Nujno vprašanje glede garancije in računa
|
Jabužiček helper
Kraj: iMB |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 30.09.2009 12:01:02 Nujno vprašanje glede garancije in računa |
|
Torej, imam sanso kupit iPhone 3GS, vendar ga dobim brez racuna. Vsaj 1 krat sem na forumu prebral, da je nekdo nesel iPhone na servis in ni rabil pokazati racuna, pa so ga vseeno vzeli, saj stanje garancije preverijo le s pomocjo serijske stevilke.
Ima kdo kaj vec izkusenj? A velja to 100% ali se zna zgoditi, da kdaj pa vendarle moras pokazat racun?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 30.09.2009 12:46:33 |
|
garancja se preverja po serijski številki. Ne rabiš računa. 100%
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 30.09.2009 12:58:47 |
|
sussi je napisal/a: | garancja se preverja po serijski številki. Ne rabiš računa. 100% |
Racun pomoje rabis vsaj kopijo ... ker Apple prizna baje samo eno leto garancije, Italijanski iPhone-i pa imajo 24 mesecev garancije... Tako mi je rekel prodajalec v Vodafone stacuni, ko sem kupoval iPhone...
Ce uveljavljas po preteku 12 mesecev, moras pomoje nazaj v stacuno, kjer si zadevo kupil...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabužiček helper
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 30.09.2009 14:20:11 |
|
Se pravi, ce ga kupim brez racuna, bo pac iphone mel samo 1 leto garancije.
No moj iz Belgije itak ima samo 1 leto garancije, tak da ni ne vem kak hudo.
Se najbolj me je strah zaradi nadaljne prodaje.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 30.09.2009 14:52:25 |
|
MaTiCeK je napisal/a: | Se pravi, ce ga kupim brez racuna, bo pac iphone mel samo 1 leto garancije.
No moj iz Belgije itak ima samo 1 leto garancije, tak da ni ne vem kak hudo.
Se najbolj me je strah zaradi nadaljne prodaje. |
tudi jaz razmišlam kako bo z nadaljno prodajo mojega 3GS-a, ko bo na trg prišel nov model. Kupcem bom povedal, da ne rabijo računa, ker se servis da uredit preko serijske številke in to more zadostovat, če pa nebo hotel kupit, ker nimam računa bom pa prodal nekomu drugemu. 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 30.09.2009 15:52:45 |
|
Jest je napisal/a: | sussi je napisal/a: | garancja se preverja po serijski številki. Ne rabiš računa. 100% |
Racun pomoje rabis vsaj kopijo ... ker Apple prizna baje samo eno leto garancije, Italijanski iPhone-i pa imajo 24 mesecev garancije... Tako mi je rekel prodajalec v Vodafone stacuni, ko sem kupoval iPhone...
Ce uveljavljas po preteku 12 mesecev, moras pomoje nazaj v stacuno, kjer si zadevo kupil... |
Ko sem jaz kupil svojega 3GSa sem posebaj povrpašal za garancijo in dobil odgovor, da ma iPhone standardno enoletno Apple garancijo in nič več, če pa hočeš več, pa nabaviš AppleCare za iPhone.
Telefon je od TIMa.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 30.09.2009 16:07:36 |
|
alenbec je napisal/a: |
Ko sem jaz kupil svojega 3GSa sem posebaj povrpašal za garancijo in dobil odgovor, da ma iPhone standardno enoletno Apple garancijo in nič več, če pa hočeš več, pa nabaviš AppleCare za iPhone.
Telefon je od TIMa. |
meni pa so v dveh Vodafonovih stacunah (v Gorici in v Monfalconeju) rekli, da je garancija 24 mesecev... pa sem vprasal, kako to, da naj bi Apple dajal samo 12 mesecev, pa je rekel, da je tak zakon v Italiji in da mora trgovec dati 24 mesecev garancije, ne glede na to, koliko garancije je splosno od proizvajalca ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabužiček helper
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 30.09.2009 17:43:57 |
|
alenbec je napisal/a: | Jest je napisal/a: | sussi je napisal/a: | garancja se preverja po serijski številki. Ne rabiš računa. 100% |
Ce uveljavljas po preteku 12 mesecev, moras pomoje nazaj v stacuno, kjer si zadevo kupil... |
Telefon je od TIMa. |
In to z racunom al brez? Nisi ti tvojega ze na servis nosil, si rabil pokazat racun?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 30.09.2009 18:55:23 |
|
MaTiCeK je napisal/a: | alenbec je napisal/a: | Jest je napisal/a: | sussi je napisal/a: | garancja se preverja po serijski številki. Ne rabiš računa. 100% |
Telefon je od TIMa. |
Ne rabis racuna... Tzuli je enkrat pisal, da ga je nesel v BIP Computers v Trst (pooblasceni Apple sersis) in ni rabil racuna...
Nekdo je pisal, da ga v Avstriji niso hiteli vzeti, ker je bil kupljen v Italiji... Nekdo (ali je bil ravno Alenbec ?) pa je pisal, da so mu menjali...ampak je dobil zaklenjenega... pa je moral se nevemkolikorat v Italijo ...
In to z racunom al brez? Nisi ti tvojega ze na servis nosil, si rabil pokazat racun? |
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 30.09.2009 18:56:23 |
|
_________________ Lp