Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
novi jabucek -
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 07.10.2009 16:29:40
novi jabucek -
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zivjo,

Pravkar sem prejela jabucka mbp17. Cool Ker sem cist frisna v vsem bi rabila par nasvetov,kot so:

1. Kako registrirat apple protection plan, ce pa ni slovenije na seznamu oz. plan ne pokriva nase zemlje?

2. Dala sem si parallel desktop instalirat, vendar, ko sem win odprla, mi je napisal spet famozen error (system quit unexpectedly), kot da bi bla na svojem pcju.. enako se je zgodilo s photo boothom .. kaj zdej to pomeni? pricakovala sem da z macom ne bo problemov..

3. kako se premikajo spodnje ikonce.. moje stagnirajo?

4. je mozno tipkovnico preuredit v tipkovnico s sumniki?

5. kako kopiras copy paste? kje lahko dobim kaksne short cute?

6. zakaj so fonti, ko pisem na forum 9 centi velike?

ze v naprej se vam zahvaljujem Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 07.10.2009 16:32:09
aja.. pa se kje se dobi kabel za naso vticnico..in kako kabel vn dobis iz adapterja?
Embarassed
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 07.10.2009 16:35:43
pa se neki me moti.. ko odprem safari, mam sliko na sredini ekrana.. kako dam full screen?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 07.10.2009 16:36:59
slika na sredini ekrana je posledica widescreen sistema ekrana in nastane pri vseh 16:9 ekranih. os tu nima veze, pač ja pa od spletne strani odvisno kako so uredili
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 07.10.2009 17:48:20
okej, hvala. kako pa dobim ven kabel z angleško vtičnico iz adapterja..nikakor da jo dobim ven Sad se da ta posamezni del kupit z našo vtičnico ali je možno dokupit nastavek?
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 07.10.2009 18:44:00
kratek je napisal/a:
okej, hvala. kako pa dobim ven kabel z angleško vtičnico iz adapterja..nikakor da jo dobim ven Sad se da ta posamezni del kupit z našo vtičnico ali je možno dokupit nastavek?

seveda se da kupiti, tisti del pa zelo preprosto das vn ( ne probavaj samo tiste kovinske dele ampak se malo plastike zravn, na gor povleces pa je)
ne znam razlozit sori
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 07.10.2009 18:54:56
rabiš tole:
http://cgi.ebay.co.uk/Apple-MacBook-Air-45W-MagSafe-AC-Power-Adapter-EU-Plug_W0QQitemZ180318801750QQihZ008QQcategoryZ4601QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m444QQ_trkparmsZalgo%3DCRX%26its%3DC%252BS%26itu%3DSI%252BUA%252BLM%252BLA%26otn%3D5%26ps%3D63

no isti nastavek maš ti, le da je angleški. le gor ga potegni dol z adapterja pa maš sneto. vmes ko čakaš zgornji adapter lahko uporabiš kak star kabel od radia ali pa kaj tajga (sony kamera vem da ima, isto sony foto polnilci pa to...)
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 07.10.2009 19:10:09
jej pa sem ga le dobila ven..hvala. iz strani moras povleci ven Laughing

kaj bi pa vi naredili v primeru teh error napak.. a je to normalno ali gre za okvaro v os, bodisi win ali mac? bi ga vrnili nazaj?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 07.10.2009 19:21:14
Hmm, čudne napake. Šumniška tipkovnica in sesni klik se nastavi v settingsih. Karkoli ne veš poisc z iskanjem. Ikone pa se lahko prestavljajo. PospIli se mal. SmileO
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 07.10.2009 22:17:04
Re: novi jabucek -
1. Kako registrirat apple protection plan, ce pa ni slovenije na seznamu oz. plan ne pokriva nase zemlje?

Jaz sem izbral kar USA, ostale podatke pa mislim, da sem dal slovenske, pa je šlo. Smile

3. kako se premikajo spodnje ikonce.. moje stagnirajo?

V zgornjem desnem kotu ekrana klikni na povečevalno steklo in vpiši System Preferences ter klikni nanj, ko ti ga bo prikazalo. Potem poišči ikono Dock in klikni nanjo. Nato tam obkljukaj Magnification, pa boš imela premikajoče spodnje ikonce. Razz

4. je mozno tipkovnico preuredit v tipkovnico s sumniki?

Za slovensko tipkovnico si namesti tole: http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=2798

5. kako kopiras copy paste? kje lahko dobim kaksne short cute?

Za copy je cmd+c, za paste pa cmd+v.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 08.10.2009 09:50:57
preberi si:
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=5579 <---- Hiti vodič po MacOS - u

http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=8857 <---- kje je @ in še ostali znaki na tipkovnici

Ko boš predelala vse to, uporabi še iskanje (zgoraj desno).

Če ti pa po vsem tem še vedno kaj "zaškripa" pa se tipkamo.

Lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 08.10.2009 17:28:15
hvala vam. super ste. Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 10.10.2009 21:47:33
skripa mi..ne meni jabucku.. Mad pa imam obcutek, da bo tudi meni pocasi pocil filmcek..

stvar je taka, da s tem racunalnikom more bit neki narobe..
1. vsake toliko casa se kaksnemu programu ftrga.. pokaze se okno program ta pa ta quit unexpectedly..
2. imam odprt utorrent, kjer loudam 4 stvari dol..pri cemer moj jabucek laufa extremno pocasi..in ce primerjam svoj prejsnji windows, dobi jabucek en velik minus
3. zdaj pa so se pokazale neke kockice na zaslonu..v smislu, kao da bo vsak cas display crknu..tako kot se pri pc/ju na ekranu pokazejo crtice, ce je npr. konektor od displaya slabo priklopljen..
4. INternational zavihka pod keyboardom jst sploh nimam?

zdej me pa zanima kaj je lahko vzrok, da jabucek tako pocasi laufa?
kaj je lahko vzrok kockicam na displayu?
imam obcutek, da se sistemu ftrga zaradi slabo instaliranih winsov? da paralel ni dober narejen..

kje lahko pogledam koliko imam dejansko rama gor in ostale sistemske preference, ker ko gledam na istatu mi pise da imam prostega komaj 1,35GB rama od 4? nimam pa skoraj nic odprto, razen torrenta, pa par brskalnikov..

resnicno bi bila hvalezna za odgovore Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 10.10.2009 21:52:29
Nesi na servis... ne vem na kaj cakas.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 10.10.2009 22:00:15
Ja en problem mam. Ce sem kupila jabucka v angliji in kupila apple protection plan, lahko potem tukaj servisiram kompjuter, ceprav sem morala pod nujno obkljukat drzavo USA, ker nikjer ni bilo slovenije? Ne bo morda kaksen problem zaradi tega? Verjamem, da so servisi ze prezvecena tema, pa vseeno bi vprasala. Komu nesti? Embarassed
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #16   Objavljeno 10.10.2009 22:04:08
Mi je zal, ko poslusam kaksne imas probleme, res Sad .Predlagam ti tudi jaz, da ga odneses nazaj kjer si ga kupila in poves kaj se dogaja.Pa naj ti to zrihtajo al pa dajo novega.
Men se je tud na zacetku tko zgodilo, pa so mi takoj pogledal, res,da je trajal cca.2 uri,da so uredil stvar, za katero je bilo potrebno pol ure, ampak so popravli.Tako, da pejdi nazaj in to postimaj Sad
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #17   Objavljeno 10.10.2009 22:06:33
Nesi na Tržaško cesto v EPL, ker men so tam to porihtal in jim lepo razlozi kaj je, pa ti bodo pomagali.No vsaj upam,da bodo tokrat pri tebi kaj bolji prijazni.
Ce mas protection plan, ti morjo to porihtat.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 10.10.2009 22:19:50
a ti si imel isti problem? kje si ga pa kupil? moj je kupljen preko cancomuk.. kompjuter je cca. 5 dni star in se ze taksne stvari dogajajo..kaj bo sele cez kaksen mesec??? Sad
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 11.10.2009 08:01:41
Ker sem bolj neucakane sorte, sem se lotila raziskovanja po diskih, parallelsih in raznoraznih moznih bugih..

Ker sumim, da so krivi p******* winsi, sem si pogledla malo videov na youtubu, da vidim, kako naj bi parallelsi ploh potekali na macu..

Imam nekaksno ikonco imenovano WINDOWS XP (bliznjica) na katero kliknem in po magicnem uvodu nekako pridem noter v winse.. vendar pa se zgodi, da nikakor ne morem obeh oken na enkrat furat.. torej lahko gledam samo winse full screen, no potem mi nekkao rata s tipko ctrl+alt videt tudi macove ikonce..vendar to ni to kar jaz zelim..jaz si zelim npr. gledat safari in istocasno npr. imet odprte windowse..ne pa da ko kliknem safari se mi ta poveca na zaslonu, windowsi pa umaknejo..

seveda se zgodi, da windowse zmoti nekaj, in se pokaze kaksen error.. malo prej se mi je pokazalo okno kateri pravi.. da je paralelna virtualna masina currupted..?? Mad

no in se odlocim da grem gledat kje so instalirani windovsi.. kliknem macintosh HD..nikjer nobene particije? kako je to mozno, ce dostopam v windows s klikom na windows xp ikono ali pa na ikonono Parallels Desktop..

No potem sem pa razmisljala da bi paralellni desktop dol dala, ker sem smatrala da so to kar windowsi,,pa sem se ocitno zmotila..saj mi je napisalo, ko se pritisnila uninstall paralles desktop, da paralelnega desktopa sploh gor nimam?? adijo pamet Surprised

no pa sem si rekla, ce ne morem paralele dol dat, bom pa windowse..in se spet zatakne pri tem, da nikjer nobene particije.. boot camp asistent pa sploh nima opcije uninstall windows oz. particijo apak ima samo moznost novega kreiranja..

Zdaj mi pa povejte kje najdem windows particijo oz. kaj mi predlagate narediti poleg tega da komp nesem na servis? Sigurno ga bom, pa vendar bi zelela morda kaj sama razvizlati, ker sem take firbcne sorte..

Embarassed [/img]
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 11.10.2009 08:23:13
ker ne morem popravit svojega odgovora, moram ponovno dat reply..

kako pogledat kateri programi ti trenutno laufajo? moram zapret en program, da se instalacija paralenega desktopa zacne.. ta program je parallelni dekstop 4 for mac in ga nkjer ne najdem.. ce pa hocem ejectat ta cd, pa mi pise da ga rabi installer.. confused?! Confused
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani