na njem ni slovenskega offica 2007, potem je svojo pot nekje izgubil. |
Sorry, ampak to, da ni slo črkovanilka, je ogroooomen minus. Tako velik, da za marskioga (tudi mene, pa imam "srečo", da naredim precej več v angleščini kot slovenščini) meji na neuporabnost, za nekatere pa je čez rob. Tako pač je.
|
Če na Macu hočeš slovenski urejevalnik s črkovalniki, tezavri, slovarjem sopomenk in deljenjem, pač uporabiš OpenOffice. Kje je tu problem? |
Da ni kompatibilen z ostankom firme (ne le pri nas, tudi lastnikov v tujini). Kaj mi potem pomaga, če z njim ne morem delat? Ali pa naj delam malo v MS, malo v OO, pa se dvakrat matram, če je treba enako prezntacijo v SLO in ANG naredit (namesto samo C/P teksta v drugem jeziku + spellchecker)?
Vse kar si s svojim odgovorom povedal je, da naj se j... in grem nazaj na Winse. Hvala ... Točno take Apple strokovnjake rabimo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #82 Objavljeno 12.10.2009 20:17:45 |
|
macpromac je napisal/a: | Ma nehajte s tem oficom. Kaj ste same tajnice na tem forumu Pa še nekaj. Očitno imate nekateri zelo nizek IQ, ker samo če je ikonca malo postrani se več ne znejdete to se je malo za zamislit. Saj so vas naučili nucat word in excel v šoli. Očitno. Samo če tega ne presežete se je za ustrašit. Joj ko pa sem tako navajen na word. Zdaj si vas predstavljam kot računalniškega neizobraženca, ki toliko da lahko še nekaj napiše v wordu. Pa še to počasi. In da mu slučajno ne omeniš še kaj drugega. Ker se začne neprijetno počutit.
Ma sram vas je lahko!! samo to. |
Lej, če moram poslat prezentacijo projekta šefom v Nemčijo v powerpointu (ker pač ta kocern laufa na powerpointu), lahko 6x poznam OO (in čisto mimogrede ga poznam), pa pptja, za katerega sem ziher, da bo delal v powerpointu, OO pač ne bo sporduciral (zame bi bilo super, če bi hoteli pdf namesto ppt, pa ne gre, ker mora bit editable).
Podobno je z Excelom ...
Office ni le urejevalnik besedila (za kar bi bil Text Edit čisto OK, če bi znal štet znake) ...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #83 Objavljeno 12.10.2009 20:31:08 |
|
Poznam in imam nastavljeno.
In kaj ima tale tvoj link zveze z mojim vprašanjem?
Da ponovim za tiste, ki ne razumejo, kaj berejo: kako v Pages nastavim default format za shranjevanje dokumenta v rtf (kot imam v Wordu in OO). Torej: ustvarim nov dokument, udarim cmd+S, dam ime in dokument se shrani kot rtf.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #84 Objavljeno 12.10.2009 20:38:51 |
|
jakaracman je napisal/a: | macpromac je napisal/a: | Ma nehajte s tem oficom. Kaj ste same tajnice na tem forumu Pa še nekaj. Očitno imate nekateri zelo nizek IQ, ker samo če je ikonca malo postrani se več ne znejdete to se je malo za zamislit. Saj so vas naučili nucat word in excel v šoli. Očitno. Samo če tega ne presežete se je za ustrašit. Joj ko pa sem tako navajen na word. Zdaj si vas predstavljam kot računalniškega neizobraženca, ki toliko da lahko še nekaj napiše v wordu. Pa še to počasi. In da mu slučajno ne omeniš še kaj drugega. Ker se začne neprijetno počutit.
Ma sram vas je lahko!! samo to. |
Lej, če moram poslat prezentacijo projekta šefom v Nemčijo v powerpointu (ker pač ta kocern laufa na powerpointu), lahko 6x poznam OO (in čisto mimogrede ga poznam), pa pptja, za katerega sem ziher, da bo delal v powerpointu, OO pač ne bo sporduciral (zame bi bilo super, če bi hoteli pdf namesto ppt, pa ne gre, ker mora bit editable).
Podobno je z Excelom ...
Office ni le urejevalnik besedila (za kar bi bil Text Edit čisto OK, če bi znal štet znake) ... |
Točno tako kot si napisal, in še nekaj:
Samo Office lahko dokaj enako prikaže vsa jajca, ki jih uporabniki brez osnovnega znanja natrpajo v Office dokumente. Grafikom je ta program požrl živcev, da težko opišeš z besedami. Jaz ne poznam nadomestka, ki bi lahko dovolj zanesljivo prikazal vse kar je v filih, ki jih dobimo od naročnikov. Zato ga imamo vedno nekje inštaliranega. In to na PCju... kamor tudi sodi! (V smislu: Lopata zmeri drek zagrab!)
Včasih (ko sem bil še bolj zagnan Mac Addict) sem imel na mašini nalepko: THIS COMPUTER IS 100% MICROSOFT FREE! Nalepke sicer nimam več, še vedno pa trdim, da ni higienično inštalirati Office na Maca.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #85 Objavljeno 12.10.2009 20:53:07 |
|
In mimogrede: eno vsakdanje Excel tabelo, ki jo uporabljam vsak dan, mi office odpira cca 10s, OO pa skoraj 2 minuti ... Numbers je porabil pol manj, ampak na žalost je "izgubil" polovico formul, freeze panes ne delajo, makroti so šli v k...
|
 |