Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Zanimivo razmišljanje Žige Turka
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJ
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 05.10.2009 10:58:38
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
@macpromac:

Uau, kok znaš pa ti filozofirat. Ne samo da nisi naštel niti ene resne stvari kot protiargument, pač pa ti je uspelo natrositi kar nekaj neresnic.
pa jih ne bom zdaj vseh našteval Very Happy Very Happy

Pa kaj majo kristijani zdaj veze z turkovim razmišlanjem o macih???
A ti si musliman slučajno Smile
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #42   Objavljeno 05.10.2009 11:49:18
iExpert je napisal/a:
@macpromac:

Uau, kok znaš pa ti filozofirat. Ne samo da nisi naštel niti ene resne stvari kot protiargument, pač pa ti je uspelo natrositi kar nekaj neresnic.
pa jih ne bom zdaj vseh našteval Very Happy Very Happy

Pa kaj majo kristijani zdaj veze z turkovim razmišlanjem o macih???
A ti si musliman slučajno Smile

Smile Oprosti iExpert. Samo nisem se spravil pisat strokovnega članka. Pri ljudjeh je pa tako. Od vse možne poulacije bo vedno obstajal primerek, ki česa ne bo razumel. Tako, da jst sem svoje povedal in s tem bom zaključil. Me nič ne moti tvoje mnenje. Tako to je.

Glede tvojega vprašanja sem povzel samo dva primera o pranju možganov.

Tretji je turk. Če tega ne dojameš ti ne morem pomagat.

Turkov predmetnik:

Mednarodni podiplomski študij gradbene informatike
1. letnik: P Vloga in pomen gradbene informatike (izredni)
1. letnik: Programsko inženirstvo (izredni)
1. letnik: Strukture podatkov in podatkovne baze ()
1. letnik: Sinopsis za magistrsko nalogo (izredni)
1. letnik: Strukturiranje podatkov in podatkovne baze (izredni)
1. letnik: Modeliranje in vizualizacija ()
1. letnik: Modeliranje in vizualizacija (izredni)
1. letnik: Vloga in pomen gradbene informatike (izredni)
1. letnik: Računalniško posredovane komunikacije (izredni)
1. letnik: Mobilno računalništvo v gradbeništvu (izredni)
1. letnik: Inženirska umetna inteligenca (izredni)
2. letnik: Metode in organizacija dela v znanosti ()
2. letnik: Upravljanje znanja (izredni)
2. letnik: Merska analiza in standardizacija MAG (izredni)
2. letnik: Računalnik v arhitekturi (izredni)
2. letnik: ePoslovanje (izredni)
2. letnik: Racionalna raba virov, prostora in energije (izredni)
2. letnik: Računalniško integrirana graditev (izredni)

B - Vodarstvo in komunalno inženirstvo (UN)
1. letnik: Tehnična dokumentacija in informatika (redni)

Visokošolski program Gradbeništvo
1. letnik: Opisna geometrija (redni)
1. letnik: Opisna geometrija (izredni)

Univerzitetni program Vodarstvo in komunalno inženirstvo
1. letnik: Tehnična dokumentacija in informatika (redni)
1. letnik: Tehnična Dokumentacija - Delni (redni)

Univerzitetni program Geodezija

B - Gradbeništvo (UN)
1. letnik: Inženirska komunikacija (redni)

Visokošolski program Geodezija

Univerzitetni program Gradbeništvo

Glede na predmetnik očitno dlje od ms Worda še ni prišel. Ki ga je tako zelo motil. Zakaj ni pisal kakšne ugotovitve glede programske opreme za predmete katere predava. Ne vem CAD. 3D programje. Zakaj ni tega omenil. Še ni prišel tako daleč. Očitno ne ve kaj govori ali pa zelo laže. Jst ne vem. Medtem ko imaš zelo dobre rešitve za mac okolje. Ne napisal je točno to kar bo še povprečen uporabnik doumel in ponavljal za njim kot sraka. Evo to je to.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #43   Objavljeno 05.10.2009 12:38:17
Spet smo pri fanatizmu obojih. Dva meseca imam mac-a. Če govorimo samo o OS potem je mac hitrejši stabilnejši ..... Če pa govorimo o programih je pa windows v prednosti ker ima pač več programov, na žalost tudi država ne podpira maca - to mu ni olajševalna okoliščina, je pač golo dejstvo in to uporabnika zanima. Ima pa tudi OS določene pomankljivosti o katerih piše turk - ta hip se spomnim le tisto o menijih na vrhu ekrana namesto na vrhu aktivnega okna - malenkost ampak precej nelogična in najbrž enostavno rešljiva ampak očitno se jim zdi tako udobneje - meni pač ne. Je pa to seveda brezvezna debata ker enim paše tako drugim drugače in na srečo se lahko vsak sam odloči. Verjamem pa da včasih marsikaj izhaja iz neznanja. Recimo mene izredo moti da mi izlista pomešano direktorije in datoteke - mogoče se kje to nastavi ampak jaz ne najdem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #44   Objavljeno 05.10.2009 12:41:30
Če klikneš na stolpec "kind", ti bo mape postavilo pred ostalo (no ja, odvisno od vrste datotek).

Se pa strinjam. Nekaterim je všeč tole, drugim drugo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: LJ
Ni navedeno

Prispevek: #45   Objavljeno 05.10.2009 13:38:15
wildapple je napisal/a:
Če klikneš na stolpec "kind", ti bo mape postavilo pred ostalo (no ja, odvisno od vrste datotek).

Se pa strinjam. Nekaterim je všeč tole, drugim drugo.

Če kdo ne ve- ta stolpec nastaviš z wiev options in obkljukaš kind
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #46   Objavljeno 05.10.2009 18:19:59
Goran je napisal/a:
Spet smo pri fanatizmu obojih. Dva meseca imam mac-a. Če govorimo samo o OS potem je mac hitrejši stabilnejši ..... Če pa govorimo o programih je pa windows v prednosti ker ima pač več programov, na žalost tudi država ne podpira maca - to mu ni olajševalna okoliščina, je pač golo dejstvo in to uporabnika zanima. Ima pa tudi OS določene pomankljivosti o katerih piše turk - ta hip se spomnim le tisto o menijih na vrhu ekrana namesto na vrhu aktivnega okna - malenkost ampak precej nelogična in najbrž enostavno rešljiva ampak očitno se jim zdi tako udobneje - meni pač ne. Je pa to seveda brezvezna debata ker enim paše tako drugim drugače in na srečo se lahko vsak sam odloči. Verjamem pa da včasih marsikaj izhaja iz neznanja. Recimo mene izredo moti da mi izlista pomešano direktorije in datoteke - mogoče se kje to nastavi ampak jaz ne najdem.

to je pač tvoja navada iz windows, a ti zdej kupim burek al kaj?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #47   Objavljeno 05.10.2009 18:46:53
burek ti kar sebi kupi duhovitež.

tudi tisti "ta stolpec nastaviš z wiev options in obkljukaš kind" ne pomaga. Nekatere datoteke so še vedno pred mapami. winsi gor ali dol je fino če so stvari urejene. in povsem logično je da so najprej ali pa na koncu mape in potem datoteke. edino burek generaciji je vseeno če je vse pobrkano .... kot so oni sami.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #48   Objavljeno 05.10.2009 18:52:55
Se popolnoma strinjam. Nekatere zadeve so na Windowsu bolje rešene. Meni osebno je najbolj všeč Linux, ker ima najbolj napredni okenski upravljalnik (zadnje verzije Gnome in KDE-ja).
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #49   Objavljeno 05.10.2009 18:55:48
pač čekaj ne najdeš vpišeš v srč (v finderju al v spotlajtu) in si vesel, ker najde v parih sekunda, ne pa v 10. minutah. Laughing sploh pa je to bol nepotrebna tema, smo že večkrat slišal.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #50   Objavljeno 09.10.2009 17:45:09
Tule se je precej uporabnikov spravilo na Turka, češ "povprečen MS user, ki ne zna uporabljat Maca in ga rajši spljuva, zraven pa je še profesor".

Človek je v svetu računalništva že zelo dolgo, verjetno od takrat, ko marsikdo tukaj sploh še ni bil rojen. In je na tem področju tudi nekaj naredil, ŽT je bil poznano ime v tem fohu (ne govorim o ministrovanju in profesuri).

Ne da mu to daje imuniteto, pravico do mnenja pa vsekakor.

Se mi zdi, da je večina pljuvačev zlila svoj gnev na napačnega človeka in se verjetno tudi precej osmešila.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #51   Objavljeno 09.10.2009 19:29:30
blazek je napisal/a:
Tule se je precej uporabnikov spravilo na Turka, češ "povprečen MS user, ki ne zna uporabljat Maca in ga rajši spljuva, zraven pa je še profesor".

Človek je v svetu računalništva že zelo dolgo, verjetno od takrat, ko marsikdo tukaj sploh še ni bil rojen. In je na tem področju tudi nekaj naredil, ŽT je bil poznano ime v tem fohu (ne govorim o ministrovanju in profesuri).

Se mi zdi, da je večina pljuvačev zlila svoj gnev na napačnega človeka in se verjetno tudi precej osmešila.

Podpis pod tole!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #52   Objavljeno 10.10.2009 08:22:40
wildapple je napisal/a:
blazek je napisal/a:

Podpis pod tole!

Pravzaprav se strinjam pod tem. Če lahko vsak kurčev bloger piše svoje mnenje o čemerkoli, pa nekdo ne sme nekaj pojamrat o OSX... ker to je pa macoskrunstvo in takoj nepoučen uporabnik. Meni se zdi da je stvari pač utemeljil po njegovo in tiste stvari s katerimi se ukvarja, s tem pa ni nujno da se strinjam z njimi. In zdej bom pljuval po nekom, ki je pravzaprav izrazil mnenje. Če bi bil nekdo no-name tole ne bi itak noben prebral.

who the fuck cares. On je samo en bloger. Malo bolj bran in znan. In nič več. Od kdaj pa ne smemo več izražati svojega mnenja?!?

sicer pa @macpromac... če je zate zapis na blogu "strokovni članek" potem kapo dol...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #53   Objavljeno 10.10.2009 08:58:00
Re: @Žiga Turk
Boris42 je napisal/a:
"Žal mi je, da oseba vaše integritete tako ozkogrudno gleda na svoje delo in, še predvsem, na orodja, ki jih uporablja. Ekstrapoliranje vaših niti ne omembe vrednih trudov na vso ostalo populacijo je neprimerno, še posebej v vidu vaših komentarjev. Vedno se lahko najde več razlogov, zakaj je točno za nekoga ta ali ona platforma primernejša. Dandanes je bolj pomembno, "kaj bo" kdo na svojem delovnem mestu (ali domu) s pomočjo računalnika počel, kot "kaj bi lahko" morda počel z računalnikom, ki ga pač ima. Vaše primerjave so na žalost napačne, nedodelane, pomanjkljive in zavajajoče tako za strokovno in širšo javnost. Lahko bi korak po korak po vaših navedbah šel dokazati, da ste v vsaki izmed navedb v zmoti, tako za povprečnega uporabnika kot tudi za vaš neposredni primer. A kaj, ko vem, da je prav to bil vaš namen, poskus provokacije ljudi, ki o Apple tehnologijah vedo veliko več od vas in se bodo "potrudili" namesto vas, brez potrebe po "doktoratu", potem pa naj bodo vsi hvaležni, če boste še naprej občasno uporabljali Applove tehnologije. Pa ne bo šlo, limanice se vidijo že od daleč. Nadalje popolnoma ignorirate ceno programske opreme - upam, da vam vsi poklanjajo programsko opremo, ali pač? Kaj pa nam vsem ostalim? In do uradnih razvojnih različic Windows 7, kakršnikoli že so, ima (licenčno) dostop po vašem res veliko uporabnikov.

Škoda. O vas sem imel boljše mnenje.

Apple Certified Master Trainer/Pro
Logic Studio, Final Cut Studio, Shake, OS X, OS X Server, iLife/iWork"

kdo potem zdaj tukaj zavaja javnost Razz Že podpis kaže na čisto objektivnost, a ne Wink

Drugače pa je imelo dostop do razvojne različice Windows 7 več ljudi kot danes uporablja Snow Leoparda Embarassed In to uraden, pustimo ilegalo.

Žalostno, ampak resnično, s sedmico nisem imel pol toliko težav na 4 leta stari mašini (familjarni računalnik, brez AV- cca. pol leta), kot jih imam na SLju v zadnjem tednu :S (zadj ko sem popeglal večino stvari, prvi tedn sm pa klel zakaj sm early adopter Very Happy )

Žigov članek je mogoče malo pristranski - a vendarle zelo objektiven za nekega dolgoletnega Win userja, ki se je trudil prestopi v Mac svet in je ob tem naletel na veliko težav.

Sam od pisarniški programov tudi ne morem živeti brez Office (VMware to the rescue Cool ), Finder je podn, Explorer je boljši, Total comander zmaga Rolling Eyes ...
Win 7 se zažene do uporabnosti prej kot SL, SL se zbudi in zaspi 100x prej kot Win 7... Pa trenutno sploh nočem delat primerjave SL:Win7, ker ni fer... Delam raje Leo:Win7, da lahko malo bolj zagovarjam OS X Laughing

Moja idealna kombinacija je Win7 windows management + Expose - vse na OS X. Plus peak View, ki povozi Dock Expose... :cmd:
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #54   Objavljeno 10.10.2009 16:34:26
blazek je napisal/a:

In pravzaprav ima (si bom glede na to, da sem pred prehodom na OSX dolgo bil na winsih in jih v obliki Win7 še vedno občasno uporabljam) prav.
Praktično vsi minusi, ki jih je naštel (zame bi bila recimo izjema tista o menijih na vrhu), držiji, enako plusi. In je pač zase sklenil, da minusi pretehtajo pluse in se vrnil na winse. Pravilna (zanj) odločitev.
Pri meni so plusi še vedno močnejši od minusov in ostajam na OSX. Torje je ZAME OSX boljši. Ni pa boljši nasploh.

In sorry, pot do večje enakopravbnosti med OSi ni pljuvanje eden čez drugega, temveč to, kaj naredi država oz zakonodajalci, ki morajo skrbeti za konkurenco.
Zakaj ne predpišejo, da morajo biti vse rešitve, ki so pomembne in se tičejo večjega števila uporabnikov (recimo e-bančništvo, e-uprava, tipi dokumentov), narejene za vsaj 3 najpopularnejše OSe in 3 najpopularnejše brskalnike. Enaostavno se predpiše z zakonom i kaznuje tisti, ki tega ne počnejo. Potem b Proklik delal na Linuxu z FF, macu s safarijem ali winsiih z IE. In državna uprava bi pač uporabljala recimo rtf za tekstne dokumente, ali pa pdf (ne pa doc, pages in podobne strani).
To je ednini način, kajti večna uporabnikov dela v firmah, te pa so vezane na določen SW. Pri nas recimo, brez Excella ne gre. Pa ga ne maram, ampak mora bit, ker je v celem koncernu reporting ali v SAP variantah (svinjsko drago za manjša podjetja) ali Excellu. Take your pick, tretje opcije ni. Pa gre za koncern, ki je na svojem področju No1 v Evropi.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #55   Objavljeno 10.10.2009 17:06:51
Lahko je .rtf, osebno pa predlagam .odf, saj je standardni, odprti format
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #56   Objavljeno 10.10.2009 17:33:19
Ma dejmo vsaj priznat da je windows slaba in zakasnela kopija osx -a.
No saj bo šlo Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #57   Objavljeno 10.10.2009 17:44:24
mene win 7 spominja na phanterja Laughing in res, z tistim modrim dockom, win xp, vista pa na osx 10,0 ceetah, al kak se že reče.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Malo tu, malo tam
Ni navedeno

Prispevek: #58   Objavljeno 10.10.2009 18:31:15
Mene pa Mac OS na BSD, Irix, Nextstep in podobne Wink Tudi Apple ni tako zelo inovativen, kot si nekateri mislite Wink
Ampak ja... Mac je po vase lifestyle, zato ce nekdo karkoli rece proti njemu, je to smrtni greh, kajne?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #59   Objavljeno 10.10.2009 18:38:19
ne, ampak čudno, je če kdo podreza v tako veeeliko sršenje gnezdo. ne vem pa, zakaj ma maca pol?? in res je ni apple tko inovativen, ga pa res vsi oponašajo ko klovni. recimo grafični vmesnik, miška, multitouch,... Smile
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #60   Objavljeno 10.10.2009 18:40:27
Ne samo očitno je treba hvalit windowse, da ste vsi veseli. Če pa rečeš kaj dobrega o osx-u pa doživiš ma tem forumu samo grajo. Hm zanimivo.
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani