Če se keri spozna kaj na Adobe Photoshop, me zanima kako lahko Template hranim kot CSS file, da ga potem uporabim v Adobe Dreamveawerju.
| Adobe Photoshop CS4 PSD to CSS file | |||||
Če se keri spozna kaj na Adobe Photoshop, me zanima kako lahko Template hranim kot CSS file, da ga potem uporabim v Adobe Dreamveawerju.
|
|||||
Adobe je v zadnjem času fenomenalno integriral lastne formate znotraj svojih zbirk, tako da lahko uvažaš recimo PS datoteke v druge programe in jih odpiraš v layerjih brez problema. Si poizkusil tako?
LP -J |
|||||
|
|||||
Mene pa zanima, kako lahko shranim "obdelano sliko" kot .jpg sliko, kajti med možnosti za shranit mi le tega ne ponudi.
Hvala! |
|||||
File -> Save as in spodaj izbereš .jpg.
Morda pa moraš sliko oz. sloje združiti? Image - Flatten image. Pa pol poskusi shraniti. Če shranjuješ za splet, pa je uporabna še opcija File -> Save for Web. |
|||||
sigurno je v Layerjih. Torej FLATTEN IMAGE (pod dropdownom LAYER)
lp, zazo |
|||||
Ce izberes save as ne rabis pred tem flatnit layerjev...
|
|||||
Sem vse skupaj probal in mi shranjevanja kot .jpg ne da na izbiro..
Ko pridem domov bom naredil print screen, da vidite.. Hmm.. |
|||||
Problem ne bo v layersih, pac pa v bitih na kanal. Jpg prenese samo osem bitno sliko. Recept je torej sledec: image/mode/8bits Channel-mora biti obkljukan-verjetno imas 16bits/channel
LP, V |
|||||
Kot CSS? A se to sploh da? CSS ni nek grafični format. Spraviš v PS formatu in v DW-ju uvoziž... in to je to. _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||||
PSD v CSS nikakor. Edina možnost je razrez, potem pa opcija File -> Save for Web, ter zadevo shraniš kot HTML. Ampak ne verjamem, da bi ta HTML vsebovala kakšno CSS datoteko.
V tisti mapi bo samo en .html, morda kak javascript, pa večje številko .jpg, .gif oz. .png datotek, odvisno od nastavitev. |
|||||
Sj dreamweaver dela sam css tko da ne vem u cem je problem ? Ne mors iz PS u CSS nikakor... v HTML ja ... image pa lahko v css.u uporabis ja
|
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |