Nakup navigacijske naprave
|
Stevie Wozniak
Kraj: radomlje |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 09.10.2009 09:31:24 |
|
Če je kdo zainteresiran naj mi javi na ZS.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: *HeAvEn* |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 09.10.2009 09:51:20 |
|
Doma imamo Garmina in Navigona in mi je nekako ljubši Garmin. Ker sem ga ogromno uporabljala po tujini pa lahko rečem, da je recimo Italija katastrofalno pokrita(baje majo slabe karte), tut v Španiji in Franciji je blo nekaj težav, medtem, ko je bila Budimpešta super.
Čeprav me je nekajkrat tako razjezil, da bi ga najraje zabrisala skoz okno, me je pa tudi pripeljal na kraje, ki jih sicer ne bi nikoli našla tak, da je kar ok. Navigon pa sem samo parkrat sprobala in se nikakor nisem mogla navadit.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: *HeAvEn* |
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 09.10.2009 09:52:44 |
|
Aja še to(ker ni edit gumba  ) ...iPhonovih navigacij (razen Maps peš v mestih) še nisem uporabljala, ker imam zdaj navigacijo vgrajeno v avtu, tako, da težko rečem kakšna je razlika oz. kaj je boljše/slabše.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 09.10.2009 20:06:25 |
|
Jaz imam Garmin nuvi star 5 let, ker še dober dela, a do kdaj imam Navigon na iPhone, ne uporabljam več Garmina.
Karte so različne, nekje so boljše garminove, nekje navigon-ove.
Sigurno je Navigon na iPhone hitrejši in enostavnejši od Garmina.
Verjetno so novejši navigatori hitrejši od mojega Garmina... ne vem.

|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 09.10.2009 20:38:52 |
|
V kombinaciji z atermičnim steklom je poizkusil kdo? Potem svetuješ nakup, če gledamo price/performance?
|
 |
Jablanator
Kraj: Malo tu, malo tam |
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 09.10.2009 22:12:43 |
|
Goran je napisal/a: | [Razen če se ti voziš po največjih vukojebinah - tam še nisem probal  |
Danes sem sel sluzbeno v Mursko Soboto. Ker sem se po tistih koncih zadnjic vozil pred 10 leti, sem pac vklopil Garmina, ker sem pac smatral, da je MS vukojebina in bo Tomtom bolj tako tako. No kot kaze bi moral na Garminu nekje izklopiti se opcijo za turisticni ogled mesta. Preden me je pripeljal do stadiona, ki je po zemljevidu izgledal zgolj 3 ali 4 ovinke od izvoza iz avtoceste, sem si ogledal 3/4 Murske Sobote, ter delal kroge po nekih zakotnih ulicah in dvoriscih, medtem ko sem vmes vsaj 5x preckal glavno cesto, ki je sla direktno na stadion (kot sem videl nazaj grede, ko sem se peljal brez navigacije). Po pravici povedano me je po tretjem preckanju imelo, da bi odprl okno in zabrisal ta srot nekam v 3pm. Tako da naj se pazi tisti, ki mi se enkrat omeni Garmina kot navigacijsko napravo. Slovenija je sicer lahko 100% pokrita, ampak kaj ko ti to nic ne pomaga, ce te ne zna normalno pripeljati do tja.
PS: Moje prejsne pisanje je od vceraj, ko sem kot kaze zaradi dolge neuporabe ze malo pozabil kako v kurcu je zares Garmin.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 10.10.2009 08:36:00 |
|
pj je napisal/a: | Goran je napisal/a: | [Razen če se ti voziš po največjih vukojebinah - tam še nisem probal  |
Danes sem sel sluzbeno v Mursko Soboto. Ker sem se po tistih koncih zadnjic vozil pred 10 leti, sem pac vklopil Garmina, ker sem pac smatral, da je MS vukojebina in bo Tomtom bolj tako tako. No kot kaze bi moral na Garminu nekje izklopiti se opcijo za turisticni ogled mesta. Preden me je pripeljal do stadiona, ki je po zemljevidu izgledal zgolj 3 ali 4 ovinke od izvoza iz avtoceste, sem si ogledal 3/4 Murske Sobote, ter delal kroge po nekih zakotnih ulicah in dvoriscih, medtem ko sem vmes vsaj 5x preckal glavno cesto, ki je sla direktno na stadion (kot sem videl nazaj grede, ko sem se peljal brez navigacije). Po pravici povedano me je po tretjem preckanju imelo, da bi odprl okno in zabrisal ta srot nekam v 3pm. Tako da naj se pazi tisti, ki mi se enkrat omeni Garmina kot navigacijsko napravo. Slovenija je sicer lahko 100% pokrita, ampak kaj ko ti to nic ne pomaga, ce te ne zna normalno pripeljati do tja.
PS: Moje prejsne pisanje je od vceraj, ko sem kot kaze zaradi dolge neuporabe ze malo pozabil kako v kurcu je zares Garmin. |
Probaj to izvesti se s kaksno drugo navigacijo...
Vzdohni konec Slovenije je dokaj problematicen, ker so v zadnjih letih naredili in preuredili kar precej cest, krizisc... ki v kartografijah se niso vrsiani... Poleg tega imajo pa se cestne oznake tako slabe, da se zelo hitro izgubis... In tako je bolje, da se recimo z navigacijo peljes "okoli riti v varžet" in prispes na cilj, kot da lutas brezglavo okoli  ...
NIKOLI pa se ne smes 100% zanasati na naigacijo... Malo mora prevladati tudi zdrav razum in logika  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 10.10.2009 10:24:31 |
|
Po tem koncu in še goričkem sem se ene 14 dni nazaj vozil in niti TT niti copilot nista imela težav. le en kratek kos AC nimata vrisane.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 10.10.2009 11:29:58 |
|
ne vem, mogoče imam "čudni" primerek garmina... ampak letos me je super vozil po evropi - v kaosu pariza se je odlično izkazal...
mogoče sem pa jest čuden, ker ga po Sloveniji ga ne uporabljam za "navigacijo"... ponavadi me bolj zanima kdaj bom približno prišel na cilj...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 10.10.2009 12:06:48 |
|
Še vedno uporabljam Garmina + Adria Route + Karte evrope.
Če pa že zmanjka baterije.. etc, pa imam na iPhon-u iGo. Ker sem dosti na terenu raje imam Garmina.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 10.10.2009 16:37:05 |
|
MarkoV je napisal/a: | Tole aplikacijo tudi hvalijo. Osebno nisem sprobal -> http://www.sygic.com/
kako se obnese je najbolje, da pove en, ki uporablja stand alone enoto in iphone. |
Jaz ga upobljam na Nokiji N79 in dela OK
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 10.10.2009 16:45:28 |
|
aco je napisal/a: | Malo razmišljam: kupil bi si Navigon, ker pa nočem met skrekanega, me zanima če je še kdo na forumu, ki bi ga imel, ker iTunes račun imaš lahko na 5 računalnikih in če bi nas bilo 5 je strošek 20€. Je to sploh izvedljivo? |
no ja sej maš prov sam jaz še zdej prisegam na skrekane scene  kot pa vidš je model napisu da garmina več ne uporablja odkar ma navigona na jabku.. sam jaz sm slišu, da gps sprejemnik ni lih bohvej kaj na 3g cigli, jaz mam 2g ciglo, navigona skrekanga, čakam pa da si sposodim blutut gps sprejemnik pa da sprobam zadevo s skrekanim navigonom 
|
 |